Slíbil vyjádření, ale skutek utek: Proč bouřlivák Fenin o bitce v Barceloně (raději) mlčí

Poté, co pustil do světa video, jak ho v Barceloně měli napadnout fanoušci a pak s manželkou strávili 36 hodin v policejní cele, slíbil Martin Fenin (35), že se k incidentu vyjádří. Od té doby uplynulo už pár dní a vysvětlení nikde. Proč slavnému fotbalistovi, který po sérii skandálů a excesů sekal latinu, náhle došla slova?

„Bohužel jsem to já a moje žena. Po zápase na Nou Campu jsme byli napadeni a následně na 36 hodin uvězněni v těch největších sračkách na zemi bez jídla a bez pití,“ postěžoval si na sociální síti Martin Fenin, který se netajil tím, že se z otřesného zážitku bude ještě dlouho vzpamatovávat.

Poté, co slíbil, že se k incidentu vyjádří po návratu do Prahy, jeho fanoušci na bližší okolnosti útoku stále čekají. Ani po několika dnech se kromě podivného videa z motolské nemocnice ničeho nedočkali.

Po návratu z Barcelony, kde ho napadli fotbaloví fanoušci, se Martin Fenin vydal do motolské nemocnice. Každý rok touto dobou tu podporuje dobrou věc.

Jak si vysvětlit Feninovo mlčení a fakt, že se ke kauze evidentně nechce vracet? 

Je překvapivé, že mu s vyjádřením nepomohl třeba Jakub Kohák nebo Pavel Novotný, kteří známému průšviháři pomáhali vylepšit mediální obraz a snažili se ho představit coby napraveného a spořádaného tátu od rodiny. 

Martin Fenin buduje alkoholové impérium.

Na druhou stranu, když má člověk máslo na hlavě, jde z toho těžko „uvařit“ příběh o tom, jak ho v Barceloně zbili suroví fanoušci poté, co se jen procházel městem, co na tom, že v dresu týmu Eintracht Frankfurt.

Z videí, která se od té doby na internetu objevila, vyplývá, že Fenin k bitce možná nepřišel jako „slepý k houslím“. A že v tu chvíli zřejmě nebyl ani úplně střízlivý.  

Martin Fenin udělal v Barceloně týmu Frankfurtu „pěknou“ reklamu.

To by mohlo vysvětlovat jeho mlčení a to, že po pár dnech mu najednou není do řeči. To se často po alkoholových eskapádách stává, že původní zápal pro věc a touhu napravit domnělé křivdy vystřídá zjištění, že to celé bylo pravděpodobně úplně jinak. 

Známu fotbalistovi nijak zvlášť nepomohlo ani gesto s charitativní akcí v motolské nemocnici.

Martin Fenin

„Já měl narozeniny, ale strávil jsem je ve vězení,“ zamumlal ve videu Fenin, aniž by to s bohulibou věcí nějak souviselo. 

Navíc se v té chvíli podezřele potácel a vůbec jevil známky „jisté“ únavy. Do nemocnice vyrazil krátce po příletu do Prahy, a tak na odpočinek po 36 hodinách v cele nebyl čas.

Ten evidentně nenašel ani na slíbené vyjádření.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:00 středa 17. srpna 2022. Anketa je uzavřena.

  • 19
  • 13
  • 12
  • 6
  • 6
  • 3