Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Pozadí zápasu Marpa a Vémoly: Jejich rivalitu zahájila banalita. Kdo koho vyzval?

    Konec řečí, den zúčtování je konečně tady! MMA zápasník Karlos Vémola (36) a populární raper Otakar „Marpo“ Petřina (37) v sobotu v pražské O2 aréně změří síly v ringu. Jak vlastně mezi nimi vznikla rivalita a kdo koho vyzval k zápasu? První slova o atraktivním duelu padla už v roce 2018. Spouštěčem byla naprostá banalita a Vémolova ješitnost!

    Oba se navzájem respektují, ale zároveň si skrz média a sociální sítě už několik měsíců posílají drsné vzkazy. „Bude to můj den, porazí ho pos*aný zpěvák,“ řekl na nedávné tiskovce směrem k Vémolovi Marpo. MMA zápasník se nenechal zahanbit a v rozhovoru pro Expres.cz nastínil, jak podle něj bude očekávaný zápas probíhat.

    „Když v prvních třech kolech uvidí, že tudy cesta nevede, hlava mu úplně vypne a začne bláznit. On je trochu cholerik, začne se rvát a to bude moje cesta, jak si najít skulinu. Koncem zápasu ho knokautuju, já ho utrápím,“ odhaduje zápasník.

    „Chci, aby to byl alespoň trochu respektuhodný výkon, a chci šokovat O2 arénu,“ dodal Vémola.

    Rivalita mezi Marpem a Karlosem Vémolou odstartovala v prosinci roku 2018, kdy měl první jmenovaný zápas se svým kolegou z branže Rytmusem a vyhrál jasně na body.

    Vémola zápasil na stejném galavečeru, který pořádala dnes už neexistující organizace XFN. Po dominantní výhře nad Brazilcem Magonem si vzal mikrofon do ruky a před vyprodanou O2 arénou vyzval právě Marpa.

    „Pokud se mu dnes podaří dostat přes Rytmuse, namlátím mu, ale on výzvu od opravdového zvířete nikdy nepřijme. Jenom od kluka, který nikdy nezápasil, a to je Rytmus,“ vzkázal Marpovi Vémola, který byl prý připraven i na zápas podle pravidel kickboxu.

    Vémolu tehdy hodně naštvalo, že o něm Marpo mluvil jako o nepříliš komplexním zápasníkovi, který má velké mezery v postoji. Zároveň ale Karlos jistě vycítil, že by mohlo jít o pořádný „money fight“, což on má velmi rád.

    „Já beru dobré peníze za zápasníky, a abych zápasil s rapery, musejí za to být lepší peníze, než jaké dostávám, a ty tady ještě nikdy nebyly,“ řekl Vémola redaktorovi Expresu před dvěma lety.

    Zápas se pak několikrát odložil kvůli covidové pandemii a Vémolově zraněné ruce. Raper Marpo, který kvůli přípravě omezil koncertování i alkohol, si za svým názorem ohledně Vémolových boxerských (ne)kvalit nadále stojí.

    Marpo si na akci zaboxoval s Rudolfem Krajem.

    „Z Karlose Muhammad Ali asi nebude. Řekl bych, že bude dávat plaváky (údery připomínající plavce, pozn. red.) a tlačit dopředu,“ prohlásil nedávno Marpo.

    Dostávám se ti do hlavy, tvrdí Vémola. Marpo nesouhlasí

    I český Terminátor tuší, že o pohledný zápas nejspíše nepůjde, ale svého soupeře plánuje udolat silou. 

    Vémola navíc už nějakou dobu prohlašuje, že se Marpovi „dostal do hlavy“, což je disciplína, kterou Karlos ovládá nejlépe na celé české scéně.

    Důkazem budiž slova, která nedávno vypustil zápasník Petr Ondruš. Legendární bijec, který s Vémolou změřil síly v roce 2017 a prohrál v prvním kole, dokonce Karlosovu předzápasovou taktiku konzultoval se zpěvákem a mentálním koučem Danielem  Landou.

    „Karlos mi často opakoval: Ty sám nevěříš, že mě porazíš. Tvůj tým tomu nevěří… No a Dan mi říkal, ať to neberu na lehkou váhu, že to není legrace,“ vzpomínal v rozhovoru pro iSport.cz Ondruš.

    S Ondrušem by jistě souhlasili další zápasníci. Například takový Slovák Ďatelinka či rebel Mikulášek.

    Petr „Píno“ Ondruš je v Česku legenda bojových sportů.

    Marpo ale tvrdí, že Vémolova psychická hra na něj vůbec nefunguje. 

    „Nikdy jsem tolik nedřel a nikdy mě to takhle nebavilo. Já mám hlavu nastavenou dobře, umím s ní perfektně pracovat,“ řekl na tiskové konferenci Marpo.

    Koho slova se nakonec potvrdí?

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 neděle 18. září 2022. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      46
    • Super
      15
    • Cože
      14
    • Tvl
      9
    • Sladký
      3
    • Trapas
      2
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...