Nová Koukalová je tu, moc se ale neradujte: Konec možná už po sezoně, hlásí Davidová

Když Gabriela Koukalová v neděli oplakávala vyřazení ze StarDance, mladičká Markéta Davidová zrovna v Östersundu potvrzovala roli její nástupkyně na biatlonovém trůnu. Ve sprintu dojela třetí a v pouhých 22 letech byla už popáté mezi individuálními vítězi Světového poháru. Moc se ale neradujte. Davidová má v plánu už poměrně brzy s biatlonem seknout!

Český biatlon ji konečně našel, nástupkyni po Gabriele Koukalové, která předčasně a nečekaně ukončila kariéru a ještě na rozloučenou pořádně rozvířila ve stále populárnějším sportu prach. Markéta Davidová potvrzuje roli nové zimní královny a letošní sezona by mohla být tou její.

V nedělním sprintu Světového poháru žen na 7,5 km obsadila skvělou třetí příčku, měla čtvrtý nejrychlejší čas a bezchybnou střelbu. V pouhých dvaadvaceti letech je to skvělá vizitka a příslib do dalších závodů.

Nedělejte si ovšem příliš velké naděje na to, že je český biatlon na dlouhá léta dopředu zajištěn a že nám Davidová bude dělat ještě lepší jméno než třeba před ní Koukalová. Ačkoliv do světa profesionálů sotva vstoupila, už pomýšlí na odchod.

Markéta Davidová na stupni vítězů

Její plán totiž zní: Olympiáda a dost. Po hrách v Pekingu plánuje půvabná biatlonistka skončit, ráda by se totiž věnovala veterině, kterou si jakožto velká milovnice zvířat vysnila. 

Plán jí zatím vychází, letos udělala přijímačky na veterinární fakultu a studium přerušila. Nastoupit může kdykoliv do tří let, což znamená klidně právě po olympiádě v Pekingu.

Zároveň to ale znamená, že může lyže a pušku hodit za hlavu třeba hned.

Mimo biatlonu jsou její největší vášní koně.

„Jsem tam zapsaná a mám přerušeno, takže mohu kdykoliv nastoupit. Klidně mohu i po téhle sezoně skončit a pustit se do veteriny,“ zaskočila Davidová před měsícem v rozhovoru pro server iDNES.cz.

Vzápětí dokonce prozradila, že zcela reálně o konci kariéry uvažovala už letos, jakmile ji na školu vzali. Nakonec přece jen u biatlonu prozatím zůstala.

„Docela dlouhou dobu jsem uvažovala, že začnu studovat hned. Ale dozvěděla jsem se o mém přijetí až koncem léta, kdy jsem už měla za sebou kus přípravy na další sezonu. Nakonec jsem si řekla: Aby to mé trápení na trénincích nepřišlo úplně vniveč, minimálně tuhle sezonu odjedu,“ řekla Davidová.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 úterý 31. března 2020. Anketa je uzavřena.

  • 60
  • 59
  • 56
  • 55
  • 48
  • 43