Utrácet během korony? Podle šéfa United nemravnost. Klub mezitím peče přestup za 3,5 miliardy

Ještě na jaře Manchester United zvažoval, zda nesníží svým hráčům platy, aby si klub s největší fanouškovskou základnou mohl dovolit všechny své zaměstnance. Doba byla těžká a výkonný ředitel týmu Ed Woodward všechny upozorňoval, že časy megalomanských přestupů jsou pryč. Drahé přestupy by podle něj byly zcela mimo realitu. Teď mají v Manchesteru trochu jiný názor. Za talentovaného Jadona Sancha z Dortmundu má klub vyplatit astronomické tři a půl miliardy korun.

Manchester United patřil tradičně k jedněm z nejúspěšnějších klubů v Evropě, ale poslední roky se spíše hledá a trenéry střídá jako ponožky. Součástí hledání ztracené formy jsou také drahé nákupy. United utrácel za záložníka Pogbu nebo za nejdražšího obránce na světě Harryho Maguirea. 

Posilování měla náhle přerušit krize spojená s koronavirem. Anglické stadiony jsou pro fanoušky uzavřeny a vláda odmítá, že by se měly plnit už začátkem nové sezony. Pro kluby jsou to ohromné ztráty.

„Na přestupovém trhu to pro kluby včetně toho našeho možná nebude chodit tak jako dříve. Jako vždy je naší prioritou úspěch týmu, ale potřebujeme pochopit dosah (pandemie) na celé odvětví, včetně načasování přestupního okna, a širší finanční představu, než budeme moci mluvit o návratu k normálu,“ řekl Ed Woodward pro klubový web v březnu, kdy prohodil, že neví, jak by mohly kluby vysvětlit, že svým zaměstnancům musely snížit platy, když o několik měsíců později v přestupovém období utratí za posily stovky milionů liber.

A že se některé kluby skutečně budou muset uskromnit, je jasné. Arsenal podle svého manažera Mikela Artety bude nakupovat pouze v případě, že si „vydělá“ na odchody jiných hráčů. A takový Tottenham spíš bude řešit, jak pokrýt půjčku, kterou si na své přežití a přečkání krize vzal.

V jiné pozici je londýnská Chelsea, která měla v předešlém roce zákaz přestupů a místo toho jen prodávala hráče. Jen za dvojici Álvaro Morata a Eden Hazard inkasovala kolem 150 milionů liber, které nyní použila na nákup Hakima Zijacha, Tima Wernera a blízko podpisu smlouvy je údajně také další talent z Německa Kai Havertz.

Největší přestupovou rybu, alespoň podle její cenovky, zřejmě uloví právě „šetřící“ Manchester United. Zálusk má na rychlého křídelníka z Dortmundu, který prošel akademií Manchesteru City. Jadon Sancho je považován za jednoho z nejtalentovanějších fotbalistů současnosti, a tak není divu, že si za něj v Německu rádi řeknou opravdový balík.

Aktuálně se spekuluje o částce kolem tří a půl miliardy korun.

Fotbalista Jadon Sancho má namířeno do Manchesteru United. Miliardy korun budou...

Sancho by se tak po několika letech mohl vrátit na sever Anglie, kde pod Pepem Guardiolou šanci nedostal, a tak se mu bude moci ukázat v dresu úhlavního rivala.

Dvacetiletý ofenzivní záložník je známý nejen tím, že umí branky dávat a také je připravovat svým spoluhráčům, ale poslední dobou i svou neposlušností. 

V Německu už si všimli, že se mladíkovi příliš nechce vracet z výletů do Anglie a po několika pozdních návratech z reprezentačních srazů už byl také trestán. 

Netřeba se bát o pokladničku talentovaného křídelníka. Nová smlouva by mu měla zaručit zhruba 250 tisíc liber týdně, to je v přepočtu něco přes sedm milionů korun. Pokud by mu to bylo málo, reklamou si může Sancho vydělat ještě více.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:09 čtvrtek 3. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

  • 51
  • 49
  • 47
  • 46
  • 45
  • 44