Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Neměl jsem moc talentu a s módou jsem skončil: Fotbalista Vácha hraje v béčku a píše blog

    Lukáš Vácha měl našlápnuto ke kariéře v modelingu. | foto: Profimedia.cz

    Byl oporou pražské Sparty, pravidelně dostával pozvánky do národního týmu a vyptávaly se na něj zahraniční mančafty. Za poslední měsíce ale Lukáš Vácha (30) zaznamenal obrovský kariérní sešup. Kope jen ve sparťanské juniorce a navíc se nezdá, že by ho návrat k vrcholovému fotbalu lákal. Nově se také věnuje blogu, kam pravidelně píše své postřehy. Ty se ale netýkají vždy jen fotbalu! V posledním článku Vácha například vysvětluje, proč sekl se svou módní značkou LV6.

    Před lety na české fotbalové scéně Lukáš Vácha vzbudil slušný poprask. Po vzoru Cristiana Ronalda a jeho značky CR7 představil ve spolupráci s modním návrhářem Lukášem Macháčkem svou vlastní kolekci oblečení s názvem LV6.

    V českém fotbale se jednalo o naprostou raritu. Proto se Váchovi začalo okamžitě přezdívat „módeman“ či „modýlek“. Nutno říct, že od té doby, co se začal angažovat v módě, šly jeho výkony dolů.

    „U Lukáše Váchy to není první chyba, co udělal, měl by se zkusit nějak srovnat,“ pravil bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta poté, co Vácha vyrobil doslova školácký kiks v kvalifikačním zápase na Islandu.

    „Já už ve fotbale nějaký ten pátek funguju. A jedno vím: Jak fotbalista začne vymýšlet vlastní módní kolekce a hrát si na módní ikonu, tak to je konec,“ dodal Pelta pro server Aktuálně.cz.

    Od LV6 ruce pryč!

    Zdá se, že fotbalového šíbra Vácha poslechl. Bývalý reprezentant, který dnes kope jen třetí ligu za sparťanské béčko, v současné době přispívá svými postřehy pro server Fotbal u nás.

    V posledním článku Vácha přiznává, že do módy už raději nedělá.

    „Splnil jsem si tím jeden z cílů ve svém životě. V tuto chvíli už to nedělám, dal jsem od toho ruce pryč, protože jsme se s partnery rozešli,“ rozepsal se Vácha.

     „Měli jsme nějaké nesrovnalosti, které jsme již nechtěli řešit. Zůstala mi ochranná známka a uvidím, jestli budu chtít do tohoto byznysu ještě někdy zasáhnout. Módu sleduji, ale toto je trochu něco jiného,“ dodává kapitán sparťanského béčka, který je opět zraněný.

    Tentokrát řeší problémy se zády.

    Myšlenky na konec kariéry a talent Hrdlička

    Ve svém blogu Vácha fanouškům v jedné části také vysvětluje, že nikdy nebyl příliš talentovaný hráč. Za své úspěchy vděčí buldočí povaze, kterou má po svých rodičích.

    „Odmala jsem neměl moc talentu oproti klukům, co se mnou ve Slavii vyrůstali. Byli to hlavně Bořek Dočkal a Michal Hrdlička, nyní reportér a manžel a manažer Karolíny Plíškové. To byli kluci, kteří měli opravdu talent. Když jsme přijeli na zahraniční turnaje, všechny přehrávali o třídu. My ostatní jsme je dorůstali později. Já měl vždy velkou píli, což mám po rodičích, a hodně mi to pomohlo,“ píše Vácha.

    Lukáš Vácha patřil ke stabilním členům reprezentace, dnes hraje za béčko Sparty a je prý spokojený.

    Ve svém textu sparťanský záložník také přiznává, že se v jeho hlavě objevily myšlenky na konec kariéry.

    „Jako dítě mě nikdy nenapadlo s fotbalem skončit, vždy mě to bavilo. Myšlenky na konec přišly až při zraněních. Vždy každému odpovím, že jsem nic jiného než fotbal nedělal a vždy jsem se chtěl do fotbalu vrátit. I když jsem vystudoval střední školu a bavila by mě spousta věcí, tak na to je ještě čas. Fotbal jsem miloval, miluji a milovat budu,“ uzavírá Vácha.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 0:01 úterý 28. ledna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      61
    • Cože
      51
    • Sladký
      48
    • Haha
      46
    • Trapas
      46
    • Tvl
      43