Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    2 mega, jinak nehraju! Rosol si proti sobě poštval český tenis. Kaderka: Jsi trapný!

    Českým tenisovým světem otřásá poměrně bizarní skandál! Podle svazu odmítl Lukáš Rosol reprezentovat Českou republiku na Davis Cupu v Innsbrucku. Údajně z toho důvodu, že chtěl větší odměnu, i přestože mu bylo jako náhradníkovi nabídnuto více, než je obvyklé. Zatímco šéf českého tenisu Ivo Kaderka mluví o absurdním chování, Rosol se brání a hrozí soudem!

    Lukáš Rosol, který si během své kariéry získal mnoho fanoušků, ale možná ještě více odpůrců a kritiků, měl jet na Davis Cup jako náhradník. Aktuálně 272. hráč světového žebříčku měl za sezení na lavičce a čekání na případnou šanci podle Mezinárodní tenisové federace dostat 900 tisíc korun. Český tenisový svaz mu prý nabídl o 300 tisíc více.

    Rosol ale i tak nabídku reprezentovat české barvy odmítl, protože si prý představoval, že za sezení na lavičce dostane rovnou dva miliony!

    „Bohužel Lukášovi nešlo o reprezentaci, ale o peníze,“ povzdychl si kapitán týmu Jaroslav Navrátil, podle něhož je Rosolova daviscupová kariéra uzavřena.

    „Je trapné, když někdo chce dva miliony za nic, protože dobře ví, že hrát nebude,“ dodal pro deník Sport šéf svazu Ivo Kaderka.

    Kaderka se pak svěřil, že mu od Rosola přišla SMS zpráva, ve které tenista píše, že jednání tenisového bosse má prvky trestného činu vydírání.

    „Je neslýchané a nevídané, aby si někdo vynucoval dva miliony korun za nic, za to, že bude třetí náhradník a ještě vyhrožoval soudy nebo právním řešením. Já to považuji za absolutní skandál,“ dodal rozzuřený Kaderka.

    Rosol se brání: Podepsal jsem tři smlouvy a vyřadili mě!

    ​Lukáš Rosol ale tvrdí něco jiného. Reprezentovat chtěl, dokonce prý podepsal hned tři smlouvy ohledně své účasti na tenisovém klání v Innsbrucku.

    „Pan Rosol se distancuje od tvrzení, že by nominaci odmítl, naopak dělal vše pro to, aby mohl s týmem odjet. K celé věci se nebude vyjadřovat,“ vzkázala Rosolova právnička Eva Ondřejová.

    „Společnou dohodu jsem respektoval, dokonce jsem podepsal na přání pana Kaderky tři různé návrhy smlouvy, a přesto jsem byl vyřazen. Je smutné a nedůstojné, že po letech reprezentace se musím potýkat s veřejným ponižováním, výsměchem, nátlakem a výhrůžkami,“ dodal Rosol prostřednictvím své advokátky.

    Lukáš Rosol během své kariéry vyhrál dva turnaje na okruhu ATP. Podle webu ATP Tour vydělal hraním zhruba 100 milionů korun.

    Letos se mu však vůbec nedařilo, na okruhu ATP si nezahrál ani jeden zápas v hlavní soutěži, vydělal si něco málo přes 2 miliony korun. Stejnou částku požadoval za reprezentovaní České republiky.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:02 čtvrtek 31. března 2022. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      77
    • Haha
      12
    • Tvl
      8
    • Sladký
      5
    • Super
      4
    • Cože
      3
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...