Smrt fotbalisty Lukáše Lehnerta (†24): Známe příčinu, okolí je v šoku

V pátek válel proti Polance, gólem se podílel na demolici 7:0, a ještě tentýž večer talentovaný fotbalista Lukáš Lehnert juchal se spoluhráči na tradičním hlučínském plese, který moderoval zprávař Petr Suchoň. V pondělí večer ale klub oznamoval tragickou a šokující zprávu: Lehnert nečekaně zemřel. Příčinu zatím klub tají, Expres ale z fotbalistova okolí zjistil, co se stalo.

Celý Hlučín zprávu o úmrtí Lukáše Lehnerta zpracovává velice těžko. Vždyť šikovný obránce ještě v pátek na zmíněném plese se spoluhráči obyvatelům města sliboval, že fantasticky rozjetou sezonu dotáhnou do zdárného konce a vybojují postup do druhé ligy.

„Ples byl senzační, kluci měli super náladu. Jsou to sportovci, poloprofíci, takže málokdo z nich na tom plese vůbec pil. Byli ale šťastní a slíbili tam lidem, protože přišla půlka města, že se o tu druhou ligu poperou. Teď jde ale sport úplně stranou. Snad kluci budou mít myšlenky na fotbal a vybojují to pro Lukáše. Život mu to ale bohužel nevrátí,“ řekl Expresu včera smutný zprávař Primy Petr Suchoň, který hlučínský ples moderoval.

Sám přitom netušil, co přesně se stalo příčinou Lehnertova náhlého skonu. Klub konkrétní informace neposkytl. Jasné bylo jen to, že o žádné dlouhodobé zdravotní problémy nešlo, to by fotbalista těžko nastoupil do pátečního přáteláku s Polankou.

Expres.cz se nicméně spojil s člověkem z okolí Lukáše Lehnerta, který k němu měl velice blízko. Ten si přál zůstat v anonymitě, prozradil ale, co se mladému fotbalistovi stalo osudným.

„Lukášovi se zastavilo srdíčko. Je to pro nás dost bolestivé,“ řekl nám zdroj.

Náhlá srdeční selhání bohužel u fotbalistů nejsou ojedinělým jevem. Historie zná celou spoustu případů, které se odehrály i přímo na hřišti. Jedním z nejznámějších je smrt obránce Sevilly Antonia Puerty, jenž zkolaboval v zápase proti Getafe v roce 2007. Teprve dvaadvacetiletý fotbalista se nečekaně sesunul k zemi, podařilo se ho oživit, načež hřiště opustil po svých, jenže v útrobách stadionu zkolaboval znovu a zemřel.

V roce 2012 na selhání srdce zemřel i teprve dvacetiletý brněnský fotbalista Martin Foukal, který nastupoval za béčko tamní Zbrojovky a mládežnické reprezentace.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:00 čtvrtek 29. června 2023. Anketa je uzavřena.

  • 84
  • 22
  • 19
  • 18
  • 11
  • 7