Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Poslední foto fotbalisty Lehnerta: Dováděl na plese s Petrem Suchoněm. Strašný šok, říká moderátor

    Lukáš Lehnert byl ještě v pátek jednou z hvězd nejen přáteláku s Polankou, ale i hlučínského plesu. V pondělí už klub oznamoval jeho smrt. | foto: FC Hlučín

    Fotbalový Hlučín se zahalil smutkem. Jak v pondělí vyšlo najevo, jeden z jeho hráčů, teprve čtyřiadvacetiletý obránce Lukáš Lehnert, nečekaně přišel o život. Jak, to prozatím zůstává záhadou. Jedno je ale jisté, mladý sympaťák si do poslední chvíle užíval života, například na plese, který se konal jen desítky hodin před smutnou událostí.

    Hlučínské fotbalisty zpráva o smrti spoluhráče Lukáše Lehnerta zastihla zcela nečekaně. O to více, že poslední dobou prožívali euforické období. V MSFL, tedy třetí nejvyšší české soutěži, během zimní přestávky okupují druhé místo v těsném závěsu za první Kroměříží, tudíž je na jaře čeká vzrušující boj o postup do druhé ligy.

    Formu mají více než dobrou, během pátečního dne rozstříleli v přátelském zápase Polanku 7:0. Pak se šli bavit na fotbalový ples, který Hlučín uspořádal pro hráče všech věkových kategorií a jejich rodiny.

    Výrazným aktérem obou příjemných událostí byl právě i Lukáš Lehnert. Polance vstřelil gól, na plese potom řádil se spoluhráči z áčka přímo na pódiu, které coby hlavní hrdinové večera opanovali.

    Také se čtyřiadvacetiletý bek objevil hned na několika dalších fotografiích z večera, pózoval s úsměvem na rtech a skvěle se bavil.

    Pouhopouhé tři dny nato už Hlučín těsně po Baníku Ostrava, jehož byl hráč odchovancem, smutnou zprávu o Lehnertově náhlém úmrtí oznamoval. Co se stalo, to zatím není známo. Fotky z víkendu a účast na zápase ale nesvědčí o tom, že by mladý fotbalista měl dlouhodobé potíže psychického či fyzického rázu.

    Suchoň: Strašně mě to zasáhlo

    Hlučínský fotbalový ples, na němž se bavil se spoluhráči i Lukáš Lehnert, moderoval známý sympaťák z obrazovek CNN Prima News Petr Suchoň, který se nejvíce proslavil jako sporťák na konkurenční Nově. Ten Expresu prozradil, že ho zpráva o smrti mladého fotbalisty zasáhla.

    „Pro mě je to strašně smutné a nepředstavitelné, protože ten ples moderuji už roky. Včera mě to zasáhlo opravdu hrozně moc. Kluci zažívají jednu z nejlepších sezon v historii klubu, vyřadili Plzeň z poháru, teď jsou druzí a mají namířeno do druhé ligy. Chtěli pro to udělat všechno, vyšla jim příprava,“ popsal Suchoň.

    Sportovní euforie se promítla i na zmíněném plese, který známý moderátor dirigoval.

    „Ples byl senzační, kluci měli super náladu. Jsou to sportovci, poloprofíci, takže málokdo z nich na tom plese vůbec pil. Byli ale šťastní a slíbili tam lidem, protože přišla půlka města, že se o tu druhou ligu poperou. Teď jde ale sport úplně stranou. Snad kluci budou mít myšlenky na fotbal a vybojují to pro Lukáše. Život mu to ale bohužel nevrátí,“ říká smutně.

    S fotbalisty Hlučína včetně Lukáše Lehnerta si prý Petr Suchoň tykal a sportovní úspěch jim moc přál. Po včerejším oznámení také posílal kondolence šéfům klubu. Co přesně bylo příčinou úmrtí mladého fotbalisty, ale ani sám moderátor neví.

    „Říkali, že se musí počkat, že zatím ani oni sami nevědí,“ říká Suchoň.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:00 středa 28. června 2023. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      21
    • Cože
      18
    • Tvl
      16
    • Trapas
      11
    • Super
      8
    • Sladký
      4
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...