Příběh českého vlajkonoše: Za Krpálkem stojí jeho kontroverzní tchán

Jako první z Čechů se ukázal světu na olympiádě v Rio de Janeiru. Judista Lukáš Krpálek byl zvolen za vlajkonoše výpravy při slavnostním zahájení. Stokilový obr úkol zvládl, teď jej čeká boj o medaili. Dohlížet na něj bude i sportovní magnát, šéf českého tenisu Ivo Kaderka. Je to totiž jeho tchán.

„Měl jsem hroznou radost, že jsem vlajku mohl nést. Když jsem přicházel na stadion a viděl ten dav a vyhlašovali naši zemi, tak to bylo něco nádherného,” vyznal se judista po ceremoniálu.

Lukáš Krpálek, český vlajkonoš, při zahajovacím ceremoniálu olympiády v Riu.

„Jediné blbé bylo, že jsme čekali čtyři pět hodin, než jsme se dostali ven, ale určitě to za to stálo. Čekal jsem, že vlajka bude těžší, ale bylo to v pohodě, takže pak dál jsem ji nesl jednou rukou a druhou jsem mával na lidi,” popsal.

Teď už půjde do boje. Vrchol olympiády ho čeká v v příštím týdnu. O medaili by se mohl prát ve čtvrtek.

Tentokrát mu nebude držet na tribunách palce manželka Eva, v červnu se jim totiž narodil syn Antonín. “Eva je můj talisman,” přiznal judista, že mu partnerčina přítomnost na závodech dělá dobře. Nakonec, potvrdil to například na mistrovství Evropy, kde pod jejím “vedením” získal titul.

Navíc ho známost se sličnou Evou, od června minulého roku po svatbě na zámku v Bechyni paní Krpálkovou, dostala i do tenisového světa. Její otec Ivo Kaderka je totiž šéfem tenisového svazu. Proto se Krpálek podíval na jaře například na utkání Fed Cupu do Itálie, na tribunách je vidět třeba i při Davis Cupu.

„Já jsem ale popravdě ani nevěděl, že je to dcera pana Kaderky. Navíc jsem tenis tolik nesledoval, tak jsem o něm ani nějak extra nevěděl,“ popsal Krpálek. Upozornil také, že například cestu na Fed Cup do Palerma platil sám. Prý aby bylo jasno...

Fotogalerie

O vztahu s Kaderkou nemluví, možná i kvůli jeho kontroverzní pověsti. Kaderka není především mezi špičkovými tenisty příliš populární. Vadím jim jeho přezíravost a chování vůči legendám, například Martině Navrátilové či Janu Kodešovi. Na kordy je s ním také Radek Štěpánek.

“Kaderka je hulvát,” kritizovala ho Navrátilová.

Zámožný Kaderka, který vlastní řadu nemovitostí, však poslední rok neřešil jen tenisové záležitosti. Po letech se rozvedl s manželkou, s níž má tři dospělé dcery, a nyní čeká s přítelkyní narození čtvrtého potomka.

Kolem něj je zkrátka pořád rušno.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 7:31 neděle 4. prosince 2016. Anketa je uzavřena.

  • 21
  • 16
  • 10
  • 9
  • 9
  • 7