Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Boxer Konečný: Pavel Novotný chce za zápas peníze jako špičkový boxer, favoritem je Foldyna!

    Úspěšný český boxer Lukáš Konečný (41) před časem porazil koronavirus a teď se jeho v hlavě začal rodit nápad na událost, která v českém boxu nemá obdoby. Pokud vše klapne, pod širým nebem si to v několika exhibičních zápasech rozdají slavné osobnosti, jako je například herec Jakub Štáfek či MMA bijec Karlos Vémola. Největším tahákem na charitativní akci má být ale zcela jistě bizarní boxerský souboj Pavla Novotného a Jaroslava Foldyny, tedy dvou politiků, kteří se nemají vůbec v lásce. Koho Konečný favorizuje a co říká na to, že si Novotný řekl o honorář více než milion korun?

    Lukáši, jak vás napadlo organizovat tento netradiční boxerský galavečer?

    Není to jenom moje akce, spolupracuji s agenturou Crazy Production, já se starám jen o sportovní část. Je to náš společný nápad, který bude mít charitativní podtext. Nejsme ještě úplně rozhodnutí, ale nejspíš půjde výtěžek z akce pro integrované záchranné složky. Chceme spojit sport a kulturu. Nemáme ještě přesný formát, ale mohlo by se to po hodině střídat. Hodinu by hrála nějaká kapela, pak by třeba byly zápasy v boxu a střídalo by se to.

    Kdy se ve vaší hlavě začal rodit nápad na bizarní souboj mezi Jaroslavem Foldynou a Pavlem Novotným?

    Po zhlédnutí diskuze na Barrandově a mediálních dozvuků jsem si řekl, že je to ideální řešení. Kluci si nadávají a pomalu na sebe skáčou, tak proč si nedat něco kultivovaného a vyříkat si to v ringu. Jsem zastáncem toho, že když se někdo nemůže dohodnout, ať si tedy dá do huby. Často když se s někým někdo porve, dají si pak panáka a najdou si k sobě cestu. Neříkám ale, že tohle bude ten případ. 

    Řeporyjský starosta Pavel Novotný na svém Facebooku uvedl, že si za zápas s Jaroslavem Foldynou řekl honorář ve výši milion a čtvrt korun.

    Nechci spekulovat o žádné částce. Jestli on něco napsal na Facebooku, neřeším to, pro mě by to byl suprový exhibiční zápas, který by přitáhl spoustu lidí, kteří by normálně na box nepřišli. Lidé říkají, že je to šaškárna. Ano, samozřejmě, ale důležité je, aby přišli a bavili se. 

    Řekl si někdo z dalších oslovených o takovou částku?

    Ne, částka, jakou si řekl pan Novotný, je částka hodná pro výborné evropské boxery. To je pro mě trochu úsměvné. Na jednu stranu to ale chápu.

    Proč?

    Pokud něco nechcete, řeknete si přemrštěnou sumu, a pokud to někdo chce pořádat, musí se k tomu nějak postavit.

    A jak vy se k tomu zatím stavíte? Novotný spoustu věcí říká v nadsázce.

    Ty podmínky jsou pro mě zatím neakceptovatelné. Bavili jsme se zatím ale jen po telefonu, ve čtvrtek máme osobní schůzku a budeme to řešit konkrétněji. Pokud se přiblížíme k nějaké dohodě, pak začnu teprve řešit konkrétní věci i s panem Foldynou.

    Foldyna je starší a lehčí, pro mě je to ale jasný favorit

    Vypadá to, že tím, kdo o zápas stojí více, je Jaroslav Foldyna...

    Ano, pan Foldyna je více nakloněn té exhibici. 

    Pokud k tomuto zápasu dojde, koho byste favorizoval?

    Jarda Foldyna je bývalý boxer, ten boxovat určitě umí a chodí stále boxovat. Je ale starší a lehčí než Novotný. Pro mě osobně je velkým favoritem Foldyna, ale může se tam stát cokoliv.

    Jaroslav Foldyna během tréninku

    Zápas sice nazýváte exhibicí, ale v jejich podání by zcela jistě nešlo o nějakou oťukávačku. Jste si toho vědom?

    Jsem si jistý, že ti dva by se spolu nedomluvili na nějakém lehkém tancováním v ringu. To je ale v pořádku, to je to, co má přilákat lidi.

    Máte už představu o tom, podle jakých pravidel by měli Novotný s Foldynou zápasit?

    Šlo by o klasický box. Na kolik to bude kol, jak budou dlouhá a jestli budou mít helmu, to je pak na domluvě.

    Chci boxovat s Vémolou, doufám, že mě nezačne v ringu škrtit

    Vyjednáváte také o zápasu s nejslavnějším českým MMA zápasníkem Karlosem Vémolou. Jak on se zatím staví k účasti na tomto exhibičním galavečeru?

    Byl v pohodě, je to relativně rozumný kluk. Pobavili jsme se o tom, on má ještě jinou nabídku na regulérní zápas v boxu a řeší to. Bude vědět během týdne. Podle toho se mi pak vyjádří. Myslím, že on by do toho v klidu šel. Podle těch slov, co jsme spolu mluvili.

    Karlos Vémola s boxerským zápasem prý nemá problém.

    On nějaké přemrštěné požadavky, co se týče honoráře, neměl?

    Všechno to jsou zatím předběžná jednání, nikdo ještě neřekl ano, nikdo neřekl ale ani ne. S Vémolou jsem mluvil o nějakých konkrétních částkách, říkal jsem mu, že je to zaprvé exhibice, za druhé charita. Karlos se k tomu postavil, nelicitoval vůbec, neřešili jsme, jestli to půjde za tolik, nebo za tolik. Řekl jsem mu svou představu a on byl úplně v klidu.

    S Vémolou byste na této akci měl boxovat vy? Co říkáte na jeho boxerské schopnosti?

    Jako boxera ho vůbec neznám. Neberu to jako nějaký zápas, doufám, že Vémola nebude dobrý boxer, abych to já nějak relativně zvládl. Jaké to bude ve skutečnosti, to je druhá věc. Exhibice se někdy zvrtne, není to tenis nebo šachy, je to kontaktní sport, můžeme se na něčem domluvit, ale ta domluva platí do první rány. Věřím tomu, že se dokážu ohlídat, ale Karlos je váhově někde jinde než já, má mnohem více svalů než já, já bych měl být techničtější a rychlejší. Doufám, že Vémola, pro kterého je jednodušší rvát se na zemi, mě nezačne škrtit a házet na zem.

    Pokud k zápasu dojde, na přípravu vám zbývají zhruba tři měsíce. Jak moc se potřebujete „dát do formy“?

    Beru to jako exhibici, neberu to tak, že se budu dostávat do formy. Nepotřebuji se dostávat do formy, i když jsem tlustý, potřebuji si nějak zaboxovat. Nebude to pro mě až tak velký problém.

    Je reálné, že se na akci představí vaše svěřenkyně Fabiana Bytyqi?

    Máme obavy z toho, že hranice ještě nebudou úplně otevřené. Abych jí třeba udělal zápas o titul mistra světa, potřebuji dotáhnout soupeřku z Mexika či Jižní Ameriky, nechci riskovat nakupování letenek. Bude to akce českých, slovenských či případně rakouských sportovců. Pro Fabču asi nebudu schopen sehnat adekvátní soupeřku.

    Soudě podle oslovených celebrit, je zřejmé, že o akci bude velký zájem. Nenapadlo vás galavečer uspořádat například v pražské O2 aréně?

    Ne, my to chceme pojmout jako letní akci, má to být přelom srpna a září. Budeme doufat, že nám vyjde počasí a nebudou žádné další restrikce. Pokud nebudou, bude to v letním kině v Ústí nad Labem a tam může být klidně deset tisíc lidí.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:30 středa 23. září 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      93
    • Trapas
      67
    • Haha
      54
    • Cože
      53
    • Sladký
      47
    • Tvl
      46