Manželka kouče Pešána, kterou „proslavila“ kritika Ledecké: Směj se po gólu, radí svému muži

Trenérští kolegové a bývalí hokejisté ho označují za muže bez emocí či „sfingu, která nehne brvou“. Hlavní kouč českého nároďáku Filip Pešán (43) si z toho ale nic moc nedělá. Velkou oporu má v manželce Lucii (39), která sama před lety čelila drsné kritice kvůli komentování „zlaté jízdy“ Ester Ledecké na olympiádě v Pchjongčchangu.

„Má ten Pešán nějaké emoce? Každý záběr tam stojí, jako když je uražený a s nikým nemluví,“ pálil do Filipa Pešána na Twitteru Jiří Hrdina, trojnásobný vítěz Stanley Cupu a legenda pražské Sparty.

„Má takový NHL styl, kdy trenéři stojí jako sfingy a nehnou brvou. To v Česku moc vidět není,“ okomentoval zase projev mladého kouče pro Expres.cz mládežnický trenér Martin Stloukal.

Pešánův chladný projev na právě probíhajícím mistrovství světa v Lotyšsku rozčiluje snad všechny české hokejové fanoušky. Nelíbí se jim také to, že kouč nijak nemotivuje své svěřence a neslaví branky.

„Je to chladný bezcitný člověk, nechápu, kdo ho tam dosadil,“ soptí na sociálních sítích jeden z fanoušků, jemuž Pešán leží hodně hluboko v žaludku.

Filip Pešán

Ledecká jela životní jízdu, ona hledala chyby

S ostrou kritikou má své zkušenosti také Pešánova manželka Lucie Pešánová Hrstková, bývalá česká reprezentantka v alpském lyžování, která se proslavila tím, jak komentovala „zlatou jízdu“ Ester Ledecké na olympiádě v Pchjongčchangu.

Budoucí dvojnásobné zlaté medailistce, která pobláznila celý svět, během jízdy vyčítala každou sebemenší chybu. Lidé jí tehdy v komentářích dali co proto, že neviděla, jak si Ester jede pro šokující zlato.

„Uznávám, že to chtělo asi víc chválit, ale já jsem v tom studiu jako expert, ne fanoušek. Mým úkolem je popsat, co se na trati děje, jakou chybu závodník udělal,“ reagovala tehdy na drsnou kritiku pro iDNES.cz Pešánová Hrstková.

Lucie Hrstková-Pešánová

Psala jsem mu, ať se po gólu usměje!

Co se týče jejího manžela, o něm se nedávno Lucie rozpovídala, že není žádný morous, ale emoce v sobě prý pouze dusí.

Filip vždycky své emoce spíše skrýval, zato já jsem pravý opak. Mám v sobě asi i ty jeho emoce. Každopádně jsem mu psala, že aspoň po tom vítězném gólu s Běloruskem se mohl usmát,“ řekla serveru iSport.cz bývalá sportovkyně.

Lucie Hrstková-Pešánová se svým manželem

Lucie je prý s hlavním koučem českého nároďáku denně v kontaktu a snaží se ho rozptylovat. Bavit se s ním o hokeji? To prý nemá cenu!

Když se ho ptám, co to tam jako mělo znamenat, moc se mu to nelíbí. Takže spíše řešíme běžné věci, co doma a tak. Jen ho prosím, ať se usmívá a je emotivnější,“ popsala Lucie.

S manželem má minimálně jednu společnou vášeň a tou je cestování.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 úterý 28. září 2021. Anketa je uzavřena.

  • 23
  • 23
  • 12
  • 11
  • 11
  • 9