Šafářová a Strýcová zničily slavné sestry: Jak se potkaly zlá a hodná holka?

Zastavily tenisové tsunami, brutální sílu amerických fenomenálních sester Williamsových. Češky Barbora Strýcová s Lucií Šafářovou předvedly na olympiádě v Riu ve čtyřhře neskutečný výkon. Přitom jsou tak trochu nečekaným slepencem.

“Možná se rodí zajímavý příběh. Tak doufáme, že napíšeme ještě další stránky,” pronesla poutavě Strýcová.

Oslava triumfu v podání Barbory Strýcové a Lucie Šafářové.

Bylo pár chvil po neskutečném zápase, v Evropě černá noc. České hráčky vykoply z turnaje sestry, které na olympiádě ještě nikdy neprohrály zápas. Například ve finále toho minulého, jež se hrál v rámci Her v Londýně v proslulém Wimbledonu, připravily o zlato Andreu Hlaváčkovou s Lucií Hradeckou.

Tentokrát však končí, na raketách dvou českých hvězdiček.

Jak se Češky dopracovaly k šokujícímu triumfu? “Bára je kouzelnice na síti,” pochválila Šafářovou kolegyni. “A Lucka bombardérka od zadní lajny,” přisadila si Strýcová.

Jak jsou rozdílné na kurtu, tak mají odlišnou pověst ve světě tenisu. Šafářová je brána za jednu nejslušnějších hráček na planetě. Vždy usměvavá, vstřícná k médiím, prototyp Mirka Dušína s raketou.

„Myslím si, že by sport měl být o fair play. Lidé by k sobě měli být milí. Ať už jde o sport, nebo ne. O to se snažím. Myslím, že i hodná holka může vyhrát grandslam,” vyznala se před časem.

Strýcová je také usměvavá, v rozhovorech mluví velmi poutavě. Žádná klišé, žádná nuda. Jenže tak to funguje často i na kurtu.

Třicetiletá mladá paní z Plzně, jež chodí s muzikantem Davidem Krausem, se dokáže proměnit ve velké zlobidlo.

Láme rakety, nadává, vzteká se. Legendární je její výlev, doslova vodopád sprostých slov, při pražském turnaji, který zachytily televizní mikrofony. Letos v květnu zase vynadala podavači míčků na grandslamu v Paříži, který jí podal jiný balon, než chtěla. „Potřebovala jsem stejný. A jak jsem v tom momentu taková bláznivá, tak jsem udělala něco, co se vůbec nedělá. Jsou to jen děti. Oni za to nemůžou,” omluvila se.

Je však pravda, že její výlevy ubývají, na kurtu se drží. A teď může s Šafářovou dojít pro velký úspěch. I když tvoří pár, který spolu neměl na Hrách vůbec nastoupit. Šafářová měla původně hrát s Karolínou Plíškovou, ale tu (údajně) vystrašil vir zika a do Brazílie neodletěla.

Třeba tak vznikla medailová sestava.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:03 úterý 6. prosince 2016. Anketa je uzavřena.

  • 26
  • 12
  • 11
  • 11
  • 10
  • 10