Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Hvězdný Messi v PSG: Miliardová smlouva, šílenství v ulicích a Neymar v roli agenta!

    Fanoušci PSG bouřlivě oslavují příchod Lionela Messiho. | foto: Reuters

    Dlouhé roky byl symbolem slavné Barcelony. Teď se geniální argentinský fotbalista Lionel Messi (34) vydal za novým dobrodružstvím. Po šokujícím konci v klubu svého srdce se upsal francouzskému PSG, kde dostal lukrativní dvouletou smlouvu. Za jednu sezonu si Messi vydělá téměř miliardu korun! Megapřestup jednoho z nejlepších hráčů všech dob sledoval celý svět. Fanoušci pařížského velkoklubu šíleli v ulicích. Po podepsání kontraktu se během prvních 60 minut prodalo přes internet čtvrt milionu dresů. Ještě minulý týden to přitom vypadalo, že senzační transfer se neuskuteční!

    Lionel Messi, držitel šesti Zlatých míčů a podle mnohých nejlepších fotbalista všech dob, přiletěl do Paříže v úterý. 

    Jeho přílet sledovali fanoušci tamního PSG před stadionem na velkoplošné obrazovce. V ulicích města v ten den propuklo hotové šílenství. 

    Messiho přílet do Paříže sledovali fanoušci PSG před stadionem na velkoplošné obrazovce.

    Někteří příznivci měli to štěstí, že fenomenálního fotbalistu zastihli na balkoně v hotelu, kde byl ubytován s rodinou. Messi fanouškům zamával a pak vyrazil na lékařskou prohlídku. 

    Messi mává fanouškům.

    V úterý večer už bohatý celek hrdě oznámil, že Messi je oficiálně hráčem PSG. Argentinský kanonýr bude nosit dres s číslem 30. Právě s touto číslovkou začínal před lety v Barceloně.

    „Nemůžu se dočkat, až v Paříži započne nová fáze mé kariéry,“ prohlásil Messi.

    Lionel Messi bude nově nosit dres s číslem 30.

    Hodinu poté, co slavný fotbalista podepsal dvouletou smlouvu, která mu garantuje roční příjem 35 milionů eur (890 milionů korun), se přes internet prodalo čtvrt milionu Messiho dresů. 

    Instagramový profil klubu Paris St. Germain zase den po oznámení Messiho příchodu sleduje dvakrát více lidí.

    Lionel Messi se upsal PSG a fanoušci pařížského klubu šílí.

    Chtěl podepsat Barceloně, Paříž byla možnost číslo dvě

    Megapřestup, který bedlivě sledoval celý fotbalový svět, vypadal jako akce blesk. Zdálo se, že šlo vše po másle. Opak byl ale pravdou. 

    K prvnímu kontaktu došlo už minulý týden a tehdy nic nenasvědčovalo tomu, že se Messi francouzskému velkoklubu upíše.

    Do vyjednávání se zapojil i klubový majitel Nasser Al-Khelaifi, který jinak většinou zůstává stranou. V tu chvíli se ale senzační přestup ještě zdál být silně nepravděpodobný, protože Messi počítal se setrváním v katalánském klubu. 

    Lionel Messi přiletěl do Paříže s manželkou Antonellou.

    Fotbalista i se svým otcem Jorgem přiletěl do Barcelony ve čtvrtek z dovolené na Ibize. Měl tam podepsat novou smlouvu. Oficiální oznámení bylo naplánováno na osmou hodinou večerní. 

    Náhle se ale Messi dozvěděl, že prezident Barcelony Joan Laporta uvedl, že kvůli pravidlům La Ligy ohledně platových limitů klub nemůže Messiho zaregistrovat.

    Zdrcenému Messimu okamžitě jeho otec sdělil, že je třeba okamžitě najít řešení, a vrátil se tedy k jednání s PSG. Messiho měl osobně kontaktovat také trenér francouzského klubu Mauricio Pochettino.

    Lionel Messi zdraví fanoušky.

    Neymar v roli agenta

    Podle britského Guardianu došlo k ústní dohodě mezi Messim a PSG v sobotu. V neděli právníci slavného fotbalisty obdrželi smlouvu. V ten samý den Messi plakal na tiskové konferenci v Barceloně a oznámil, že v klubu svého srdce končí. Zároveň ale dodal, že k dohodě s PSG nedošlo. Ve skutečnosti bylo ale už vše v podstatě hotové.

    K oficiální dohodě došlo v úterý ráno. Messiho bývalý spoluhráč z Barcelony Neymar měl v kabině sebevědomě prohlásit, že se k týmu připojí jeho hvězdný kamarád. Právě slavný Brazilec sehrál v přestupu Lionela Messiho klíčovou roli.

    „Od čtvrtečního večera se Neymar choval téměř jako člen představenstva PSG, volal a posílal zprávy Messimu, tlačil ho, aby přestoupil,“ píše britský list.

    „Známe se dobře. Nějakou dobu jsme spolu nehráli, ale mám pocit, že spolu jsme na hřišti ještě silnější. Neymar je jedním z důvodů, proč jsem tady,“ přiznal Messi.

    Neymar hrál v Messiho transferu klíčovou roli.

    V Barceloně strávil Messi dlouhých 21 let. V prvním týmu katalánského klubu působil od roku 2004, odehrál 778 soutěžních zápasů a vstřelil 672 branek. 

    Je nejlepším střelcem a v klubové historii i hráčem s nejvíce starty. Čtyřikrát vyhrál Ligu mistrů a desetkrát španělskou ligu, celkem má s milovanou Barcelonou 35 trofejí.

    Kolik jich přidá v dresu PSG?

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:47 čtvrtek 9. prosince 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      8
    • Super
      6
    • Tvl
      5
    • Haha
      4
    • Cože
      4
    • Sladký
      4