Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Problémy s růstem a podpis na ubrousek! Příběh Messiho, který po 21 letech mává Barceloně

    Fanoušci fotbalové Barcelony přišli o svou největší modlu. Katalánský klub ve čtvrtek večer oznámil, že po dlouhých 21 letech končí legendární Lionel Messi (34). Míčový kouzelník, který je mnohými považován za nejlepšího fotbalistu všech dob, nemohl s klubem svého srdce prodloužit smlouvu kvůli finančním pravidlům španělské ligy. Argentinský šikula pobláznil miliony lidí po celém světě. Lékaři mu přitom v dětství velkou kariéru nepředpovídali. Malý Leo měl problémy s růstem. Kdyby Messi před lety nepodstoupil zásadní léčbu hormonálního onemocnění, dnes by ho možná ani nikdo neznal!

    Lionel Messi nikdy nepatřil mezi čahouny. Se svými 170 centimetry byl vždy jedním z nejmenších hráčů na hřišti. 

    Když byl ale malý chlapec, lékaři mu předpověděli, že v dospělosti doroste maximálně do výšky 150 centimetrů, a naděje na kariéru profesionálního fotbalisty byly tedy mizivé.

    Zhruba v té době o Messiho stál slavný argentinský klub River Plate. Když se ale kluboví bossové dozvěděli o jeho problému, ztratili zájem. 

    Jednak se báli toho, že by se malý klučina mezi výrazně urostlejšími kluky neprosadil, jednak je údajně odradilo také to, že by léčba mladého fotbalisty stála zhruba 1000 dolarů měsíčně.

    „Chci hrát fotbal,“ řekl tehdy lékařům malý Leo, který měl strach, že nevyroste a o kariéře fotbalisty si bude moci jen nechat zdát.

    Ronaldinho, Lionel Messi a Samuel Eto'o

    Smlouvu s Barcelonou podepsal na ubrousek v restauraci

    Lékaři Messimu řekli, že jedinou možností je podstoupit náročnou hormonální léčbu, která spočívá v tom, že bude pravidelně docházet na injekce s růstovým hormonem. 

    Většina dětí by se nejspíše zděsila, ale malý Leo s tím okamžitě souhlasil. Aby mohl hrát profesionálně fotbal, udělal by cokoliv na světě!

    Problémem ale bylo, že jeho rodina si nákladnou léčbu nemohla dovolit. Okolo zázračného chlapce, který byl výrazně menší než většina jeho vrstevníků, už ale pokukovala slavná Barcelona.

    Messiho objevitel, bývalý skvělý útočník a pak sportovní ředitel klubu Carles Rexach, se do argentinského šikuly okamžitě zamiloval. 

    Líbila se mu jeho hbitost na hřišti i neobyčejná technika a vyzval tedy klubové vedení, aby supertalentovaného chlapce i přes jeho hendikep okamžitě podepsalo. 

    Právě Rexach nabídl Messiho rodičům, že Barcelona zaplatí veškeré účty za léky a léčbu. Messiho otec na schůzce v jedné z barcelonských restaurací pohrozil, že pokud nepodepíší okamžitě smlouvu, syna ihned odveze zpět do rodné Argentiny.

    Rexach se zalekl a poprosil číšníka o pero a papír. Ten mu ale přinesl pero a papírový ubrousek. Na něj pak v rychlosti sepsali kontrakt, který Messimu i jeho rodině totálně změnil život.

    Lionel Messi je mnohými považován za nejlepšího hráče všech dob.

    Půjde božský Leo za Neymarem do PSG?

    I z tohoto důvodu Messi v minulosti několikrát tvrdil, že nikdy nebude hrát v Evropě za jiný klub než Barcelonu, která mu zachránila fotbalovou kariéru. Teď se s milovaným klubem po dlouhých 21 letech rozchází. 

    Mezi nejvážnější zájemce o Messiho služby se řadí francouzský gigant PSG, kde by se Messi mohl potkat s hvězdným Brazilcem Neymarem, se kterým hrál už v Barceloně.

    „Paris Saint-Germain zaznamenal pokrok ohledně podepsání Lea Messiho,“ uvedl na Twitteru v současnosti nejuznávanější sportovní novinář světa Fabrizio Romano.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:53 neděle 5. prosince 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      9
    • Haha
      8
    • Cože
      8
    • Tvl
      8
    • Trapas
      7
    • Sladký
      7