Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Maradona je v ruském rauši a Messimu to rozhodně nepomáhá

    Idol a jeho nástupce. Diego Maradona a Lionel Messi. Maradonovy výroky a chování Messimu rozhodně nepomáhají... | foto: Profimedia.cz

    Nástupce na hřišti, bůh osmdesátých let na tribuně. Dva nejslavnější prckové historie fotbalu, oba z Argentiny: Lionel Messi a Diego Maradona. I na mistrovství světa je znát, jak Maradona zakrývá Messiho černým stínem.

    Koulel očima, málem přepadl přes ochranné plexisklo. Sotva se držel na nohou, rozhodně nebyl ve stavu, kdy by mohl řídit. Ale zřídil se pěkně, to bylo jasně znát, ať už k tomu Diego Maradona před (a při) zápase jeho Argentiny na mistrovství světa proti Nigérii využil cokoli.

    Diego Maradona má při ruce vždy bodyguarda.

    Podle některých zpráv dokonce po duelu, jenž dopadl pro modrobílé šťastně – tedy postupem do osmifinále – skončil na pár hodin v nemocnici s podezřením na infarkt. No, málokdo by se to mu divil: Po posledním hvizdu ho bodyguardi odvedli, během zápasu ho museli přidržovat a velký Diego si občas také schrupnul.

    Mezitím na sebe ale strhával pozornost, kterou tak miluje.

    A o niž tak bojuje, což ukázal i před klíčovým střetnutím turnaje.

    Diego Maradona je při zápasech mistrovství světa v centru pozornosti.

    „Chci se s týmem setkat, chci s sebou vzít i další bývalé hráče. Musíme bránit naši čest,“ řekl po prohře s Chorvatskem, jež předcházela nakonec postupovému souboji s Nigérií.

    „Jsem vnitřně hrozně naštvaný, protože každý, kdo oblékal argentinský dres, nesmí vidět, jak ho pošlape tým jako je Chorvatsko. To přece nejsou Němci, Brazilci, Nizozemci nebo Španělé,“ zlobil se Maradona v rozhovoru pro venezuelskou televizní stanici Telesur.

    To je celý Maradona: On musí být v centru dění, on nedopustí, aby kdokoli usedl na jeho místo argentinské modly i krále.

    I kdyby to měl být Lionel Messi.

    Úleva pro Lionela Messiho. Argentina postupuje za skupiny.

    Maradonův pokračovatel, rovněž kouzelník levou nohou, to má na mistrovství složité. Celý svět mu připomíná, že se nikdy nevyrovná Maradonovi, když nezíská titul.

    Před čtyřmi lety dovedl Argentinu do finále, letos je to zatím (přes postup ze skupiny) hodně ušmudlané. Od týmu i samotného Messiho.

    Viditelně ho ničí na něj dopadající tlak.

    A který tak pěkně popíchl Maradona. „Messi nebude nikdy jako já, když nevyhraje mistrovství,“ řekl před nynějším turnajem v Rusku šampion z roku 1986.

    Lionel Messi střílí Nigérii svůj první gól na šampionátu v Rusku.

    To je od něj hezké, Messiho tím pěkně podpořil. A v Rusku v tom pokračuje. Kritizuje, chce být v centru dění.

    V Česku by slova podobné legendy, například Pavla Nedvěda, takový poprask nevyvolala, ale Argentina je jiný svět. Fotbal je tam nejvíc, vždyť Maradona má svoji církev…

    A všichni čekají, že se mu Messi vyrovná, že bude rovněž zbožštěn.

    Ještě se mu to může podařit, i když před pár dny by na něj nikdo nevsadil ani zlámanou grešli. Proti Chorvatsku hrál hrozně, po trávníku jen chodil. V rozhodujícím střetu s Nigérií ale dal gól, makal, bránil, byl vtažen do hry.

    To byla změna.

    Lionel Messi pomohl Argentině odvrátit blamáž na mistrovství světa.

    „Byl to velmi těžký zápas, náročný, ale v první půli jsme kontrolovali hru, vytvářeli si šance. Myslím, že i druhá půle byla podobná, ovšem inkasovali jsme z penalty, proto bylo potřeba přepnout na vyšší stupeň, zvýšit rychlost, lépe útočit. A povedlo se nám to, jsem šťastný, že postupujeme,“ řekl po výhře Messi.

    Jenže teď čeká jeho mužstvo těžká zkouška, v osmifinále vyzve Francii. „Sledovali jsme všechny zápasy Francie na turnaji. Je plná skvělých individualit, má výtečné obránce, záložníky, a obzvlášť útočníky, kteří jsou velice talentovaní a rychlí. Víme, že jsou dobří, ale taky víme, co dokážeme my,“ pronesl Messi.

    Co si k tomu přidá prostořeký Diego?

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 14:25 čtvrtek 25. října 2018. Anketa je uzavřena.

    • Super
      10
    • Haha
      8
    • Cože
      6
    • Trapas
      6
    • Sladký
      6
    • Tvl
      6
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...