Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Messi má na MS ve fotbale pistoli u hlavy. Drží mu ji tam Ronaldo

    Mistrovství světa začalo pro dvě hlavní světové hvězdy odlišně. Argentinec Lionel Messi se trápil, Portugalec Cristiano Ronaldo zazářil. | foto: ČTK

    Jejich souboji se říká hvězdné války. Není divu – oni dva jsou vládci fotbalu. Lionel Messi a Cristiano Ronaldo. Argentinec a Portugalec. Začátek mistrovství světa vyzněl jasně pro muže propagujícího zkratku CR7.

    Dvě podobné situace zažili dva nejsledovanější fotbalisté mistrovství světa v úvodních zápasech. Penaltu a přímý kop těsně před koncem duelu, který mohl výrazně pozměnit výsledek. Obě chvíle zvládl Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ne.

    První gól do španělské sítě dal Ronaldo z penalty.

    Nejprve penalta. Ronaldo proti Španělsku proměnil, Messi v duelu s Islandem zaváhal. Poté přímý kop. Portugalec v 88. minutě duelu s obřím rivalem vyrovnal na 3:3 a uzavřel hattrick, dal třetí branu v utkání. Argentinec za stavu 1:1 nepokořil islandského gólmana z pokutového kopu a z přímáku trefil jen zeď. Proto jihoamerický favorit remizoval s bojovníky z Islandu 1:1.

    „Nebylo mu přáno, nebyl to jeho zápas,“ glosoval Messiho výkon Pavel Mareš, expert České televize a bývalý český reprezentant.

    To Ronaldo byl na jiné vlně. Na střelecké.

    Portugalský hrdina Cristiano Ronaldo.

    Velký zápas se Španělskem se v pátek večer změnil v jeho show. Vrchní narcis fotbalu exceloval, dal tři branky. Před penaltou i přímým kopem si navíc sám zařídil, že ho soupeři faulovali.

    „Má nesmírnou mentální sílu, technickou kvalitu a úžasnou mysl. Proto patří k nejlepším na světě,“ chválil ho portugalský kouč Fernando Santos.

    Ve věku 33 let a 130 dnů se stal Ronaldo nejstarším autorem hattricku na šampionátu. Šlo už o jeho jednapadesátý hattrick kariéry.

    „Nejlepší hattrick, další v mé kariéře. Jsem nesmírně šťastný,“ vykládal po utkání. „I když o mně někteří pochybovali, já sám v sebe věřil vždycky. Nejsme favorité, ale vymáčkneme ze sebe to nejlepší,“ slíbil.

    Lionel Messi při zápase jeho Argentiny s Islandem.

    Ronaldo zářil štěstím, zato Messi se nějakých devatenáct hodin poté mračil. Argentina ani on vstup do turnaje nezvládli. Island, celek urputných chasníků, zastavil technickou mašinu plnou talentu.

    Stal se tak první zádrhel na cestě, již by rád Messi zdolal. Má před sebou úkol – MUSÍ se stát mistrem světa. Jinak nikdy nebude světovou jedničkou, jinak nikdy nebude ani jedničkou ve své zemi. Další prcek Diego Maradona totiž v roce 1986, rovněž s číslem 10, dovedl Argentinu k titulu.

    Messi má tento dluh, šampionem se ještě nestal.

    Na superstar z Barcelony je proto obří tlak, který už trefně popsal kouč národního týmu Jorge Sampaoli: „Mistrovství světa je jako pistole mířící na hlavu Lionela Messiho, která vystřelí v momentě, kdy nezíská titul.“

    „Jestliže nevyhrajeme, tak my všichni musíme z národního týmu zmizet,“ uvedl sám Messi loni v prosinci v jednom z rozhovorů.

    „Vypadá to, jako by tři finále v řadě nic neznamenala. Místo toho jsme byli tvrdě kritizováni. Víme, že pokud nevyhrajeme, bude to ještě horší a nám nezbyde nic jiného než odejít z reprezentace.“

    Messi se v prvním zápase s tlakem nevypořádal. To Ronaldo dopadl úplně jinak a s gustem vzal do ruky pistoli mířící na rivalovu hlavu.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 19:27 neděle 14. října 2018. Anketa je uzavřena.

    • Super
      11
    • Tvl
      7
    • Cože
      5
    • Trapas
      5
    • Sladký
      5
    • Haha
      4
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...