Ligový Expres: Slavia i Plzeň bez gólu. Koho musí nula strašit víc?

Slavia s nulou. Plzeň jakbysmet. Dva lídři fotbalové ligy přibrzdili, nevyhráli na stadionech, kde by měli brát tři body. Ligový Expres dumá o tom, proč je to větší problém pro Viktorii.

František Straka, sám sebou zvaný Franz, zase nezklamal. Jeho Karviná umlátila s rozpočtem, který je na úrovni platu slávistického kapitána Tomáše Součka, bod proti mistrovskému týmu.

Slavia nedala v Karviné gól, právě Souček zahodil penaltu, první v profesionální kariéře. Těch šest předešlých proměnil vždy s bravurou, dokonce dloubákem po vzoru legendárního Antonína Panenky.

Největší šance Slavie v Karviné. Míč míří po penaltě Tomáše Součka vedle brány Libora Hrdličky.

Ale tady narazil, a proto byl Franz ve svém živlu. Při hodnocení se to jen hemžilo slovíčky, které tak miluje. „Bylo tam srdíčko, štěstíčko,“ lebedil si až dětsky.

To není kritika, Karviná v současném rozpoložení může myslet na úspěch proti Slavii, která se pohybuje v jiných kvalitativních sférách, jedině za pomoci těchto fotbalových komodit.

A Straka to ví.

Proto dokázal úřadujícího mistra přibrzdit, urvat bod za plichtu 0:0. Slávisté ztratili první body, první tři utkání ligové sezony vyhráli.

Slavia Karvinou mačkala, ale gól tentokrát nedala.

Stejně dopadla o víkendu také Plzeň. Rovněž Viktoria byla zatím stoprocentní, ale teď přijela na Bohemians, kde se jí zrovna nedaří, což se znovu potvrdilo, stejně jako slávisté brali Západočeši bod za bezgólovou remízu.

Trenér Pavel Vrba to bral hodně úkorně. „Bohemka se proti nám vždycky tak zvláštně vyhecuje, má obrovskou motivaci, pro ně jde o zápas sezony,“ řekl.

Není divu, že byl naštvaný. Na Bohemce vyhrál jako trenér Plzně jen v roce 2009, a to 1:0. Z dalších pěti utkání uhrál jen dvě remízy, jednou dokonce padl až potupně vysoko 2:5.

Nyní tedy přišla další ztráta.

Útočník Plzně Michael Krmenčík brankáře Bohemians Romana Valeše nepřekonal.

Plzeň se může utěšovat, že zrovna v kole, kdy se výsledkově nedařilo ani Slavii, ale nesmí se nechat tímto faktem zmást. V remízách, byť obou bezbrankových, je totiž velký rozdíl.

Slavia v Karviné dominovala. Střílela šestnáctkrát. Dvakrát šla sama na bránu. Dvakrát trefila tyč. Nedala penaltu. Branku nevstřelila jen shodou okolností, což ostatně uznal i domácí hrdina, třiatřicetiletý brankář Libor Hrdlička.

„My po třicítce už musíme mít trochu štěstíčka, nejsme už takoví mlaďoši. Pomodlil jsem se. Přišla snoubenka s dcerkou, takže štěstíčko bylo,“ vykládal ve stylu svého trenéra.

Plzeň hrála s Bohemkou úplně jinak. Zápas byl naprosto vyrovnaný, na střely, na rohy i opticky.

Útočník Plzně Michael Krmenčík v souboji s obranou Bohemians.

„V první půli nás Bohemka přehrávala, soubojově, důrazem. Vytvořila si spoustu standardek a nechci říct, že na hřišti kralovala, ale ke gólu měla blíž. Po pauze se to otočilo. Bohemka bojuje, fanoušci ji ženou. I tentokrát soupeř zápas příkladně odmakal. Bod si zasloužil,“ uznal kouč Vrba.

Pro Plzeň je to výstraha. Soupeře kalibru Bohemians by měl přehrát. Jako Slavia Karvinou.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:00 úterý 3. prosince 2019. Anketa je uzavřena.

  • 48
  • 46
  • 46
  • 45
  • 44
  • 43