Ligový Expres: Ščasný (zase) hysterčí. Sparta zkrátka nemůže mít klid

Čtyři zápasy, čtyři výhry. To je přece radost. Přesto trenér fotbalové Sparty Zdeněk Ščasný po vítězství v Liberci vypouštěl síru, jak je jeho zvykem. Ligový Expres komentuje jeho výroky o mladém obránci Dominikovi Plechatém.

Bylo to kolo ostrých slov. Třeba opavský trenér Ivan Kopecký mluvil o tom, že si jeho tým zasloužil „dostat do držky“. A tak Teplicích dostal, přesněji řečeno prohrál.

Kouč Bohemians Martin Hašek se zase rozpovídal o tom, že se cítí jako mladík, jehož dívka nejprve navnadí a pak pošle „do hajzlu“. Tak moc se mu nelíbilo konání videorozhodčího v utkání se Slavií.

Tak si chlapi občas uleví, víc v tom nehledejte.

Dominik Plechatý se snaží zastavit libereckého útočníka Libora Kozáka.

To slova Zdeňka Ščasného byla po výhře 1:0 v Liberci mnohem výbušnější. Sparťanský kouč, jak je jeho zvykem, si postěžoval. Nakonec, to by ani nebyl on, kdyby se něco takového nestalo.

Tentokrát se jeho terčem stal David Nehoda, agent mladého sparťanského obránce Dominika Plechatého. Devatenáctiletý zadák byl v Liberci v základní sestavě. V prvním poločase byl nejistý, po změně stran výborný.

„Hysterie, kterou vyvolal jeho manažer, před a po zápase s Baníkem, kde jsme ho chtěli uchránit, a Dominik to po výkonu na Dukle vítal, byla neskutečná. V první řadě chci říct, že ublížila akorát tomu hráči,“ prohlásil Ščasný na tiskové konferenci.

Dominik Plechatý, velká naděje Sparty

Takto popudlivě reagoval na jeden nevinný tweet.

Minulý týden totiž Plechatý při zápase s Baníkem neseděl ani mezi náhradníky. Ze základní jedenáctky, v níž byl v prvních dvou utkáních jara, se přesunul rovnou na tribunu. Nehoda se tomu, celkem logicky a hlavně slušně, podivil.

Sparta vysvětlila krok tím, že by Plechatému mohl uškodit střet s rutinérem i provokatérem Milanem Barošem. Proto místo mladíka nasadila Slováka Lukáše Štětinu. Ten se zrovna nepředvedl. Měl být vyloučen už v první půli po faulu na Baroše, pak dal sice gól, ale červené nakonec neutekl. Navíc Baroš se dostal do dvou šancí, jež jen shodou okolností neproměnil.

Zda by Plechatý Baroše zvládl, nevíme. Ale víme, že zpět do hry naskočil v Liberci, kde se postavil Liboru Kozákovi, chlapovi, co kopal v Laziu Řím, v anglické lize. A po návratu do Česka ukazuje extratřídu.

Kapitán Baníku Milan Baroš se tentokrát proti Spartě neprosadil.

Že by byl Baroš v sedmatřiceti lepší a nepříjemnější než Kozák? To těžko…

Přesto to Plechatý zvládl a mohl mít klid. Jenže pak do případu rýpl nepochopitelně Ščasný.

A reakce, jak se dalo čekat, přišla. „To musím být teda fakt dobrej, vyvolat jedním tweetem takovou neskutečnou hysterii. Opravdu jsem nezuřil, jen jsem zareagoval na názor. A posadit hráče ze základu na tribunu mi prostě normální nepřišlo. Konec hlášení,“ napsal Nehoda na Twitter.

Sparta prostě nemůže mít klid. Nepomáhá jí ani jarní stoprocentní bilance, návrat Bořka Dočkala či chvályhodné zapracování zelenáčů Plechatého, Václava Drchala a Adama Hložka do sestavy.

Pan Ščasný je zkrátka takový…

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 9:33 úterý 2. července 2019. Anketa je uzavřena.

  • 19
  • 16
  • 15
  • 14
  • 13
  • 12