Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Ligový Expres: Prý hon na Baroše... Rány loktem přece rozdává on!

    Rozjetá legenda, marná Slavia, ještě marnější Sparta, lišák Pavel Vrba, Rumunovo zatmění, vysmátý David Limberský… Víkend ve fotbalové lize byl tuze výživný. Ale úlet Milana Baroše je prostě nejvíc. Ligový Expres ho nemůže odsunout na druhou kolej.

    „Je to hon na Baryho,“ pronesl po zápase Baníku se Slavií ostravský gólman Jan Laštůvka.

    Tenhle chlap se zkušenostmi z Ukrajiny, Anglie, Německa i národního mužstva byl jasnou hvězdou zápasu s pražským týmem, který hrdá Ostrava nečekaně vyhrála 2:1. V bráně byl famózní, klidný, nad věcí.

    Jen tenhle výrok si mohl nechat pro sebe. Šlo o hloupá slova.

    Milan Baroš byl vyloučen už ve 14. minutě zápasu. Loktem trefil Tomáše Součka, jednoho ze svých nástupců v reprezentaci. Baroš jel jako vždycky na hraně, to je jeho hra. Jenže tohle přehnal.

    Navíc moc dobře věděl, co dělá. Na Součka se podíval, pak ho v souboji drsně napálil. Aby to nebylo málo, spustil – jak je jeho zvykem – kulometnou palbu nadávek na rozhodčí.

    Ano, česká liga Baroše potřebuje, je její jasně největší hvězdou. Ale ani Cristianu Ronaldovi neprojde vše, že. Ani nějaká ta pi… (pozor, krátce), vymrd… a tak dále.

    Barošovi spoluhráči i bez svého vůdce Slavii překonali, podali doslova hrdinský výkon (Laštůvka si zaslouží známku 10 na stupnici od jedné do deseti).

    Plzeňská radost vs. sparťanský zmar

    Zápas však zase ukázal, že duely špičkových ligových týmů nejsou většinou úplně ke koukání. Jasně, bylo vyprodáno. Jenže hra byla rozkouskovaná, více se bojovalo, než hrál fotbal. Slavia to nezměnila.

    Stejně jako v pátek Sparta s Plzní. Ve šlágru kola padl jeden podivný gól. Plzeňský Roman Procházka pálil někam kilometr od brány, ale míč se od zad nešťastníka Uroše Radakoviče odrazil do horního rohu.

    Jinak byly k vidění emoce (to je v pořádku), ale především jeden faul za druhým. Celkem 38, a to ještě rozhodčí hru takzvaně pouštěl. Proto byl fotbal kostrbatý, bez techniky, krásy, nápadu.

    Sparťané duel vůbec nezvládli, byť do něj šli v dobré náladě po demolici Liberce. Jenže plzeňský kouč Pavel Vrba vymyslel jak na ně, čímž jasně předčil sparťanského kouče Zdeňka Ščasného.

    Sparťan Nicolae Stanciu dostal v Plzni zbytečnou, ale i spravedlivou červenou kartu.

    David Limberský navíc opět ukázal, jak ho baví porážet Spartu. S arogantním úsměvem předvedl, že ten fotbal „fakt“ nezapomněl. A jako přídavek zařídil vyloučení sparťanské superstar.

    Rumun Nicolae Stanciu ho těsně před koncem skosil za zády rozhodčího. Jenže v lize funguje video, a tak byl vyloučen. Stačil pohled do jeho tváře ve chvílích, kdy sudí koukal na záznam, a bylo jasné, že ví, jakou udělal skopičinu. Stanciu bude Spartě nějaký ten zápas chybět.

    Opět se ukázalo, jak to mají na Letné těžké s hvězdami ze zahraničí. Stanciu? Červená. Guélor Kanga? Opět naprosto zbytečná žlutá. Před pár týdny dostal čtvrtou za stupidní oslavu gólu, pak nemohl hrát na Baníku. Tentokrát jen tak z plezíru zakopl míč po odpískání. Je to prostě „kluk do mančaftu“.

    Dokud Sparta nezkrotí tuto dvojici, bude pořád ta druhá.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:42 úterý 29. ledna 2019. Anketa je uzavřena.

    • Super
      10
    • Trapas
      9
    • Haha
      7
    • Sladký
      7
    • Cože
      6
    • Tvl
      6