Celý svět se modlí za Nice a Vídeň. A Hamilton? „Migrace je skvělá,“ vzkazuje

V pondělních večerních hodinách otřásl Evropou teroristický útok ve Vídni. Další den dopoledne zprávy o jeho následcích sledovala celá Evropa a posílala do Rakouska povzbudivé vzkazy. To samé běžně dělají známé osobnosti, zejména pak sportovci. Bohužel se to netýkalo pilota formule 1 Lewise Hamiltona, který místo toho pokračoval ve svém boji za radikální hnutí Black Lives Matter. Kdyby si alespoň odpustil vychvalování migrace, která právě islamisty do Evropy zavedla.

Hamilton v úterý dopoledne sdílel fotografii, na níž hrdě stojí s rouškou a tričkem Black Lives Matter. Na tričku ale lze najít i další nápisy. Kromě heslu o ženských právech také „Imigrace je dobrá věc“.

Závodníkovi názor nikdo nebere a ani není jeho povinností psát veřejně RIP nebo „Já jsem Vídeň“ a podobně. 

Jenže ve chvíli, kdy je celá Evropa paralyzována útoky zvrácených islamistických katů hlav, kteří se sem dostali třeba tradiční migrační cestou z Tuniska přes italský ostrov Lampedusa, jako tomu bylo v případě útočníka z Nice, tohle se úplně nesluší.

A vůbec, jestliže se automobilový závodník stylizuje do role aktivisty bojujícího s nenávistí, alespoň zmínka v instastories by byla namístě. Bohužel přednost dostala duhová vlaječka.

Lewis Hamilton na oběti teroru jaksi zapomněl.

Hamiltonovi to lidé dali najevo hned v několika komentářích.  

„Imigrace není dobrá, pokud je ilegální. Jsem si jistý, že ve Francii a Vídni nejsou rádi, že tohle říkáš,“ píše pilotovi jeden z diskutujících.

„Přemýšlím, jak se asi lidé z Nice cítí při čtení té třetí věty,“ kroutí hlavou další.

Lewis Hamilton na oběti teroru jaksi zapomněl.

„Imigrace je správná? Lewisi, opravdu? Všiml sis vůbec nejnovějších zpráv z Francie? Nebo třeba z Řecka, Itálie?“ nechápe francouzský fanoušek.

Nemluvě o tom, že problém s agresivními mladými migranty a islamisty, kteří se z jejich řad rekrutují, silně trápí i Hamiltonovu Británii, jejíž vlajku podle dnešního vyjádření tak hrdě reprezentuje.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 čtvrtek 4. března 2021. Anketa je uzavřena.

  • 201
  • 28
  • 19
  • 17
  • 14
  • 12