Léčba Schumiho za všechny peníze! Manželka prodala tryskáč a luxusní chatu

Jsou to už dva roky, co se nešťastně zranil sedminásobný šampion ve formuli 1. O tom, zda dělá v rehabilitaci pokroky, jeho blízcí mlčí. Kvůli nákladné léčbě však manželka Schumachera začala rozprodávat majetek.

V úterý to byly přesně dva roky, co se při nešťastném pádu na lyžích v Méribelu zranila legenda formule 1 Michael Schumacher. Sedminásobný mistr světa po nárazu do kamene utrpěl těžký úraz hlavy s poraněním mozku. Podle lékařů mu zachránila život jen nasazená přilba.

Od té doby nad jeho zdravotním stavem visí samé otazníky. V červnu 2014 sice jeho manažerka Sabine Kehm uvedla, že Schumacher se po 169 dnech probral z kómatu a opustil univerzitní kliniku v Grenoblu, aby mohl pokračovat v dlouhé rehabilitační fázi. Od té doby se ví jen střípky, které do světa vynesou jeho známí nebo kamarádi, kteří legendárního pilota F1 smějí navštěvovat.

Fotogalerie

„Snažím se Michaela navštěvovat, komunikuji s jeho rodinou. Viděl jsem ho několikrát. Jeho manželka Corinna mi průběžně volá a říká, co všechno se zlepšuje. Modlíme se za něj každý den, i když to je těžké a jeho stav se lepší hodně pomalu,“ uvedl před časem pro Daily Mirror bývalý Schumacherův šéf u Ferrari Ross Brawn.

Bývalého sedminásobného šampiona navštěvuje v luxusní vile na břehu Ženevského jezera, kde závodník rehabilituje a je pod neustálým dohledem odborníků, kteří sledují jeho stav a snad i pokroky.

Corinna je manželkou Schumiho od roku 1995. Po nehodě se o svého muže obětavě stará a každý den ho navštěvuje v nemocnici. Jejich rodinný dům přestavěla na jakési sanatorium.

Jenže léčba a rehabilitace závodníka něco stojí. Podle britských médií Schumacher rapidně zhubl na 45 kilo a léčba jeho rodinu stojí 100 tisíc liber týdně, což je v přepočtu zhruba 3,6 milionů korun. Celkem už údajně vyšla na 10 milionů liber.

Proto prý Schumacherova manželka Corinna prodala soukromý tryskáč za 34 milionů eur a jak uvádí Christian Today, jedná se i o prodeji chaty ve francouzských Alpách.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:38 čtvrtek 28. dubna 2016. Anketa je uzavřena.

  • 43
  • 35
  • 20
  • 19
  • 12
  • 10