MMA zápasník Silva, který rýpe do Vémoly: Těžké dětství! Chtěl jsem se zabít, řekl Expresu

Nedávno způsobil na české MMA scéně nevídaný poprask, když na předzápasovém vážení převážil o více než dva kilogramy a vymlouval se na to, že mu nepřišly kufry. Teď brazilský bijec Leandro „Apollo“ Silva plánuje ukrást pás šampiona organizace Oktagon MMA českému ranaři Davidu Kozmovi a pokukuje také po dalším megazápase s Karlosem Vémolou, kterého nazývá zbabělcem. Borec s proříznutou pusou se Expresu před časem svěřil s velmi silným příběhem z dětství. „Často jsem přemýšlel o sebevraždě, byl jsem na tom opravdu špatně,“ říká upřímně Silva.

Leandro Silva, který si říká Apollo, se do paměti českých fanoušků bojových sportů vryl v roce 2019, kdy v nabité O2 aréně předvedl velmi dobrý výkon proti Polákovi Robertu Bryczekovi.

Od té doby na sebe Silva pravidelně upozorňoval na sociálních sítích. Dlouho provokoval promotéry organizace Oktagon MMA a tvrdil, že před ním schovávají českého šampiona Davida Kozmu. 

S ním se Apollo střetne na turnaji Oktagon 24, který se uskuteční 29. května v Brně. Vítěz si kromě nemalé finanční odměny odnese pás pro šampiona velterové váhy do 77 kilogramů. 

Leandro Apollo Silva trénuje se slavným UFC zápasníkem Jorgem Masvidalem.

Před lety jsem se chtěl zabít, teď chci Vémolu!

Sebevědomý Brazilec, který o svém vítězství vůbec nepochybuje, už ale vyhlíží další zápas. 

Není tajemstvím, že ranař, který trénuje v proslulém ATT (American Top Team), by rád změřil síly s Karlosem Vémolou a ideálně získal i pás pro šampiona ve střední váze do 84 kilogramů.

„Chci s Karlosem zápasit, protože věřím ve vítězství a vím, jak moc je on v Česku populární,“ řekl před časem Expresu Brazilec, který prý před časem prošel velkou vnitřní změnou, díky níž je dnes mnohem lepším bojovníkem než před lety.

Leandro Apollo Silva je velký showman.

Silva stejně jako Karlos Vémola před lety bojoval ve věhlasné organizaci UFC. Než se stal MMA zápasníkem, zkoušel se prosadit jako fotbalista a žil v extrémní chudobě.

„Můj životní příběh je opravdu šílený. Málem jsem se stal profesionálním fotbalistou, vyrůstal jsem ve favele (chudinská čtvrť v Rio de Janeiru, pozn. red.), kde lidé kolem mě buď umírali, brali drogy, nebo hráli fotbal. Já jsem si zvolil tu třetí možnost, ale i tak jsem viděl hodně zlých věcí v mém dětství i dospívání,“ svěřil se nám brazilský bijec.

„Viděl jsem na vlastní oči, jak mou mámu zbilo několik chlapů. Nikdy jsem nepoznal svého otce. Žil jsem v sirotčinci, pak jsem se mačkal s matkou a třemi bratry v jednom pokoji. Všude kolem byla spousta krys, bylo to šílené. Často jsem přemýšlel o sebevraždě, byl jsem na tom opravdu špatně,“ vzpomíná zápasník na nejtěžší období svého života.

Vémolu bych sejmul ve druhém kole

Apollův život se výrazně změnil, když ve dvaceti letech začal chodit na tréninky brazilského jiu-jitsu. Navíc si našel práci jako vyhazovač a začal snít o velké kariéře.

„Každý den jsem měl dvanáctihodinové směny, i tak jsem ale denně stihl dva tréninky, často jsem vůbec nespal. Moje skutečná kariéra začíná ale právě teď,“ říká sebevědomě Silva.

Z Karlose Vémoly, který by v případném zápase byl pravděpodobně výrazně těžší, Apollo vůbec nemá strach. Naopak je toho názoru, že by na českého Terminátora určitě našel recept díky své chytrosti a pohyblivosti.

„Nezáleží na tom, že jsem o něco lehčí než on. Mám velké schopnosti a zápasové IQ a věřím, že vyhraji. Vidím to tak, že Karlose ukončím ve druhém nebo ve třetím kole na t. k. o. (technický knokaut, pozn. red.),“ tvrdí Leandro Silva.

Leandro Apollo Silva

Zápas s Karlosem Vémolou ale s největší pravděpodobností letos neklapne, ani pokud by se Silvovi podařilo v sobotu porazit Kozmu a získat tak vytoužený titul pro šampiona velterové divize.

Vémola totiž prahne po znovuzískání titulu ve střední váze a jeho další prioritou je odveta s Attilou Véghem, ke které se podle všeho už pomalu schyluje.

„Asi můžu říct, že jsme o tom mluvili s Attilou a jeho týmem. Bylo to relativně nedávno, ale konkrétní kroky, sumy, částky, dohody a data nepadaly, ale už jen to, že ta debata byla, je nějaký posun,“ řekl na nedávné poturnajové tiskové konferenci promotér Pavol Neruda.

„Velký posun,“ dodal jeho kolega Ondřej Novotný.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:32 neděle 26. září 2021. Anketa je uzavřena.

  • 8
  • 8
  • 7
  • 7
  • 7
  • 6