Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Fotbalový brankář Maier: Je z něj dýdžej! Objednával si mě Ujfaluši, mladým hraji Sheerana

    Ladislav Maier nyní dělá dýdžeje. | foto: Instagram

    Zažil skvělou éru české fotbalové reprezentace. Na stříbrném Euru 1996 kryl záda velikánům, jako byli Petr Kouba a Pavel Srníček. V rakouském Rapidu Vídeň si Ladislav Maier (56) během sedmi sezon udělal takové jméno, že ho fanoušci dodnes berou jako ikonu a je pravidelně zván na exhibiční zápasy klubových legend. Kromě toho bývalý skvělý brankář nedávno rozjel Instagram, kde se mimo jiné pochlubil svou novou zálibou. Je z něj dýdžej! „Snil jsem o tom už dlouhé roky,“ svěřil se Expresu Maier, jehož si na večírky už objednávají bývalí fotbalisté, například Tomáš Ujfaluši.

    Někdejší brankář libereckého Slovanu či Rapidu Vídeň Ladislav Maier si před časem založil profil na Instagramu. Kromě archivních snímků či fotek z exhibičních zápasů se pochlubil také mixážním pultem a fanouškům se představil jako příležitostný dýdžej.

    „Co se Instagramu týče, moje přítelkyně mi už před třemi lety radila, ať si ho založím, ale já na to moc nejsem. Nakonec jsem ale souhlasil, protože dnes je to už skoro povinnost. K muzice jsem měl vždy vřelý vztah, hodně mě bavila a dýdžeje dělám už nějaký ten pátek. Hraji hlavně na svatbách či na oslavách kamarádů,“ svěřil se Expresu Ladislav Maier.

    Mezi českými ani světovými dýdžeji prý žádný vzor nemá a na mejdanech hraje hlavně retro muziku z 90. let.

    „Já měl jediný vzor a tím byl Peter Schmeichel (dánský fotbalový brankář, pozn. red.) Jako mladý jsem měl dva velké sny. Chytat za Manchester United, což se nepovedlo, a chtěl jsem být dýdžejem. Ten druhý sen si teď plním. Nejsem žádný DJ Bobo, mám to spíše jako koníček, když někde hraji, je to vyloženě podle přání toho, kdo tu akci pořádá. Nejede se striktně podle mých not,“ dodal bývalý skvělý brankář.

    Ladislav Maier čapal za Slovan Liberec či Rapid Vídeň.

    Ujfaluši si mě chce objednat, mladým hraji Eda Sheerana

    I přestože ho na Instagramu zatím sleduje jen něco málo přes 200 lidí, Maier nemá o nabídky nouzi. Coby dýdžeje si ho už pravidelně objednávají i jiní bývalí fotbalisté.

    „Těch narozeninových oslav a svateb je docela dost a já mám málo času. Už mi ale psal právě na Instagramu třeba Tomáš Ujfaluši, jestli si mě může objednat. S bývalými spoluhráči chodím hrát golf. Na podobné akce si rovnou beru aparaturu, kterou si připojím v hospodě, pak hraji na večírku,“ popsal Maier, který nám řekl, jakou hudbu má on osobně nejraději.

    „Já poslouchám všechno, jsem hodně na českou muziku, ale jedu třeba i house. Prostě podle nálady. Když ale někde hraji, vyřádím se. Jsem už v pokročilém věku, takže pouštím hlavně devadesátky. Jakmile jsou na akci mladí, chtějí samozřejmě Eda Sheerana a další zpěváky,“ říká Maier.

    Ladislav Maier dělá dýdžeje.

    Na svatbu se neptejte, Dúbravka si v Manchesteru určitě zachytá

    Kromě muziky dělá Maierovi radost i šestiletý fungující vztah se sympatickou přítelkyní. „Na svatbu se mě ale neptejte,“ řekl nám se smíchem bývalý reprezentant, který na dálku drží palce slovenskému brankáři Dúbravkovi.

    Ladislav Maier s přítelkyní

    Martin Dúbravka stejně jako Maier chytal za Liberec, pak zářil v pražské Spartě a přes Newcastle se letos dostal do slavného Manchesteru, jemuž Maier od dětství fandí.

    „Tomu klukovi to hrozně přeji, líbil se mi už v Žilině. Já hodně sleduji Premier League a v Newcastlu chytal dobře. Myslím, že šanci určitě dostane, mně se ten de Gea (brankářská jednička Manchester United, pozn. red.) moc nelíbí. Nechci moc kritizovat gólmana, který chytá za Manchester, ale podle mě tam chytali lepší brankáři. Barthez, Schmeichel, van der Sar... Tenhle na ně nemá,“ myslí si Maier.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 19:24 pondělí 23. ledna 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      13
    • Super
      12
    • Sladký
      3
    • Haha
      2
    • Cože
      2
    • Tvl
      2