Mamina na olympiádě! Sexy běžkyně Mäki nedávno porodila, teď odlétá do Tokia

Sportovci se pomalu přesouvají do Tokia, právě tam příští pátek odstartují olympijské hry. České barvy tam kromě dalších bude hájit i česko-finská běžkyně na 1500 metrů Kristiina Mäki. Ta se přitom teprve nedávno stala maminkou! Jak se jí povedlo vrátit tak rychle na tratě a kvalifikovat se zrovna na jednu z nejslavnějších sportovních událostí?

Půvabná bruneta, která závodí střídavě v Česku, kde žije, a ve Finsku, odkud pochází, tvoří už dlouho pár s dalším českým atletem Filipem Sasínkem.

Když loni oznámili, že očekávají potomka, řada lidí měla jasno: Tohle je pro Kristiinu Mäki v devětadvaceti letech konec kariéry. 

Jenže ona na předsudky, že s dítětem profesionální sportovní kariéra končí, nedala. A když se jí v zimě narodil syn Kaapo, po jednom měsíci se pustila do tréninku.

„Někdo říkal, že to nepůjde, že s dítětem se všechno změní. Jasně že se toho změní hodně, ale asi bych víc atletkám přála, aby neměly ty předsudky zvenčí. Já kdybych věděla, že je to takhle skvělé, mám asi děti dřív,“ prozradila dokonce Kristiina pro Českou televizi.

Kristiinu rodičovské povinnosti v tréninku nijak neomezují.

Spíše než fyzická stránka věci je prý těžší rozvrhnout si s partnerem tréninky tak, aby se měl o synka kdo starat.

„Teď když se fakt potřebuje jeden soustředit a nekontrolovat kočár, vždycky se vystřídáme dopoledne a odpoledne. Ta druhá fáze je kratší. Je to time management na vysokém levelu, ale zvládáme to,“ vysvětlila Mäki.

Kristiina Mäki

O tokijskou olympiádu usilovali oba rodiče. Počítali s tím, že pokud se kvalifikují, Kaapa si vezmou na starost babičky a dědové. 

Nakonec se do Tokia dostala pouze maminka, běžec Filip Sasínek bohužel z nominace vypadl.

Kristiina Mäki s partnerem Filipem Sasínkem

I dlouhodobé odloučení už ale má dvojice dobře naučené.

„Volají mi tak zhruba pětkrát denně přes videohovor. Normálně se na mě směje přes tu kameru, což mi dává pocit, že mě vidí,“ pochvaluje si Kristiina Mäki.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:33 pátek 12. listopadu 2021. Anketa je uzavřena.

  • 10
  • 2
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1