Biatlon si rozeštvat nedáme, hřímá Koukalová. Ale začala pálit do vlastních řad

Nad biatlonem hřmí. Sport, který se tvářil, že vše šlape na tisíc procent, je v nové sezoně v depresi. Mohou za to marné výsledky českých reprezentantů, zdravotní stav hvězdy Gabriely Koukalové a nyní její útok na šéfy českého týmu.

Před pár dny odvracela útoky z Ruska, odkud byla napadána za ostrá vyjádření o dopujících biatlonistech, slovy: „To je komunistická rétorika.“

Nyní se sama pouští do podobných výroků, když se řeší její přestřelka s šéftrenérem českého týmu Ondřejem Rybářem. „Posílám pusu i těm, kteří neustále hledají senzace, snaží se skrze média rozeštvat náš tým nebo za moji neúčastí ve Světovém poháru hledají nejrůznější bejkárny,“ napsala na svůj Facebook.

Jenže ono je to všechno trochu jinak.

Sama Koukalová totiž rozjela souboj slov v českém biatlonu. Důvodem je její frustrace, zatím totiž kvůli zdravotním lapáliím, problémům s kotníky a achillovkami, nezasáhla do sezony.

Přitom už v únoru se konají olympijské hry, na nichž měla vyšperkovat svoji superkariéru.

10.prosince 2017 v 06:40, příspěvek archivován: 11.prosince 2017 v 17:47

Posílám pusu z Obertilliachu všem, kteří mi pomáháte, posíláte energii a společně se mnou nepřestáváte věřit v můj návrat. Moc si toho vážím!
A vlastně ji posílám i těm, kteří neustále hledají senzace, snaží se skrze média rozeštvat náš tým nebo za moji neúčastí ve Světovém poháru hledají nejrůznější bejkárny
Krásnou adventní neděli vám všem
Vaše Gábi
#GalaxyS8 #WirLebenWinter

Zlatá medaile z her je prakticky jedinou trofejí, jež jí ve sbírce chybí. Vyhrála mistrovství světa, i celkové pořadí ve Světovém poháru.

Nyní to vypadá, že se nestihne do začátku hlavní akce posledních čtyř let uzdravit. Proto hledá důvody, je nervózní.

Pozor, vlastně už je našla - a k tomu i jejich původce.

V dobrých časech: šéftrenér biatlonistů Ondřej Rybář s Gabrielou Koukalovou.

„Je to chronická věc. Jistě je to souhra mnoha okolností. Nechci nikomu sypat popel na hlavu, ale myslím si, že mi k tomu problému výrazně dopomohla změna techniky jízdy na lyžích, o kterou jsem se v posledních dvou letech snažila na základě pokynů, které jsem dostala. Nikdy jsem nebyla přesvědčená, že je to dobře, protože se mi od začátku zdála velmi náročná na chodidla, lýtka a pro závodnici s mou tělesnou konstitucí nevhodná,“ prohlásila Koukalová v rozhovoru pro deník Sport.

Mluvila o nové technice běhu. Jenže tou už se prezentuje dva roky a vyhrála s ní mistrovství světa i Světový pohár. Přesto na ni poukázala a v tu chvíli se rozjela mašinérie.

Není divu, Koukalová je první hvězdou sportu, který v posledních letech oslnil Česko. Z odvětví, které bylo na okraji zájmu, se biatlon dostal na úroveň fotbalu či hokeje. Usměvavá závodnice je jeho hlavní tváří - je úspěšná i atraktivní.

„Pokud si to myslí, je to její myšlenka. Já se k tomu asi vyjadřovat nebudu. Nemyslím si, že je to věc, která by to zásadně ovlivnila. Myslím si, že si musí víc věcí srovnat v hlavě,“ reagoval šéftrenér Rybář.

„Technika běhu se rok od roku vyvíjí. Když se podíváte dnes, kam se ten svět dere a jak jsou rozdíly v běhu minimální. Všichni si berou ten model aktuálního trendu. Pokud chcete jezdit jako před deseti lety, tak můžete, ale pochybuju, že se s tím dostanete nějak dopředu. Musíte reagovat na vývoj lyžování,“ doplnil.

Pak už přišla slova paní GK o tom, že si ten biatlon rozvracet nedáme. Kdo je ale viníkem posledních potíží? To je přece zřejmé.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:49 úterý 10. dubna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 77
  • 24
  • 16
  • 15
  • 9
  • 8