Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Odpornější než kapříci od Horníka! Ztratil jsem chuť na fotbal! Vízek šílí z korupční aféry

    Vízek je znechucený z korupční kauzy, která otřásá českým fotbalem. | foto: Tilen Vajt, Pavel Dvořák

    Českým fotbalem opět otřásá nevídaný korupční skandál. Do kauzy je zapleten bývalý sportovní ředitel druholigového Vyšehradu Roman Rogoz. Na policejních záběrech je vidět, jak Rogoz promlouvá k rozhodčím, kteří pískali zápas mezi Vyšehradem a Sokolovem. Z jeho slov je evidentní, že bylo utkání zmanipulované. „Je mi z toho tak zle, že jsem ztratil chuť na fotbal,“ okomentoval skandál pro Expres.cz bývalý ligový kanonýr Ladislav Vízek.

    Česká televize v pondělním pořadu Reportéři ČT nabídla unikátní sondu do českého fotbalu. Na zveřejněných záběrech promlouvá bývalý sportovní ředitel Vyšehradu Roman Rogoz k rozhodčím. 

    „Rozhodnou dvě tři penalty. Víc toho asi nezvládneme,“ říká Rogoz na záběrech během poločasové přestávky zápasu mezi Vyšehradem a Sokolovem. 

    „Chlapi, nezbývá nám než opravdu: Zlomte vaz... soupeři,“ řekl na nahrávce Rogoz směrem k hlavnímu sudímu Jiřímu Houdkovi a jeho asistentům.

    Vyšehrad nakonec v zápase vyhrál 2:1 a podle vyšetřovatelů měl hlavní rozhodčí Jiří Houdek přebrat od Rogoze po zápase úplatek. Na jiných záběrech je vidět, jak se o peníze dělí se svými asistenty, jeden z nich si úplatek ihned uložil do peněženky.

    Rogoz měl také vyvíjet tlak na delegáta utkání Jiřího Kabyla, aby v zápise nezmínil případné chyby rozhodčích. „Vždyť ty jsi normální darebák jako my všichni ostatní, vole. Tak zavři obě oči, řekni: Hele, výborný,“ řekl Rogoz.

    „Žádné peníze jsem nepřebíral a víte, že se k tomu nemůžu vyjadřovat,“ řekl České televizi delegát zápasu Jiří Kabyl.

    Kauzu údajného ovlivňování zápasů odstartovala loni v polovině října policejní razie v pražském sídle FAČR. V aféře figuruje i dlouhodobě nejmocnější muž českého fotbalu Roman Berbr, který strávil skoro tři měsíce ve vazbě a dnes oficiálně nefiguruje v žádné z fotbalových funkcí.

    Podle bývalého fotbalového reprezentanta Ladislav Vízka, kterého redakce Expres.cz oslovila, má ale Berbr stále velký vliv na lidi kolem sebe a rád toho využívá.

    „On je ale na rozdíl od těch, co se teď nechali chytit, chytrý, je v klidu schovaný, zařizuje to zpovzdálí a dostane potom peníze tak, aby to nikdo neviděl. On je hlava všeho,“ myslí si Vízek, jehož nejnovější kauza v českém fotbale pěkně vytočila.

    „Když jsem to viděl, spadl jsem z postele, to není možný! Je to něco tak nestydatého a odporného, jestli se to zamete pod koberec, je to hrůza,“ rozčílil se fotbalový expert.

    Tohle je horší než Horníkovi kapříci

    Vízek je rozhořčený o to víc, když si vzpomene na to, že se jeho zeť Vladimír Šmicer snaží s dalšími legendami očistit český fotbal a někteří mu házejí klacky pod nohy.

    „Jsou to kluci poctiví a bojují, aby byl fotbal čistý. Vláďa je křišťálově čistý člověk, a jestli se k nim nepřidají velké kluby, je to shnilé a nezajímá mě už žádný fotbal,“ říká Vízek.

    Podle bývalého československého reprezentanta je současná kauza ještě odpornější než aféra z roku 2004, ve které hrál hlavní roli kontroverzní fotbalový bafuňář Ivan Horník.

    „Tohle je ještě horší než Horník a jeho kapříci, ten aspoň není tak blbý, aby si takhle s někým předával peníze. Navíc jak se to ještě snaží vysvětlovat a vymlouvají se? Nemají co říct! Jediná jejich šance byla se omluvit národu, lidem, mužstvu a těm, co podvedli, a stydět se. Oni ale ještě kopou kolem sebe. Normální člověk to neudělá. Už to nechci v životě vidět, přišel jsem o všechny iluze a ztratil chuť podívat se v televizi na fotbal. Bafuňařina nikdy nevymizí, tohle svinstvo se musí potrestat,“ řekl na závěr Ladislav Vízek.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:22 středa 23. června 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      38
    • Cože
      14
    • Trapas
      13
    • Haha
      12
    • Sladký
      11
    • Tvl
      8