Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Vízek: Koronavirus jsem chytl na mariáši, je mi hrozně! Proč tedy není v izolaci od dětí?

    Věčně pozitivně naladěnému Ladislavu Vízkovi (65) před pár dny rozhodně nebylo do smíchu. Testy totiž odhalily, že se fotbalová legenda nakazila koronavirem. Podle svých slov mu nemoc dala pěkně zabrat, ale z nejhoršího je už prý venku. Expresu se svěřil, že se mu stýská po mariáši, pivečku a hlavně sportovních aktivitách všeho druhu. „Bez sportu ten život nemám smysl, cítím se jako ve vězení,“ říká Vízek.

    S Ladislavem Vízkem jsme se spojili skrz aplikaci WhatsApp a vyrušili jsme ho akorát během rozhovoru s jabloneckým koučem Petrem Radou. 

    „Je to můj velký kamarád, dobře trénuje, je na výsluní. Za chvíli mi zavolá Ivan Hašek a Horst Siegl. Vše spolu konzultujeme,“ řekl nám na úvod bývalý reprezentant a legenda pražské Dukly.

    Téma rozhovoru bylo jasné: koronavirus, kterým se Vízek prý nakazil během partičky mariáše ve své hospůdce.

    „Chytil jsem to asi 13. března na mariáši od staršího pána, takový dědeček hříbeček bez imunity. Já hrál přímo proti němu a od něj jsem to asi dostal. Jako jediný! Nejsem na něj ale naštvaný,“ říká Vízek, který také popsal průběh nemoci.

    „Je to protivný, vrací se vám to. Byl jsem unavený, kašlal jsem, měl jsem zesláblé tělo, horečky, nechutenství... Jediným plusem je, že jsem ztratil své desetikilové břicho a mám dneska bříško jako ze žurnálu. Teď se cítím jako na rehabilitaci. Jsem unavený, slabý, ale lepší se to a vrací se mi chuť k jídlu. Včera jsem vypil první plzeň, ráno jsem ji ale hned cítil, že se mi dostala do hlavy. Budu s ní muset opatrně,“ pokračoval bývalý skvělý útočník.

    „Dneska je mi už lépe, četl jsem, že to (koronavirus, pozn. red.) dostal i pan Křetínský. Ale mladí mají úplně jiný průběh nemoci. Za sebe musím říct, že to nebyla žádná sranda. Myslím si ale, že jsem z nejhoršího venku. Horečky jsou pryč, pocit je ale pořád hrozný. Chvíli chodím a jsem hned unavený a jdu si lehnout. A domácí karanténa? Strašný! Koukám na ten nový kanál pro seniory... Jsem zavřený jako ve vězení. Bez sportu nemá ten život vůbec smysl. Když nemůžete dělat sport, jste úplně odříznutí od světa, je to takový smutný,“ říká dále známý fotbalový glosátor.

    Vízek by byl na jednu stranu moc rád, aby se nejvyšší fotbalová soutěž dohrála, ale zároveň dodává, že zdraví hráčů a fanoušků je samozřejmě na prvním místě, a když to nebude možné, nedá se nic dělat.

    Má koronavirus, ale žije se zdravou dcerou a manželkou

    Leckoho jistě překvapí, že Vízek není v izolaci, ale žije v současné době v bytě společně s manželkou Simonou a dcerou Viktorkou. Obě dvě měly testy na koronavirus negativní.

    „Holčička si hraje za mnou a je negativní, děti to asi nechytají. Jsme ve stejném bytě, snažili jsme se mě izolovat a udělat dva pokoje, ale je to zbytečné, děti to asi nedostanou, ta je úplně čilá a veselá. Manželka také ne, nejprve jí tedy přišly pozitivní testy, pak ale přišla oprava, že je negativní. Nechápu to. Ale v baráku a nejspíše i v celé rodině jsem pozitivní jen já. Šmicerovi byli u nás návštěvě a jdou pozítří na testy. Já to odnesl jediný z celé rodiny,“ nechápe Vízek, který původně myslel, že nastydl během jízdy na kole.

    Z toho, že by nakazil manželku a dceru, má pochopitelně stále strach. Vízek je ale toho názoru, že je společné soužití s rodinou bezpečné.

    „Už jsem deset dní doma a nic, asi už mám nějaké protilátky. Samozřejmě že se bojím, ale myslím si, že to není možné už. Když už jsem je nenakazil doteď, myslím si, že už je nenakazím,“ řekl nám Ladislav Vízek.

    Na celý rozhovor se podívejte ve videu.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 středa 29. července 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      79
    • Super
      68
    • Haha
      48
    • Tvl
      47
    • Sladký
      43
    • Cože
      42
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...