„Užili jsme si to,“ řekl Bryant jen několik hodin před svou smrtí. Poprvé trénoval tým své dcery

Soukromý vrtulník Kobeho Bryanta se v neděli zřítil a zemřelo všech devět lidí na palubě. Mezi oběťmi je také třináctiletá Gianna Bryantová, tedy jedna z dcer basketbalové legendy. Přitom ještě několik hodin před tragédií spolu otec a dcera prožívali utkání, v němž se z jednoho z nejlepších hráčů v dějinách NBA stal trenér. Druhého hracího dne v jednom z mládežnických turnajů se však již nedožili. Po včerejší šokující zprávě se dnes po celém Los Angeles organizují vzpomínkové akce.

Dcera Kobeho Bryanta byla považována za jednu z vycházejících hvězd dívčího basketbalu ve Spojených státech. Zároveň to byla právě Gianna, kdo přivedl čtvrtého nejvíce bodujícího hráče v historii NBA zpátky k tomuto sportu.

„Předtím než se Gigi dala na basketbal, sotva jsem ho sledoval, ale od té doby, co začala hrát, tím sportem spolu žijeme, sledujeme ho každý večer,“ řekl před časem Bryant v pořadu Matta Barnese a Stephena Jacksona. 

Legendární čtyřiadvacítka spojila svůj život se sportem a byl to rovněž basketbal, který je podepsán pod jeho posledními okamžiky. Kobe se účastnil turnaje Mamba Cup, přičemž první zápas své dcery odtrénoval.

Přesun k dalšímu zápasu však kvůli husté mlze skončil tragédií.

Soukromý vrtulník havaroval v kalifornském Calabasasu poté, co narazil do jednoho ze svahů, který pilot přehlédl. Měl být přitom upozorněn na to, že je nebezpečně nízko.

Poslední dny a hodiny prožil Kobe Bryant se svou dcerou Gigi. Den před smrtí...

Poslední fotografie živého Bryanta a jeho dcery tak pocházejí ze zápasu jejího dívčího týmu, kde Kobe působil jako trenér a mentor, jenž předával své zkušenosti mladším generacím. 

Jeho dcera Gigi nastoupila s číslem dvě na dresu. První a bohužel také poslední zkušenost s otcovým trénováním si podle všeho užívala.

„Byla to velká zábava, líbilo se nám to. Poprvé jsem se na hru díval očima trenéra, bylo to zajímavé,“ řekl pár hodin před svou smrtí Bryant.

Poslední dny a hodiny prožil Kobe Bryant se svou dcerou Gigi. Den před smrtí...

„Nebylo to o mně jako o sportovci nebo jako bývalém hráči. Bylo to o ní, aby si ten den užila,“ dodala bývalá legenda Los Angeles Lakers novinářům.

Mladá Gigi byla Bryantovou čtvrtou dcerou, sám v roce 2018 v rozhovoru s Jimmym Kimmelem vzpomínal, jak moc hrdý byl, když se jeho dcera rozhodla věnovat sportu, v němž byl on sám oceňovanou legendou.

„Nejlepší je, když jsme vyrazili někam ven a fanoušci za mnou přišli a říkali mi, že musím mít nějakého kluka, někoho, kdo bude můj následovník. A když se pak ukázalo, že Gigi basket miluje, řekl jsem si: Jo, mám ho!“ vzpomínal tehdy dojatý Bryant.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:31 úterý 26. května 2020. Anketa je uzavřena.

  • 52
  • 51
  • 45
  • 43
  • 41
  • 41