Správný člověk se modlí za Palestinu, vyzývá MMA zápasník Nurmagomedov. Macronovi hrozil znetvořením

Jako hrdému muslimovi není izraelsko-palestinský konflikt lhostejný neporaženému MMA zápasníkovi Khabibu Nurmagomedovovi. Ten si na Instagramu změnil profilovou fotku na nápis „Alláh“ v zelených barvách a naznačil, že každý správný člověk se postaví za Gazu. Před několika měsíci se ale sám jako člověk zrovna neukázal, když francouzskému prezidentovi Emmanuelu Macronovi hrozil, že mu a jemu podobným Alláh znetvoří obličej.

„Nemusíš být muslim, aby ses postavil za Gazu. Musíš být člověk,“ napsal Khabib Nurmagomedov a vzkaz doplnil barvami Palestiny.

V jiném příspěvku zase vyzval, aby se všichni modlili za Palestince v těchto těžkých dobách.

„Kéž Alláh dá všem pochopení a ukáže správnou cestu, cestu těm, kterým požehnal, nikoliv těm, kteří jsou plni hněvu,“ vzkázal.

Khabib Nurmagomedov vyzval veřejnost, aby se postavila za Palestinu.

Není s podivem, že se legenda organizace UFC vyjadřuje právě v tomto duchu, ostatně i další sportovci či celebrity muslimského původu vyzývají k podpoře Palestiny.

Zajímavé ovšem je, že právě on se dožaduje lidskosti.

V říjnu loňského roku vyvolal poprask agresivním a extremistickým vyjádřením na adresu francouzského prezidenta Emmanuela Macrona.

Khabib Nurmagomedov

Ten volal po tvrdém boji s islamismem a větší kontrole muslimů, a to po sérii několika odporných teroristických činů včetně setnutí hlavy francouzského učitele na ulici.

„Nechť Všemohoucí znetvoří tvář tohoto stvoření a všech jeho následovníků, kteří pod heslem svobody projevu urážejí city více než jedné a půl miliardy muslimských věřících. Ať je Všemohoucí v tomto i dalším životě poníží. Alláh koná rychle, uvidíte,“ napsal tehdy Nurmagomedov a přidal fotku Macrona s podrážkou přes obličej.

„Skutečně, ty, kteří haní Alláha a jeho posla, Alláh proklel na tomto i na onom světě a připravil pro ně ponižující muka,“ doplnil ještě pasáž koránu.

Zápasník tehdy rozdělil svět, nasbíral miliony lajků, ale také sklidil ostrou kritiku.

Takto hrozil Nurmagomedov Macronovi.

Vzájemné bombardování mezi Izraelem a Palestinou nadále pokračuje.

Letectvo Izraele v noci na středu opět útočilo na cíle v Pásmu Gazy a Palestinci pokračovali v odpalování raket přes hranici enklávy.

Izrael zesílil bombardování Pásma Gazy.

Izraelské letecké údery brzy ráno zabily v Pásmu Gazy nejméně šest lidí, napsala agentura AP.

Agentura Reuters informovala, že zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se znepřátelené strany chystaly v nejbližší době uzavřít příměří, přestože zahraniční představitelé volají po ukončení bojů.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 čtvrtek 16. září 2021. Anketa je uzavřena.

  • 314
  • 17
  • 13
  • 13
  • 8
  • 6