Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Dcera ze slavné české olympijské fotky vyrostla do krásy a je z ní atletický talent

    Lucie je talentovaná běžkyně. | foto: Instagram

    Fanoušci olympijských sportů jistě pamatují na dojemné záběry z Turína 2006, které oběhly svět. Je to asi nejslavnější sportovní fotografie v dějinách samostatné České republiky a její hrdinkou není zlatá vítězka, ale malá holčička v růžové bundě.

    Jsou fotografie, které jste viděli byť jen jednou, ale nikdy na ně už nezapomenete. A i kdyby vám někdo skryl tvář zachycených osob nebo ukázal třeba jen kousek snímku, ihned budete vědět, o co jde.

    Jedna z takových ikonických fotek existuje i u nás. Je to olympijská klasika, momentka na sněhu zachycená fotografem, která i přes naprosté vyčerpání ukazuje jen nesmírnou vlnu štěstí. Pochází z roku 2006 a vyfotili ji v italském Turíně během zimních olympijských her. Běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová si právě dojíždí pro své olympijské zlato, projede cílovou čáru a vyčerpáním se sesune k zemi, přesto se v její tváři zračí pocit naprostého blaha, protože k ní po sněhu běží „malý pajdulák“, jak to sama v jednom rozhovoru nazvala, navlečený do růžové bundičky.

    „Divila jsem se, že ji tam vůbec pustili, bála jsem se, jestli kvůli tomu nebude nějaký problém,“ řekla tehdy Neumannová po svém vítězství a poté, co dnes již legendární fotografie zaplnila všechna média a dodnes zůstává pro svoje sdělení emocí jen těžko překonatelná.

    Kateřina Neumannová na ikonické fotografii z olympijských her v Turíně v roce 2006. Vyčerpáním se zhroutila na zem, ale „malý pajdulák“ byl v ten moment možná větší štěstí než zlato v běhu na lyžích.

    Holčička už není „malý pajdulák“, ale vyrostla z ní mladá dáma, která fanoušky umí popíchnout i hodně sexy fotkou. V maminčiných šlépějích kráčí tak napůl. Neběhá sice na lyžích, ale je vášnivou sportovkyní a v osmnácti letech má slušně rozjetou kariéru.

    Lucie Neumannová je vážně kočka.

    Nejprve Lucka zkoušela tenis, jejž později vyměnila za atletiku. Teď běhá a svůj sport bere se vší vážností. 

    „Tvrdě jsem trénovala každý den, abych se zlepšila a mohla běhat lépe než minulý rok. Strávila jsem pět týdnů mimo domov na soustředění, kde jsem makala dvakrát denně. Po příjezdu jsem se v tréninku konečně cítila opravdu dobře a těšila jsem se, že na halových závodech bych to mohla prodat a třeba zaběhnout osobák,“ podělila se s fanoušky před několika dny.

    Lucie je vážně kočka!

    Jenže jako i další sportovci musí Lucie čelit nástrahám covidové pandemie, která dokáže profesionálním sportovcům udělat pořádnou čáru přes rozpočet.

    „Ale hádejte co, chytila jsem covid-19. Nemoc a dlouhá karanténa... Každý, kdo sportuje, ví, že když jste dva týdny zavření doma, z formy toho moc nezbude a můžete rovnou začínat od začátku. Je to fakt na nic a jsem z toho smutná. Ještě k tomu teď, když jsem měla už za pár dnů běžet první závod. To ale neznamená, že se vzdávám, to vůbec ne. Začnu zase makat od začátku, až to půjde, vrátím se silnější a budu doufat, že si třeba nějaké to štěstí vyberu později,“ říká odhodlaně.

    Kateřina Neumannová s dcerou Luckou

    Na to, jak vážně sportovní kariéru Lucka bere, je nepochybně pyšná hlavně její maminka Kateřina. A hrdá je na ni i jako na svou dceru a životní parťačku.

    „Občas mě štve, málo uklízí, chce, abych jí prala a vařila teplé večeře. I tak je to nejlepší parťák a nejbližší milovaný člověk,“ napsala láskyplně Neumannová.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:30 středa 18. května 2022. Anketa je uzavřena.

    • Super
      144
    • Trapas
      51
    • Sladký
      15
    • Haha
      10
    • Cože
      10
    • Tvl
      10
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...