Basketbalistka Elhotová: Přítel mě zbil v osmém měsíci, já mu chtěla dát ještě šanci

Patří mezi uznávané sportovkyně a vzhlíží k ní mnoho talentovaných mladých slečen. Navíc je šťastnou matkou a na první pohled byste těžko řekli, že věčně rozesmátou Kateřinu Elhotovou (31) něco trápí. Úspěšná česká basketbalista ale v hloubi duše skrývá příběh, který by z fleku mohl posloužit jako námět na drsný hollywoodský thriller. Když byla těhotná, těsně před porodem ji fyzicky napadl její přítel a otec dítěte! Nějakou dobu trvalo, než si Elhotová uvědomila, že ji s tímto člověkem růžová budoucnost rozhodně nečeká.

O tom, že si Kateřina Elhotová v závěru těhotenství prožila muka, se už delší dobu ví. Úspěšná basketbalistka se k nepříjemnému okamžiku vrátila ve streamovaném rozhovoru s moderátorem serveru Bez frází Karlem Nocarem.

Elhotová popsala, proč je podle ní pro ženy všeobecně těžké opustit tyrany, kteří jim ničí život.

„Jsou určité faktory, které ženu drží. Máme problém si samy sebe dostatečně vážit. Toho druhého pořád omlouváme. Kolikrát jsou na tom druhém finančně závislé a nedokážou udělat ten krok ze zóny. Když tam ještě hraje roli dítě, je složité se z hodiny na hodinu sebrat a odejít jinam,“ svěřila se úspěšná sportovkyně.

„Já jsem naštěstí měla u sebe rodinu, která mi hrozně pomohla. Dostal mě z toho táta. Ten incident se stal jenom jednou, ze začátku jsem ho omlouvala, že je to otec mého dítěte, že budeme rodina, ale tohle se neděje jednou, to se děje opakovaně. Chce to nedospět do té fáze, že si lidé nebudou sami sebe vážit,“ myslí si Elhotová, která to, co s bývalým partnerem zažila, bere jako cennou zkušenost do dalších let.

„Nesu na tom svůj podíl a vím, že těmto lidem se do budoucna budu vyhýbat, myslím, že už to poznám,“ věří sportovkyně, která v sezoně 2015/16 vyhrála anketu Basketbalistka roku.

Byl agresivní, seděl na mně, pak padla první facka!

Elhotová s otcem svého dítěte chodila krátkou dobu. Poznala ho přes přítele své sestry a zpočátku se zdálo, že to bude ten pravý. Jakmile ale nečekaně otěhotněla, jejich vztah se radikálně změnil.

„Pořád se mu něco nelíbilo, dokázal se neskutečně vypsychovat a následně do takového stavu dostat i mě, až z toho vznikly situace, při nichž byl agresivní. Nikdy ale ne tak, abych očekávala, že by mi mohl ublížit, přestože na mně třeba i seděl a chtěl, ať mu řeknu něco, co se týkalo doby, kdy jsme spolu ještě nebyli,“ popsala soužití s tyranem již dříve Elhotová.

Ostré výměny názorů vygradovaly v osudný večer natolik, že se Elhotová stala terčem domácího násilí.

„Byla jsem v osmém měsíci. Jakmile padla první facka, nechápala jsem. Pak jsem řvala, ať toho nechá. Bránila jsem se. Z koupelny, kde všechno začalo, jsem se dostala do ložnice a on mezitím volal svému kamarádovi, aby přijel. Že mě mlátí a neví, co se bude dít,“ zavzpomínala nedávno Elhotová.

Kateřina Elhotová si prošla peklem a nebojí se o tom mluvit.

Agresivnímu příteli Kateřina Elhotová poté sbalila jeho věci a dala mu tašky před dveře. Odjela za dobrou kamarádkou do Brna, sešla se s otcem, který jí v těžkých chvílích pomohl.

Elhotová s odstupem času ale přiznává, že nebýt rodiny a přátel, dost možná by tyranovi dala ještě šanci. 

„Já celou událost brala tak, že se vlastně nic nestalo,“ vzpomíná talentovaná sportovkyně, která se teď snaží být tou nejlepší možnou maminkou.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 4:41 čtvrtek 25. února 2021. Anketa je uzavřena.

  • 198
  • 58
  • 40
  • 33
  • 33
  • 29