Londýn patří Plíškové! Čestná ulička, Westminster na dlani a britský tisk ji opěvuje

Roky se nemohla dostat skrz druhé kolo, poslední dva turnaje dosáhla alespoň na osmifinále, ale větší úspěch nikdy nezaznamenala. Není tajemstvím, že Wimbledon leze české tenistce Karolíně Plíškové na nervy. Letos je to jinak. Konečně postoupila do semifinále a Londýn si omotává kolem rakety!

„Takhle kráčí do prvního semifinále!“

Postup Karolíny Plíškové neslaví zdaleka jen její fanoušci, radost z toho, že o titul zabojuje právě půvabná Češka, panuje i v Londýně.

Instagramový účet slavného tenisového turnaje s bezmála třemi miliony sledujících sdílel dokonce video z čestné uličky, kterou české tenistce připravili při odchodu z kurtu právě zaměstnanci Wimbledonu.

Karolína Plíšková v akci

Dosud přitom nemohla britskému tenisovému svátku přijít na jméno. 

„Ale tím, že ho nenávidím, nebo tím, že ho nemám ráda, se mi třeba teď tak daří. (smích) Nenávidím je samozřejmě silné slovo, mám ho samozřejmě teď už ráda. Jsem ráda, že se mi to už podařilo i tady,“ řekla Plíšková serveru iSport.cz.

Turnaj jí nepochybně zpříjemňuje i servis, který v Londýně má. Na Instagramu ukázala česká tenisová hvězda luxusní výhled z okna hotelu, odkud má jako na dlani Westminsterský palác a ikonický Big Ben.

Plíšková má luxusní výhled na Westminsterský palác.

A hladkého postupu Plíškové turnajem už si logicky všímají i britská média.

„Karolína Plíšková vypadá odhodlána zbavit se pochybného titulu nejlepší hráčky světa bez grandslamového titulu,“ píše například server Mail Online, internetová podoba tradičního listu Daily Mail.

Dokáže se česká tenistka probít do finále a urvat v něm cenný skalp z Wimbledonu?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:24 čtvrtek 4. listopadu 2021. Anketa je uzavřena.

  • 22
  • 7
  • 5
  • 5
  • 4
  • 3