Plíšková řádila ještě mimo kurt, potvrdil Hrdlička. Pokuta se jí nevyhne!

Tenisový svět překvapila velice emotivní chvilka české jedničky Karolíny Plíškové, která řádila jako černá ruka poté, co na turnaji v Římě vypadla už ve druhém kole s Marií Sakkariovou z Řecka. Plíškovou vytočil chybný výrok čárové rozhodčí natolik, že po zápase vzteky rozmlátila svou raketu o schůdky, které vedou na takzvaný umpire – místo, kde sedí hlavní sudí. Michal Hrdlička, její manažer a snoubenec v jedné osobě, se svěřil, že jeho milá zničila ještě další raketu a nejspíše se jí nevyhne tučná pokuta!

Video, na kterém Plíšková mlátí raketou do schůdků pod hlavní sudí, obletělo celý svět. Nejlepší českou tenistku současnosti totiž pořádně vytočila chyba čárové rozhodčí. I televizní záběry odhalily, že Plíšková zahrála dobrý míč, sudí měla ale jiný názor a nezabraly ani protesty!

Z vítězství se tak radovala outsiderka Sakkariová z Řecka, která ani nepatří do první čtyřicítky nejlepších světových tenistek. V Plíškové, která celou svou kariéru působí jako klidná tenistka, bouchly saze a rozmlátila svou raketu o již zmíněné schůdky. Pochopení našla tenistka nejen u své sestry, ale i u svého snoubence a manažera v jedné osobě Michala Hrdličky.

„Já jí absolutně rozumím. A i co jsem se setkal s reakcemi dalších lidí, tak pro to měli pochopení. Spíš všichni žádají hlavu té rozhodčí. Kája dvě hodiny bojuje, rozhodně se nedá říct, že by se jí skvěle dařilo. Byl to strašně těžký zápas, v Římě je pomalejší povrch. Na druhé straně urputná a udatná soupeřka, která hrála nadstandardní zápas, což je potřeba říct. A pak po dvou hodinách přijde taková fatální chyba rozhodčích. Frustrace byla obrovská a muselo to ven,“ sdělil v rozhovoru pro iSport.cz Hrdlička.

Bývalý sporťák televize Nova se dále svěřil, že na kurtu řádění jeho Karolíny neskončilo. Další amok prý přišel v útrobách stadionu. 

„Raketu rozmlátila o umpire, další v útrobách stadionu. Pak už se trošku uklidnila. Každý, kdo se kolem sportu pohybuje, si dokáže představit, jaká ta frustrace v tu chvíli je. Ale Karolína zase není ten typ, který by ze sebe dělal chudinku. Samozřejmě ji porážka štve, ale už se v tom dál pitvat nebude.“

Michal Hrdlička zápasy své Karolíny prožívá velmi emotivně.

Mnoho lidí se divilo, že něco takového se stalo právě Plíškové, kterou mnoho lidí nazývá „tenisovým robotem“. Na kurtu totiž působí tak klidně a často nedává najevo své emoce. Podle Hrdličky ale takto chladná Plíšková není.

„Má nálepku hráčky, co nedává emoce najevo, ale my, co ji známe dobře, víme, že to v ní bublá. Akorát to nedává tak znát jako jiné hráčky. Ale emocí je v ní dost a v poslední době je pouští ven čím dál tím víc,“ dodal ještě Hrdlička, který svou milou na zápasech pravidelně podporuje.

Karolína Plíšková má za sebou první exces. Za rozmlácení rakety o umpire může počítat s pokutou, což potvrdil i Hrdlička. „Nějakou pokutu Kája asi dostane. Ale z WTA (Ženská tenisová asociace, pozn. red.) také jednoznačně deklarovali, že se ji budou snažit minimalizovat vzhledem k tomu, že Karolína je v právu, chápou ji i její emoce. Samozřejmě tohle na kurt nepatří, ale vzhledem k situaci jsou na její straně a budou penalizovat taky tu rozhodčí.“

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:00 pátek 14. září 2018. Anketa je uzavřena.

  • 19
  • 11
  • 10
  • 9
  • 9
  • 7