Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Karolína Muchová na French Open odehrála životní turnaj. Poznejte blíže krásnou tenistku

    Karolína Muchová dosáhla životního úspěchu. | foto: Profimedia.cz

    Tenistka Karolína Muchová (26) ukázala, že pokud jí slouží zdraví, dokáže dosáhnout skutečně velkých věcí. Rodačka z Olomouce šla od předloňské sezony od jednoho zranění ke druhému, proto byla její letošní účast ve finále Roland-Garros alias French Open vnímána nejen jako životní úspěch, ale i obrovská odměna za její vytrvalost. „Byla jsem na tom špatně, ale makala jsem, abych se dostala zpět. Doktoři mi říkali, že možná už nebudu moci nikdy sportovat,“ svěřila se iDnes.cz Muchová, která i přes porážku po setech 2:6, 7:5 a 4:6 napsala velmi inspirativní příběh.

    Česká tenistka Karolína Muchová (26) se přes světovou dvojku Arynou Sabalenkovou poprvé v životě probojovala až do finále prestižního Roland-Garros alias French Open, kde narazila na světovou jedničku a obhájkyni prvenství, Polku Igu Šwiatekovou.

    Na antuce v Paříži dvaadvacetileté Polce statečně vzdorovala, jako první na turnaji jí dokázala vzít set, ale nakonec po bitvě trvající 2 hodiny a 49 minut odešla poražena po setech 2:6, 7:5 a 4:6 a při své závěrečné řeči neudržela slzy.

    „Díky všem, byly to úžasné tři týdny pro mě i můj tým. Bylo to tak blízko a zároveň tak daleko, když hrajete proti jedné z nejlepších. Gratuluji, Igo. Tohle je jen začátek, vrátím se silnější,“ pronesla dojatá Češka.

    Ačkoliv šestadvacetiletá rodačka z Olomouce, jejímž velkým vzorem je Roger Federer, na premiérový zisk grandslamového titulu ve své kariéře zatím nedosáhla, může být na sebe skutečně velmi hrdá. Loni i na konci předloňské sezony totiž zažila smolnou kariérní etapu plnou zranění.

    Karolína Muchová při vstupu na pódium neudržela slzy.

    V září 2021 musela předčasně ukončit ročník kvůli zranění břišního svalu. Když to na loňském grandslamovém French Open vypadalo, že se dostala zpět do formy hráčky top dvacet, podvrtla si kotník a přišla skreč. Další rána přišla v podobě zánětu v zápěstí a vypadnutí v prvním kole US Open. Velkým cílem pro ni byla účast na Australian Open 2022, kde se kvůli přetrvávajícím problémům s břišním svalem neobjevila.

    „Bylo to neskutečně psychicky náročné období. Když už to vypadalo, že je vše v pořádku a může zase hrát, odehrála jeden dva zápasy a zase se něco objevilo. Má skvělé rodinné i trenérské zázemí, ale jako kamarádka jsem nevěděla, jak jí pomoci. Moc mě to mrzelo a bylo mi líto, že má takovou smůlu a nemůže světu ukázat, co umí. Proto jsem nesmírně šťastná a pyšná na to, jak to teď zvládla. Po tom všem, čím si musela projít, si takový úspěch zaslouží,“ sdělila Expresu Karolínina blízká kamarádka Kateřina Kramperová.

    Karolína Muchová prohrála na turnaji Roland-Garros s tenisovou jedničkou a obhájkyní prvenství Igou Šwiatekovou.

    Karolína pochází ze sportovní rodiny

    Pro Karolínu Muchovou je tenis sport číslo jedna, odmalička ale vyrůstala ve fotbalovém prostředí. Její tatínek Josef Mucha je asistentem trenéra Svědíka v FC Slovácko a její starší bratr Filip Mucha (31) je fotbalový brankář Teplic.

    „Jezdili jsme tedy po zápasech, ať už bratra, nebo táty, do té doby, než skončil. Není to není tak, že bych sledovala první ligu, spíše podporuji tátu,“ uvedla Karolína, která chodí na zápasy Slovácka, pokud jí to její nabitý program umožní.

    Miluje hudbu, kávu a spánek

    Pokud se Kája zrovna nenachází na tenisovém kurtu nebo fotbalovém stadionu, ráda zajde s kamarády do kina i na komornější koncerty. Sama ráda hraje na kytaru, ovládá i klavír.

    „Bavila by mě i ta hudba. Kdybych nehrála tenis, učila bych se více na kytaru nebo klavír a možná bych udělala v budoucnu nějakou písničku. Tomu bych se určitě nebránila,“ prozradila Karolína, která také ráda relaxuje u ezoterické a vzdělávací četby nebo si pravidelně dopřává i krátkého šlofíka.

    Karolína Muchová ráda hraje na kytaru.

    O Karolíně je také známé, že miluje kávu. Denně vypije čtyři šálky. Aktuálně žije v Praze a je oficiálně nezadaná. Zajímavé na půvabné tenisce je také její přátelství s hollywoodskou herečkou Rebel Wilsonovou, která hrála například ve filmech Podfukářky, Ladíme nebo Maturitní ročník.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 21:38 neděle 8. října 2023. Anketa je uzavřena.

    • Super
      54
    • Trapas
      7
    • Haha
      6
    • Cože
      5
    • Sladký
      4
    • Tvl
      4