Panika v Oktagonu: Vémola zůstává na přístrojích. Novotný v zápas s Kinclem věří, okolí ne

Pouhých pětadvacet dní zbývá do zápasu roku, který si před plnou O2 arénou mají o pás šampiona střední váhy střihnout Karlos Vémola s dlouholetým rivalem Patrikem Kinclem. Jenže zatímco jeden piluje formu, druhý leží v Motole. A to už šestý den... V Oktagonu panuje nervozita z toho, že se Vémola do kupy dát nestihne, ačkoliv šéf Ondřej Novotný si to podle zdroje Expresu nepřipouští. Náhradu už ale v záloze má.

Zatímco fanoušci MMA sledovali sobotní válku mezi Davidem Kozmou a Kaikem Britem, samozvaný král Oktagonu Vémola ležel na lůžku v Motole, nad sebou měl hadičky. Navštívila ho tam manželka Lela s dětmi. Zvěřinec ve Vémolandu, jemuž dominuje lvice Elsa a krokodýli, zatím krmil jeho známý.

Nic zatím nenasvědčuje tomu, že by se Karlos, který bojuje se silným zánětem, vrátil k tréninku, natožpak k plné zátěži. Jeden z nejtěžších zápasů jeho kariéry je přitom už ani ne za měsíc. Oktagon sice titulový duel nadále promuje jako vrchol letošního roku, jenomže uvnitř organizace začíná být cítit pořádná nervozita.

„Ondra Novotný se pořád tváří, že je to v pohodě. Ale Karlos je už šestý den v nemocnici... Daniel Škvor (zápasník, pozn. red.) například říkal, že si myslí, že už je ten zápas passé. Protože to znamená, že před takhle důležitým zápasem šest dní netrénuješ, nejíš správně, a to je zkrátka znát,“ myslí si zdroj z Oktagonu.

„Já osobně si myslím, že zrovna Karlos z toho zápasu necouvne ani tak. Ještě před týdnem říkal v podcastu, že by musel chcípnout, aby k tomu zápasu nenastoupil. Navíc potřebuje peníze za Kincla pro děti na Vánoce, dostane největší výplatu v historii, takže motivaci určitě má,“ dodal.

Vémola s Kinclem se spolu poprvé utkali pod hlavičkou organizace XFN. Vyhrál Karlos.

Nad zápasem tak visí otazníky, což není příjemné ani Patriku Kinclovi, který se na nedávné tiskovce nechal slyšet, že je motivovaný jako nikdy v kariéře, denně dře a chodí domů rozbitý, ale přitom neví, zda k zápasu vůbec dojde.

Podle všeho by se ale 30. prosince v O2 aréně měl představit určitě, s Vémolou nebo bez něj. Novotný si sice zrušení zápasu nepřipouští, záložní plán ale očividně má.

„Zajímavou variantou by pro tuto chvíli mohl být Aleksandar Ilič. Myslím si, že všem, kteří měli kecy, že je to potrava, pár týdnů poté ukázal, že to moc potrava není. Podle mě už si to nikdo nemyslí. Joker je rozhodně zajímavá varianta,“ odpověděl nedávno na dotaz, zda by případně do boje s Kinclem mohla zasáhnout náhrada.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:00 úterý 4. dubna 2023. Anketa je uzavřena.

  • 32
  • 20
  • 13
  • 10
  • 9
  • 5