MMA bijec Karlos Vémola: Kareš mi dluží přes 10 milionů! Proč se nechce soudit?

Nejpopulárnější český MMA zápasník Karlos Vémola (34) byl hlavní tváří dnes již neexistující organizace XFN, kterou vedl bývalý kickboxer Petr Kareš. Coby hlavní hvězda měl slíbenou pohádkovou gáži za každý zápas. Té se ale prý nedočkal! V pořadu K.O. magazín se „Terminátor“ svěřil, že mu Kareš, respektive zaniklá organizace XFN, dluží před deset milionů korun! Proč se bijec nechce soudit a co mu vzkazuje Kareš?

Třaskavý přestup Karlose Vémoly z organizace XFN do Oktagon MMA se uskutečnil letos v únoru. Okolo pikantního transferu se množily všelijaké spekulace. I mnozí zarytí fanoušci tehdy nechápavě kroutili hlavou.

Vémola byl totiž pro XFN hlavní hvězda a marketingový tahák číslo jedna. Za zápasy měl dostávat peníze, o kterým se ostatním zápasníkům ani nezdálo. Ale vše bylo nejspíše trochu jinak.

„Pan Kareš mi dluží hodně peněz,“ svěřil se Vémola, který moderátorovi Matouši Rajmontovi sdělil i konkrétní částku.

„Podle mých právníků a podle špatně napsaných smluv pana Kareše mi XFN dluží něco přes deset milionů,“ pokračoval bijec.

K soudu ale celou věc Vémola dát nechce, neboť je toho názoru, že to nemá smysl.

„Jak to mám soudit z někoho, kdo nic nemá a ani neexistuje. Právník se mě ptal, jestli to chci vzít k soudu. Co se tady budu pět let s někým soudit a dohadovat? Ta smlouva byla tak špatně napsaná. Právník se tomu vysmál,“ řekl Vémola.

Kareš: Ať Vémola mlčí, hrozí mu desetimilionové pokuty!

Redakce Expres.cz oslovila šéfa zaniklé organizace XFN Petra Kareše. Toho Vémola poněkud zaskočil a pro bijce měl jasný vzkaz.

„Je to nesmysl. Pan Vémola by si měl uvědomit, že pokud se u soudu prokáže, že z XFN odešel protiprávně, za každý zápas v jiné organizaci do roku 2023 je povinen uhradit smluvní pokutu deset milionů korun. Být na jeho místě, tak raději mlčím a doufám, že všechno dobře dopadne,“ sdělil nám Kareš.

Jeho slova ale, zdá se, Vémola nebere vůbec vážně. 

„Lže a lže a lže. Jak divákům, tak i svým fighterům,“ dodal ještě ke Karešovi obávaný bijec, který se chystá na dlouho očekávaný „zápas století“ se slovenským zápasníkem Attilou Véghem.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:26 středa 11. prosince 2019. Anketa je uzavřena.

  • 79
  • 65
  • 47
  • 44
  • 42
  • 41