Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Vejmluvo, já necukl! Odveta bude u soudu! Kincl se vysmál Vémolovi, nechápou ho ani fanoušci

    Patrik Kincl okomentoval Vémolův velmi podivný krok. | foto: Koláž Expresu

    Bere ho ještě někdo vážně? MMA zápasník Patrik Kincl (33) se vysmál svému rivalovi Karlosi Vémolovi (37). Ten ještě nedávno tvrdil, jak utekl hrobníkovi z lopaty. Kvůli údajným vážným zdravotním problémům byl koncem loňského roku zrušen jejich vzájemný duel. Organizace Oktagon MMA před pár dny oznámila, že se dlouho očekávaná odveta nakonec uskuteční letos v květnu. Vémola, který se teprve vrací do plného tréninku, si už ale stihl domluvit jiný zápas na duben, tedy měsíc před důležitým bojem s Kinclem. Ten, stejně jako fanoušci bojových sportů, nechápavě kroutí hlavou a zmiňuje válku u soudu.

    Loni v prosinci se měla uskutečnit odveta dvou nesmiřitelných rivalů Patrika Kincla a Karlose Vémoly. Zápas ale musel být na poslední chvíli zrušen, protože druhý jmenovaný skončil se zánětem v motolské nemocnici.

    V Motole zůstal Vémola zhruba dva týdny a z nemocničního lůžka dával rozhovory. V jednom z nich popisoval, jak moc byl jeho stav vážný. Promotér Ondřej Novotný se poté nechal slyšet, že Karlos byl v ohrožení života.

    Kincl, který několikrát naznačoval, že se Vémola možná bude chtít ze souboje vykroutit, se pak rozhodoval, zdali dá ještě jednu šanci vytoužené odvetě, nebo půjde do nového projektu Tipsport Gamechanger, kde se utkají hvězdy veletrové divize. Odměna pro vítěze je lákavých 300 tisíc eur.

    „Do konce roku si dám klid, budu koukat na nebe a třeba z hvězd vyčtu nějakou odpověď,“ řekl loni Expresu šampion střední váhy.

    Patrik Kincl

    Kincl se nakonec rozhodl pro zápas s Vémolou, protože chce celou věc konečně jednou provždy uzavřít. Bitva se má odehrát koncem května v pražské O2 aréně.

    Všechny fanoušky zaskočilo, když Oktagon před pár dny oznámil, že Vémola bude startovat už na dubnovém turnaji v Liberci, tedy zhruba měsíc před duelem s Kinclem.

    „Díky skvělé práci doktorů a mého týmu budu zpět ve hře dříve, než jsme čekali,“ hlásí na Instagramu Vémola, jehož soupeř na dubnovém galavečeru zatím nebyl oznámen, ale spekuluje se o zkušeném Britovi Leeovi Chadwickovi.

    Mnoho fanoušků bojových sportů už ale tuší, že možná jde o taktiku, jak se opět vyhnout zápasu s Kinclem. Podobného názoru je sám šampion, který už evidentně začíná ztrácet trpělivost a počítá s tím, že k odvetě ani v květnu nedojde.

    „Tak co, bere ho ještě někdo vážně? To bylo žvástů, jak mám ten titul půjčený, jak si pro něj hned dojde a podobně. To celé podtrženo nádherným rozhovorem z nemocnice pro iSport. Jeho brněnské vystoupení po mé obhajobě mělo znít spíše takhle: Se*u z Patrika Kincla,“ napsal třiatřicetiletý ranař.

    „Když mi Oktagon o tomhle zápase řekl, neskákal jsem zrovna radostí. Možná Karel počítal s tím, že cuknu a půjdu na Gamechanger a jemu se uvolní cesta pro můj titul,“ píše na Facebooku Kincl, který také uvedl, že má na květnový turnaj připraveného náhradního soupeře.

    „Přípravu budu ladit spíše tímhle směrem (na náhradního soupeře, pozn. red.) a pak vyzvu Brita,“ avizuje Kincl.

    Odveta bude u soudu, Vémola dostal předžalobní výzvu, píše Kincl

    Zmíněný Brazilec Kaik Brito je aktuálně šampionem velterové divize. Loni v prosinci brutálním způsobem ukončil dlouho neporaženého „krále“ Oktagonu Davida Kozmu, který je mimochodem kamarádem a občasným tréninkovým parťákem Patrika Kincla.

    „Vejmluva ať si klidně utíká dál a odveta proběhne až u soudu,“ napsal ještě na sociální síti Kincl, který už koncem loňského roku avizoval, že Vémolovo chování bude řešit právní cestou.

    Kinclovi se nelíbilo, že Vémola o něm v televizi řekl, že důvodem policejní razie bylo „udání od kamaráda Patrika Kincla“. Všichni včetně Patrika to pochopili tak, že Vémola slovo „kamarád“ použil jako ironii a bez důkazů obvinil Kincla z toho, že ho udal policii. Pak Vémola své původní vyjádření poupravil.

    „Karel dostal předžalobní výzvu. K soudu to nemuselo dojít, ale neomlouval se. Můj právník to bude proto podávat k soudu a budeme se soudit,“ řekl nyní Kincl pro server Sport.cz.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 20:40 pátek 2. června 2023. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      48
    • Trapas
      21
    • Super
      12
    • Haha
      11
    • Sladký
      10
    • Cože
      6