Novotný se zastal Piráta a vzkázal Vémolovi: Nas*al jsi mě! O slovo se hlásí rival Kincl

Česká MMA scéna řeší poněkud bizarní situaci. Organizace Oktagon MMA s předstihem oznámila galavečer, jehož vrcholem má být dlouho očekávaný souboj prozatímního šampiona střední váhy Samuela „Piráta“ Krištofiče a populárního českého bijce Karlose Vémoly, který chce získat pás zpět. Druhý jmenovaný ale zásadně nesouhlasí s tím, že by v pražské O2 aréně měl nastupovat v modrém rohu coby vyzyvatel. V případě, že by Vémola odmítl zápasit, se rýsuje velmi pikantní náhrada! O slovo se totiž hlásí Terminátorův velký rival Patrik Kincl, který znova zatoužil po odvetě s Karlosem!

Když se slovenský zápasník Samuel „Pirát“ Krištofič po vydřené výhře nad Polákem Naruszczkou stal prozatímním šampionem Oktagonu, jeho rival Karlos Vémola okamžitě prohlásil, že mu brzy půjde pás sebrat.

Jestli si myslíte, že jsem porazil Ďatelinku a Mikuláška rozdílem třídy, uvidíte, co udělám s Pirátem. Já vám zaručuji, že ho zmlátím v prvním kole. Jako že se Terminátor jmenuji, tak ho škrtit nebudu, ani kdyby mě o to prosil. Já ho tam umlátím a potupím. Ta jeho malá hvězdička, která teď stoupá díky tomu, že bude zápasit s Vémolou, zhasne tak brzy, jako se zjevila,“ nechal se nedávno slyšet Vémola, který o titul přišel kvůli tomu, že před zápasem s Milanem Ďatelinkou nesplnil váhový limit, což se mu nikdy předtím nestalo.

Na posledním galavečeru organizace Oktagon MMA oznámila, že se dva rivalové střetnou tváří v tvář 30. prosince v pražské O2 aréně. Vémola ale okamžitě vyjádřil velké znepokojení nad tím, že má jít do modrého rohu.

V rozhovoru pro deník Sport Vémola dokonce pohrozil, že do plánovaného zápasu vůbec nenastoupí, pokud mu organizace Oktagon nevyjde vstříc.

„Že Pirát bude nastupovat jako šampion, tedy domácí, a já budu nastupovat do klece jako první, tedy vlastně host, vyzyvatel? Za mě je Pirát jen fake šampion. Jestli to tak chtějí udělat, v tom případě za mě můžou hledat náhradu hned,“ nechal se slyšet český Terminátor, který také řekl, že Pirát podle něj Poláka Naruszczku neporazil a k titulu mu tedy pomohli rozhodčí.

„Modrý roh mi přidělil Oktagon už v Zápase století. Já měl tehdy přitom sérii asi jedenácti výher, poslední suverénní vítězství jsem si připsal v souboji s UFC veteránem. Attila Végh měl tehdy za sebou nepěknou prohru. Žebříčkově jsem byl ve světě 46., Attila 73. Tenkrát se vlastně taky ‚ohýbala‘ pravidla, ale já souhlasil. Proč? Z respektu k Attilovi. Ten ale k Pirátovi fakt nemám,“ dodal rozzuřený Vémola.

Samuel Pirát Krištofič pózuje s pásem pro šampiona střední váhy.

Absolutně jsi mě nasr* l! Šéf Oktagonu se pustil do Vémoly!

Stejně jako v jiných světových organizacích i v Oktagonu platí pravidlo, že jako druhý do klece nastupuje vždy ten, kdo je v organizaci delší dobu.

To je v tomto případě Slovák Krištofič, který je navíc na rozdíl od Vémoly legitimním držitelem mistrovského pásu. Neexistuje tedy důvod, proč by měl do klece nastupovat jako první. I tak si ale Vémola za svým rozhodnutím stojí, a pokud nedojde ke změně, v O2 aréně zápasit nebude.

Vémola svým chováním vytočil nejenom mnohé fanoušky, ale také šéfa Oktagonu Ondřeje Novotného.

„Jestli mě Karlos něčím absolutně nasr*l, a to jsem na něj skoro řval, ať s tím jde do prd*le, v životě od něj nechci slyšet, že jsme falšovali nebo zadali rozhodčím, aby falšovali výsledky zápasu Naruszczka vs. Pirát,“ řekl Novotný ve svém pravidelném pořadu MMA letem světem.

„Chápu trash-talky, pocity, dojmy, ale doufám, že tohle je pod úroveň kohokoliv. S tímhle posílám všechny do pi*i s rozběhem. A jestli má někdo takový pocit, ať jde do haj*lu a s Oktagonem nemá nikdy nic společného,“ dodal vytočený Novotný.

Kincl: Jsem ready, modrá je dobrá!

Do ostře sledované slovní války se navíc zapojil Vémolův dlouholetý rival Patrik Kincl, který nedávno zápasil v polské organizaci KSW o titul, ale padl s chorvatskou hvězdou Soldičem.

Promotérům Oktagonu Kincl skrz Instagram naznačil, že je připraven vzít titulovou bitvu s Pirátem místo Vémoly.

„Rád bych oznámil, že se vracím do plného tréninku. To kdyby někde něco bylo potřeba hasit,“ uvedl Kincl, kterého se poté fanoušci ptali, zdali mu nevadí onen „modrý roh“.

„Modrá je úplně v pohodě, já tam klidně počkám od prelims,“ vzkázal svým příznivcům Kincl.

Vémolu jsem vyděsil, říkal nedávno Kincl

Patrik Kincl, který většinu své kariéry bojuje ve velterové divizi, s Vémolou zápasil v roce 2018. Jako jediný český zápasník s Terminátorem vydržel celá tři kola, ale prohrál na body. 

Dlouhou dobu se Kincl upínal k odvetě. Dokonce si ji i právoplatně vybojoval díky vítězství nad legendárním Petrem „Pínem“ Ondrušem. Vše ale zhatil krach organizace XFN a Vémolův přestup do Oktagonu.

„Myslím si, že je to (Vémolův konec v XFN, pozn. red.) opravdu moje chyba. Rychle jsem se ve vyšší váhové kategorii rozkoukal a svou výhrou nad Pínem jsem podle mě Karla vyděsil,“ řekl tehdy Expresu Patrik Kincl.

Ještě nedávno to vypadalo, že je druhý zápas mezi Vémolou a Kinclem naprosto nereálný. Pokud by ale věčně vtipkující sympaťák z Hradce Králové duel s Pirátem doopravdy vzal a Slováka porazil, má se česká MMA scéna jistě na co těšit!

Není tajemstvím, že Vémola plánuje útok na titul hned ve třech váhových kategoriích. Jako první chce opanovat divizi do 84 kilogramů, ve které se cítí nejlépe, pak se chce postupně stát králem polotěžké (93 kg) i těžké váhy (120 kg).

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 10:40 sobota 29. ledna 2022. Anketa je uzavřena.

  • 21
  • 10
  • 7
  • 6
  • 6
  • 5