Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Co bude dál s Vémolou: Svatba, dlouhá pauza a soupeři už jen z ciziny! A odveta s Attilou?

    Karlos Vémola porazil Milana Ďatelinku. | foto: Oktagon MMA

    Den před titulovým zápasem vypadal, že to s ním každou chvíli sekne. Kvůli tomu, že převážil o 600 gramů, dokonce přišel o mistrovský pás. I tak ale MMA zápasník Karlos Vémola (35) nedal talentovanému Slovákovi Milanu Ďatelinkovi šanci, uškrtil ho v prvním kole a jasně všem pochybovačům ukázal, že ve střední váze nemá mezi Čechy a Slováky konkurenci. Co bude dál? Promotéři organizace Oktagon MMA chtějí českému Terminátorovi dovézt zvučné jméno z ciziny a existuje šance na odvetu s Attilou Véghem, který jako jediný z česko-slovenské scény dokázal Vémolu porazit.

    Vémola byl před zápasem s méně zkušeným Ďatelinkou považován za velkého favorita. Slovákovi začali ale lidé věřit po pátečním vážení, na němž se Karlos neukázal v nejlepší formě, nenavážil do limitu střední váhy (83,9 kilogramu, pozn. red.), ztratil kvůli tomu mistrovský pás, a dokonce nemohl ani vítězstvím nad Ďatelinkou titul šampiona získat zpět.

    Mnoho lidí by něco takového položilo, Vémolu ale ne. V sobotu už to byl zase ten starý dobrý Terminátor. Mladého Slováka okamžitě vytrestal za nepovedený high kick (kop na hlavu), se kterým Vémola díky radám od trenéra Andrého Reinderse tak trochu počítal.

    „Můj trenér André Reinders mi říkal: Uvidíš, začne zápas kopem. Odpovídal jsem mu, že nemůže být takový blázen, on si za tím stál, takže jsme přesně tohle cvičili dokola a dokola. Když to Milan opravdu udělal, blesklo mi to všechno hlavou. Pak to bylo od začátku do konce v mé režii,“ řekl po zápase Vémola, který nakonec Ďatelinku uškrtil v prvním kole a připsal si další dominantní výhru, již poté oslavil s rodinou, ale i třeba s kamarádem Ivem Rittigem.

    Vítězná neděle..

    #sunday#lunch#mma#champion#fighter#winner#kings#mmalovers#ktv#celebration#goodmood#goodvibesonly#

    28. března 2021 v 16:42, příspěvek archivován: 29. března 2021 v 16:29

    Vémola po vítězství promotérům Nerudovi a Novotnému oznámil, že by velmi rád znovu získal zpět titul šampiona střední váhy.

    Promotér organizace Oktagon MMA Ondřej Novotný na pozápasové tiskové konferenci jasně řekl, že skončila doba, kdy s Terminátorem ve váhové kategorii do 84 kilogramů zápasí méně zkušení česko-slovenští zápasníci, kteří na Vémolu nemají.

    „Pár klukům z Česka a Slovenska jsme dali šanci, oni zjistili, že Karlos je světový. Musíme jeho sílu respektovat, momentálně tu nemá relevantního soupeře. Dnešním dnem pro něj tedy ve střední váze na dlouhou dobu skončily zápasy s domácími borci,“ řekl Ondřej Novotný, který tak příliš nepotěšil slovenského bijce Samuela „Piráta“ Krištofiče. 

    Ten si totiž dlouhou dobu na Vémolu brousil zuby.

    „Nevím, co si o tom myslet, chtěl jsem s ním zápas, ale teď jsem zraněný a musím se hlavně vyléčit,“ nechal se slyšet Krištofič.

    Samuel Pirát Krištofič s Attilou Véghem

    Vémola si teď plánuje dát od zápasení několikaměsíční pauzu. Po výhře nad Ďatelinkou zmínil, že by se rád znovu představil v kleci klidně až v létě na Štvanici, kde by už možná mohli být v hledišti fanoušci.

    Jisté je to, že až půjde Vémola bojovat znovu o titul, soupeřem mu bude zatím neznámý zkušený borec ze zahraničí, který si ještě předtím bude muset střihnout minimálně jeden zápas v organizaci Oktagon MMA.

    „Až bude Karlos připravený a bude chtít jít o titul v rámci váhy do 84 kilogramů, bude mít připraveného a ozkoušeného zahraničního soupeře. Ten před bitvou bude muset vyhrát alespoň jeden zápas také s někým ze zahraničí,“ řekl promotér Novotný.

    Vémola Ďatelinku uškrtil v prvním kole.

    Odveta s Attilou? Nastal zásadní posun!

    Dlouhodobým cílem Karlose Vémoly je odveta se Slovákem Attilou Véghem, který v listopadu roku 2019 Terminátora knokautoval ve vyprodané O2 aréně. 

    Dlouhé měsíce se zdálo, že odvetný zápas není příliš reálný, teď ale podle promotérů nastal zásadní posun.

    „Asi můžu říct, že jsme o tom mluvili s Attilou a jeho týmem. Bylo to relativně nedávno, ale konkrétní kroky, sumy, částky, dohody a data nepadaly, ale už jen to, že ta debata byla, je nějaký posun,“ řekl na tiskové konferenci promotér Pavol Neruda. 

    „Velký posun,“ dodal jeho kolega Ondřej Novotný.

    Dá se očekávat, že k odvetě dojde až ve chvíli, kdy bude možné uskutečnit galavečer bez větších omezení, což teď není možné. 

    Sám Attila Végh nedávno v rozhovoru pro Šport.sk. řekl, že pokud se má Vémolovi znovu postavit, pak jedině v narvané hale.

    „Určitě jsem jako bojovník neřekl poslední slovo. Ale nebudu zápasit bez diváků. Nevidím v tom smysl, navíc už nepotřebuji nikomu nic dokazovat. Je mi 35 let, absolvoval jsem 44 zápasů, byl jsem šampion Bellatoru, porazil jsem silné protivníky ve velkých organizacích,“ řekl Attila, který si myslí, že Vémolovi už ujel vlak.

    Terminátor ale každým svým zápasem ukazuje, že tomu tak není.

    Kromě případné odvety s Attilou Véghem čeká Vémolu ještě minimálně jedna velmi důležitá životní událost. Pokud tomu koronavirová pandemie dovolí, koncem července by si měl Vémola vzít za ženu svou partnerku Lelu Ceterovou. Svatba má proběhnout na místě, kde měli rodiče malé Lilinky první rande.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:24 úterý 27. července 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      47
    • Super
      7
    • Haha
      4
    • Sladký
      4
    • Cože
      2
    • Tvl
      2