Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Dusno v českém MMA: Vémola má strach, říká Rus, kterého vyzval Terminátorův rival

    Ruský bijec Ragozin kritizuje Vémolu. | foto: Instagram

    Tvrdí o sobě, že si soupeře nevybírá a zbije toho, koho před něj promotéři postaví. Jeho rivalové ale mají jiný názor! Populární český MMA zápasník Karlos Vémola (35), který plánuje brzy opět získat titul pro šampiona Oktagonu ve střední váze, čelí kritice. Ostře se do něj opřel ruský ranař Mikhail Ragozin, který chce s Vémolou zápasit, ale Terminátor o duel příliš velký zájem nejeví. Podle Rusa je důvodem to, že Vémola prý záměrně odmítá těžké soupeře. Ragozina tedy proto na nedávném galavečeru vyzval další Vémolův velký rival, a to Viktor Pešta, který Karlose nahání do klece dlouhé roky, ale teď to vypadá, že snahu o vysněný souboj definitivně vzdal.

    O zápase mezi Mikhailem Ragozinem a Karlosem Vémolou se mluví už dlouhé roky. Měli se spolu utkat v roce 2018, ale Vémola se tehdy zranil a z plánovaného střetu dvou tvrďáků na poslední chvíli sešlo.

    Nedávno se zdálo, že očekávaná bitva je zase na obzoru. Ruská organizace RCC, pod níž Ragozin zápasí, byla pro. Vémola v nedávném streamu na Instagramu ale sdělil, že pokud by k duelu mělo dojít, očekává pořádně tučnou výplatu.

    „Nemohou mi nabízet méně peněz, než co dostávám v Čechách, kde mám plno fanoušků, kteří mě podporují a kteří mě milují. Jestli si myslí, že přiletím do Ruska, kde na mě budou pískat a kde budu jako nepřítel, za méně peněz jen kvůli nějakému hajpu, určitě to neudělám,“ řekl Vémola, který nedávno podstoupil operaci ramene a bojovat by měl letos v létě na Štvanici. 

    Tam by se měl střetnout s Polákem Marcinem Naruszczkou, který si zápas s Vémolou vysloužil tím, že o víkendu na turnaji Oktagon 24 porazil Američana Erica Spicelyho. 

    Ani jeden ze zkušených bijců ale české fanoušky bojových sportů příliš neoslnil a není tak divu, že všichni nabyli dojmu, že o šampionovi střední váhy je (opět) předem rozhodnuto.

    Karlos Vémola se svým budoucím soupeřem Marcinem Naruszczkou

    To, že je Vémolův příští soupeř pouhé „žrádlo“, jak se v MMA komunitě často říká, si myslí i výše zmíněný Rus Ragozin.

    „Jestli Karlos udělá váhu, má opasek. Jak jsem slyšel, bude to pro něj zápas, jaký má rád, tedy easy fight: easy money a k tomu jako bonus pás. Jestli je ovšem pravý bojovník, nebude mít z toho pásu radost. Ale on ji asi bude mít. Diváci to viděli a nevím, jak moc je výkon vyzyvatele o pás šampiona Oktagonu přesvědčil,“ řekl ruský zápasník pro web MMA Shorties.

    Karlos se bojí kvalitních soupeřů, Pešta je lepší

    Ragozin se podivuje také nad tím, že Vémola ve svém streamu tvrdil, jak bude muset kvůli zápasu jet do Ruska. Rus totiž tvrdí, že se organizaci Oktagon sám nabídl, že by přijel za Vémolou do České republiky.

    „Nabídl jsem, že půjdu za výrazně menší peníze, než chodím obvykle. RCC mi dala souhlas na zápas s Karlosem v Oktagonu i případnou obhajobu. Nabídl jsem, že přijedu, aby se ‚král Karel‘ nemohl vymluvit na fanoušky, rozhodčí anebo že se mu cestou něco stalo. Karlosovi nyní našli zápasníky v zajímavé formě. Odpovídá to tomu, co jsem už řekl: Karlos se bojí kvalitních soupeřů,“ myslí si bijec z Ruska.

    Mikhail Ragozin dlouho stojí o zápas s Vémolou.

    Zatímco Vémola se k zápasu s Ragozinem očividně moc nemá, na poslední galavečeru organizace Oktagon MMA se rozhodl Terminátora trochu vyprovokovat jeho velký rival Viktor Pešta.

    Historicky druhý Čech, který se kdy dostal do UFC, sám dlouhé roky stojí o zápas s Vémolou. Po sobotním dominantním vítězství nad Italem Riccardem Nosigliou si v kleci vzal mikrofon a na dálku vyzval právě Ragozina.

    „Proslýchá se, že je v jednání nová hvězda, která by měla čeřit vody Oktagonu, a to je Mikhail Ragozin. Takže Mikhaile, jestli tě nebaví hrát si tady s někým na schovávanou a chceš borce, který přijme každou výzvu, jsem tady,“ vzkázal do Ruska Pešta, jehož už očividně přestalo bavit nahánět do klece Vémolu a raději vyzývá jiné borce. Před časem například vyzval Karlosova přemožitele Attilu Végha.

    Viktor Pešta už nepovažuje Vémolu za rovnocenného soupeře.

    Rus Ragozin Peštovu výzvu zaznamenal a zápas ho prý velmi zajímá.

    „Nemám s tím žádný problém, naopak. Viktor je kvalitnější soupeř, který byl v UFC, bojoval v Rusku s velkými jmény typu Alexandera Emelianenka nebo Alexeje Kudina. Jen by mě zajímalo, jestli ‚král Karel‘ Viktora požádal, ať to vezme za něj? Jsem rád, že Viktor nehledá někoho s pěkným Instagramem, ale že chce bojovníka,“ řekl pro MMA Shorties Ragozin.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 čtvrtek 30. září 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      33
    • Sladký
      11
    • Cože
      10
    • Trapas
      10
    • Tvl
      10
    • Haha
      9