Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz
    Premium

    Marpo vyzval Vémolu: Proč může Terminátora tento zápas úplně zničit?

    Celý článek jen pro členy

    Chcete číst prémiové texty bez omezení?

    MMA bijec Karlos Vémola měl po prohraném zápase s Attilou Véghem pocit, že ztratil úplně vše. Jeho těžce budovaná pověst a úspěšná kariéra mohou ale brzy dostat ještě mnohem větší ránu. Uznávaného zápasníka totiž vyzval populární raper Marpo. Zdá se, že ať Vémola na výzvu zareaguje jakkoliv, může ho to úplně zničit! Proč?

    Raper a bývalý úspěšný thaiboxer Otakar Petřina alias Marpo s dalšími známými tvářemi otevíral nový sportovní obchod. Při té příležitosti přítomným novinářům sdělil, že stále stojí o zápas s nejznámějším MMA bijcem Karlosem Vémolou.

    Podle Marpa by bylo ideální, kdyby zápas proběhl podle pravidel boxu. 

    „Myslím si, že to k boxu přitáhne spoustu lidí. Bylo by fajn, kdyby to proběhlo. Pro něj to přece nemůže být tak složité, je to profesionální zápasník. Já jsem podle něj amatér, což jsem, i když pár profi zápasů taky mám, ale na úplně jiné úrovni než on,“ pravil populární raper pro deník Sport.

    Marpo si na akci zaboxoval s Rudolfem Krajem.

    Když Vémola výzvu nepřijme, bude všem pro smích

    Vémola sice v krátkém prohlášení uvedl, že o zápase s raperem vůbec neuvažuje, ale to se může časem změnit. 

    Ať se ale v budoucnu nakonec rozhodne jakkoliv, hrozí, že jeho pověst renomovaného zápasníka v následujících týdnech či měsících hodně utrpí.

    Pokud totiž nabídku k zápasu odmítne, což je velmi pravděpodobné, fanoušci bojových sportů mu zcela jistě ihned připomenou, že to byl právě on, koho jako prvního napadlo, že by se mohl s Marpem utkat. 

    Vémola hudebníka vyzval před rokem na galavečeru organizace XFN, jehož vrcholem byl boxerský duel dvou raperů, Rytmuse a Marpa, který nakonec jednoznačně ovládl druhý jmenovaný.

    Terminátor si po svém zápase vzal mikrofon a nejprve zaplněné O2 aréně doporučil fandit Rytmusovi. Poté hodně překvapivě vyzval Marpa, protože o něm raper v minulosti prohlásil, že je nekomplexní zápasník.

    „Jestli si Marpo myslí, že nejsem komplexní, tak do osmdesát dvojky (váhové kategorie, pozn. red.) shodím taky, a pokud se mu dneska podaří dostat přes Rytmuse, tak mu namlátím,“ vzkázal Marpovi na dálku Vémola.

    „Ale on výzvu od opravdovýho zvířete nikdy nepřijme. Jenom od kluka, který nikdy nezápasil, a to je Rytmus. Tak doufám, že mu všichni budete fandit. A jestli se přes něj náhodou dneska dostane, tak Marpo, 82 kilo v ringu, box, kickbox, co chceš, já jsem ready,“ dodal nejslavnější český MMA bijec.

    Vémola po vyhraném zápase vyzval Marpa.

    Mnoho lidí tím Vémola tehdy překvapil. I samotného Marpa. Ten původně působil, že ani neví, jak reagovat. Později ale v rozhovorech bez váhání říkal, že o zápas s Vémolou stojí, protože má rád výzvy a na Terminátora si věří. 

    Má šílenou sílu, je skvělý zápasník, z klece by mě vyhodil do dvacáté řady, to se vsadím. Ale v boxu by to tak jednoduché neměl. Já pro ten zápas pořád jsem, jeho postoj podle mě stojí za ho*no. Já to vezmu okamžitě,“ říkal nedávno Marpo v pořadu Mixxxer show na televizní stanici Óčko. 

    Marpo by si na Vémolu věřil.

    Vémola se ale poté svou původní výzvu pokoušel zamluvit tím, že prý vůbec nevěděl, že Marpo není profesionální zápasník. Nabídku k zápasu tak raději v tichosti stáhl.

    „Měl jsem za to, že je to legitimní fighter, lidé ale za mnou chodili, že jsem se zbláznil, mlátit se s nováčkem,“ řekl Expresu před časem Vémola.

    Po nepříliš pochopitelné výzvě se Vémola začal soustředit na zápas století s Attilou Véghem a na návrat do prestižní zámořské organizace UFC. 

    Se zkušeným slovenským bijcem ale v ostře sledovaném duelu padl už po dvou minutách boje a jeho plány se tak rázně změnily. Už si je vědom toho, že do UFC se nepodívá, a hledá nové výzvy.

    Karlos Vémola měl po prohraném zápase s Attilou Véghem pocit, že ztratil úplně vše. Může být ale ještě hůř.

    Pokud by Vémola prohrál, může to být úplný konec

    Tou výzvou by na první pohled mohl být zápas s Marpem. Boxerský duel dvou velmi populárních ranařů, kteří si nemohou přijít na jméno, by zcela jistě opět vyprodal O2 arénu. Sice by to trochu působilo jako šaškárna, ale to vem čert...

    Pokud ale Vémola boxerský zápas s raperem Marpem nakonec přijme, riskuje, že jeho roky budovaná kariéra půjde ke dnu.

    Marpo se sice s Vémolou, co se týče sportovních úspěchů a zkušeností, nemůže měřit, ale v jednom má pravdu. Vémola není zrovna nejlepší „postojář“. 

    Ve svých zápasech vždy využíval svou obrovskou sílu a léty pilovanou taktiku, která spočívala v tom, že soupeře okamžitě dostal na zem, kde mu málokdo dokáže vzdorovat.

    I v zápase s Véghem Vémola jasně ukázal, že v hlavě nemá připravený plán B. Když nevyšel jeho pověstný takedown, byl nucen Slovákovi čelit v postoji a působil jako minimálně o třídu horší zápasník. 

    Oproti Attilovi byl na první pohled těžkopádný a pomalý. Vypadal, že jen čeká na další ránu. A také to tak dopadlo.

    Karlos Vémola si proti Véghovi ani neškrtl.

    Zato Marpo má s boxem, respektive thaiboxem, letité zkušenosti. I když měl před loňským zápasem s Rytmusem dlouholetou pauzu, je na něm vidět, že ve své schopnosti věří. 

    Marpo Rytmuse zasypal tvrdými údery.

    Navíc místo aby Vémolu vyzval ve „svém“ thaiboxu, v němž se před lety stal mistrem republiky, navrhuje box. To také svědčí o Marpově velkém sebevědomí. Jako by si říkal, že na Vémolu budou stačit ruce a nohám dá oraz.

    Boxer potřebuje být rychlý

    Loni si Vémola na jedné akci vlezl mezi šestnáct provazů s jedním z nejznámějších českých boxerů Rudolfem Krajem. Majitel olympijského stříbra z roku 2000 po krátkém oťukávání přiznal, že Terminátor má co zlepšovat.

    „Je hodně silný. Boxer potřebuje být agresivní a rychlý, to by se ale dalo dopilovat,“ říkal pro deník Sport Kraj.

    Vémola naopak uznal, že mu v ringu dělala velký problém Krajova rychlost. 

    „Pro mě je taková rychlost v boxu španělská vesnice. Z chlapa s takovouhle rychlostí by měl mít respekt asi každý. Na to, jak je veliký, je neuvěřitelně rychlý,“ pravil Vémola.

    Oproti Vémolovi je bezesporu výrazně rychlejší a pohyblivější i Marpo. Pokud by ještě nedávno neporazitelného Terminátora porazil i „boxující raper“, bude se nejspíše jednat o poslední hřebíček do rakve.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 10:49 pátek 3. dubna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      60
    • Haha
      58
    • Sladký
      49
    • Tvl
      48
    • Cože
      46
    • Trapas
      43