Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Legenda Konečný o Vémolově „výhře“: Marpo mě zklamal, Karlos měl být diskvalifikován

    Sobotní zápas mezi MMA zápasníkem Karlosem Vémolou (36) a raperem Marpem (37) už na sociálních sítích zhodnotilo mnoho laiků a rádoby expertů. Nyní se vyjádřil jeden z nejpovolanějších, bývalý mistr světa ve velterové váze Lukáš Konečný (43). „S boxem to mělo společného pramálo. Chápu Vémolův styl, od Marpa jsem čekal více,“ řekl legendární boxer, který je také toho názoru, že Terminátor měl být správně za nespočet faulů diskvalifikován.

    Šéf organizace Oktagon MMA Ondřej Novotný o zápase Marpo vs. Vémola mluvil jako o největší boxerské události v českých dějinách. Fanoušci a mnozí experti ale duel hodnotí spíše jako největší šaškárnu. Velkou kritiku schytává Vémola za neatraktivní styl boje, ale hlavně rozhodčí za velmi necitlivé ukončení zápasu ve 4. kole v Terminátorův prospěch. K zápasu, který se hodně řeší na sociálních sítích, se nyní vyjádřil bývalý boxer Lukáš Konečný.

    „Asi naprostá většina fanoušků uzná, že duel byl velkým zklamáním. S boxem to mělo společného pramálo. Takhle reklama na box nevypadá. Takhle boxeři opravdu neboxují. Nechci snižovat umění obou kluků, vlastně mají můj respekt, to myslím upřímně! Oba se na to dlouho připravovali, psychický tlak je pro obyčejné diváky nepředstavitelný,“ začal svou konstruktivní kritiku Konečný.

    Bývalý světový šampion potom rozebral odlišnou taktiku obou borců. Zatímco Marpo chtěl boxovat, Vémola uplatňoval hrubou sílu a neustále tlačil svého soupeře do provazů, kde ho pak zasypával lehčími údery. Jako by svůj klasický boj na zemi přenesl do postoje.

    „Chápu Vémolův styl, když boxovat neumíte, musíte aspoň vyvinout tlak. Taky jsem ho kdysi vyvíjel. A když vám to rozhodčí dovolí? Proč to měnit, fungovalo to. Od Marpa jsem čekal více. Souhlasím, že se boxovat nedá, když vás soupeř tlačí hlavou. Ale zarazilo mě, že nechodil vůbec do stran. Myslím si, že Karlosova taktika byla jasná a na něco podobného se měl Otakar prostě připravit. Nechat se zatlačit do provazů a tam zůstat? A takto to bylo celá čtyři kola. Proč něco nezměnil nebo se o to nepokusil? Bylo přece jasné všem, že takto zápas vyhrát nemůže. Marpo rozhodně umí boxovat mnohem lépe než Vémola, ale někdy umění nestačí,“ píše na Facebooku Konečný.

    Ukončení zápasu bylo zbytečné, Vémola mohl být diskvalifikován

    Stejně jako široká veřejnost i Konečný je toho názoru, že byl zápas ukončen předčasně. Bývalý elitní boxer je toho názoru, že kdyby rozhodčí postupoval podle pravidel, Vémola by byl dost možná diskvalifikován.

    „Z Vémolovy strany to box nebyl a on (rozhodčí) ho měl k němu více nutit! Napomínat za hlavu, napomínat za tlačení a podobně. Kdyby postupoval, jak měl, musel by duel asi ukončit diskvalifikací Karlose Vémoly, a to bychom možná nadávali ještě více. A ukončení zápasu? Za mě zbytečné. Marpo nijak vážně otřesen nebyl. Byl spíše jen zoufalý ze stylu soupeře. Stále se aspoň částečně snažil o aktivitu. Vlastně mu ani nehrozilo k. o., ani zranění. Jediné, co mu hrozilo, bylo vytlačení z ringu. Abych řekl pravdu, neviděl jsem žádný čistý zásah od Vémoly, který by Marpem otřásl. Takže ukončení zápasu ve Vémolův prospěch bylo jen vysvobozením z toho trápení. A myslím, že se shodneme asi i všichni, když řeknu, že se v ringu trápili všichni tři! Vémola, Marpo i rozhodčí,“ myslí si Konečný.

    Vémola porazil Marpa.

    Marpo: Nic mi není, i Rytmus mi dal větší rány

    K zápasu se stihl vyjádřit už i poražený raper Marpo, který doteď nechápe, proč rozhodčí zápas ukončil.

    „Jak můžete vidět, nic mi není. I Rytmus mi dal více. Nesouhlasím s vyjádřením rozhodčího. Karlos měl dostat minimálně 2–3 minusové body, venku by ho za všechny ty hlavičky, rány pod pás, držení rukou a tlačení hlavou do rohu diskvalifikovali,“ uvedl Marpo ve Stories na Instagramu.

    Vémola Marpa porazil. Raper s ukončením zápasu nesouhlasí.

    Zpěvák taktéž dodal, že se svými trenéry očekával, že Vémola nezvládne takto tlačit celých šest kol. Marpo byl prý připraven v dalších kolech zasadit rozhodující úder.

    „Razance jeho úderů šla dolů. Mysleli jsme, že ho necháme pár kol vymlátit a pak si to vezmeme. Jsem zklamaný. Obětoval jsem tomu všechno, stál jsem tam hrdě až do konce. Se*e mě to, ale život jde dál,“ dodal lídr kapely TroubleGang.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:49 úterý 20. září 2022. Anketa je uzavřena.

    • Sladký
      49
    • Super
      40
    • Tvl
      27
    • Cože
      26
    • Haha
      18
    • Trapas
      15