Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Svěží vítr pro fotbal? Elegána Poborského podpořila i půvabná dcera Klára

    Šedé prostředí českého fotbalu může po letech profouknout svěží vítr. Alespoň takový cíl si vytyčil Karel Poborský, legendární fotbalista, zkušený manažer a také elegán, který by české fotbalové asociaci mohl dodat šmrnc. Podporu někdejšímu hráči slavného Manchesteru United vyjádřili nejen kolegové z fotbalového prostředí, ale také rodina v čele s půvabnou dcerou Klárou, která po tátovi zdědila sportovní nadání. A žádná křehotinka to rozhodně není!

    „Fotbal musíš milovat,“ s takovým heslem vyrazil někdejší reprezentační záložník Karel Poborský do boje o křeslo šéfa Fotbalové asociace České republiky.

    „Už se nemůžu dívat na to, jak můj milovaný sport upadá. Jak ho nejrůznější funkcionáři využívají pro svůj vlastní prospěch a obohacení. Jak mu lidé přestávají věřit. Jak se na něj už pomalu nekouká jinak než přes prsty,“ vysvětlil svoje důvody.

    Nezvolil sice nijak originální rétoriku, ale jestli má někdo zatuchlé prostředí strahovského sídla FAČR vyvětrat, pak to je jistě právě osobnost z fotbalového prostředí, již veřejnost dobře zná a má k ní kladný vztah.

    Poborský má účet na Instagramu, v minulosti na něm například dražil fotbalové dresy pro Nadaci Terezy Maxové. 

    Poslední rok sice příliš aktivní nebyl, teď ale účet při příležitosti oznámení kandidatury oprášil a dá se předpokládat, že skrze něj bude s veřejností komunikovat.

    Karel Poborský vydražil několik dresů pro Nadaci Terezy Maxové.

    Slavný fotbalista dal v minulosti na sociálních sítích nejednou nahlédnout do svého soukromí. 

    Právě otevřeného šéfa by po letech nadvlády šedých eminencí, které fanoušci znali maximálně z článků o korupčních kauzách, český fotbal potřeboval.

    Karel Poborský a legendární Brazilec Ronaldinho

    Poborský se na Instagramu například pochlubil krásnou dcerou Klárou. A právě ta vyjádřila tátovi podporu v kandidatuře na post šéfa FAČR podporu.

    Karel Poborský s rodinou

    Klára Poborská to jako malá také zkoušela na fotbalistku, kariéru ale nakonec udělala v jiném sportu. Na pohled byste to do ní možná neřekli, ale teď sbírá úspěchy jako vzpěračka!

    Dcera Klára se věnuje silovým sportům.

    Dotáhne její otec kandidaturu do úspěšného konce? Nebo mu cestu zkříží bývalý parťák z reprezentace Vladimír Šmicer, typově prakticky stejný kandidát jako Poborský, o jehož zájmu o post předsedy FAČR se spekuluje také?

    Možný protikandidát Vladimír Šmicer je zástupcem iniciativy Fevoluce, která si klade za cíl vedoucí struktury českého fotbalu očistit od jmen spjatých s Romanem Berbrem.

    Koncem týdne došlo k valným hromadám Okresních fotbalových svazů v Příbrami, Benešově a Berouně a na všech si právě zástupci Fevoluce připsali vítězství.

    Například v Příbrami to byl Pavel Chán, který se postavil úřadujícímu předsedovi Martinu Havlovi. Ještě před valnou hromadou přitom poraženému vyjádřil podporu šéf příbramského klubu Jaroslav Starka.

    Podle reakcí od kluků, kteří hrají okresní soutěže, dělá pan Havel svoji práci dobře. S tím se ztotožňuji a já a myslím, že když něco funguje dobře, není třeba to měnit. Pana Chána neznám, takže ho nemohu nijak hodnotit. Za mě je Havel zkrátka předsedou, který by v pozici měl i nadále zůstat,“ prohlásil Starka.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 neděle 11. července 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      110
    • Super
      6
    • Sladký
      6
    • Cože
      5
    • Haha
      4
    • Tvl
      4