Lidé se loučí s Gottem na Žofíně, nedaleko řádí angličtí rowdies! V centru ničí hospodu

Desítky tisíc lidí se přišly rozloučit se zpěvákem Karlem Gottem (†80) na pražský Žofín. Už tak velmi napjatou dopravní situaci v hlavním městě zhoršuje páteční sportovní událost v podobě fotbalového zápasu mezi Českem a Anglií. V centru Prahy to začínají naplno rozjíždět nechvalně proslulí angličtí rowdies. Na sociální síti se už šíří video, v němž je vidět, jak opilí chuligáni demolují známou hospodu u Staroměstského náměstí. A brzy vyrazí dál!

Skupinka alkoholem posilněných fanoušků Anglie se natočila před irským barem u Staroměstského náměstí. 

Jedná se o hospodu, která je u britských fotbalových fanoušků velmi oblíbená, společně se v ní scházejí vždy před velkými zápasy. Pokud tedy jejich tým zrovna hraje v Praze. Před lety v tomto irském pubu například řádili fanoušci anglické Aston Villy před duelem s pražskou Slavií.

Chuligáni se na sociální síti pochlubili zhruba půlminutovým videem, v němž nejprve zpívají chorály a poté věší anglickou vlajku nad vchodové dveře podniku. 

Během věšení jeden z fanoušků dokonce utrhne kus zdi, což ostatní chuligáni ještě hlasitě oslavují.

Video je na sociální síti Facebook velmi populární. Pod nahrávkou se už množí komentáře anglických fotbalových fanoušků.

Někteří z nich chování rowdies schvalují a označují to za „správný brajgl“. Najdou se ale i tací (a není jich zrovna málo), kteří opilé fandy kritizují.

„Neumíte vlajku pověsit správně a ještě u toho poškodíte hospodu, kde se k vám chovají slušně. Jsem také Angličan a cítím se trapně,“ napsal jeden z diskutérů.

Zmíněná nahrávka končí tak, že vlajku strhne neznámá žena, pravděpodobně jde o zaměstnankyni podniku.

Dá se očekávat, že podobný nepořádek budou angličtí rowdies dělat v Praze ještě několik hodin. 

Zápas mezi Českem a Anglií, který se odehraje ve vršovickém Edenu, totiž začíná až ve 20:45. Angličané už na sociálních sítích plánují velkou akci s názvem „Pivo o páté“.

Aktualizováno: Policie hlásí menší potyčku s anglickými chuligány! Podle serveru Týdeník Policie několik fanoušků na policisty házelo skleněné lahve. Na místo byla přivolána i sanitka.

Agentura Aktu.cz uvádí, že ve Veleslavínově ulici na Starém Městě zaútočila zhruba čtyřicítka českých fotbalových chuligánů, kteří měli vtrhnout na Angličany sedící v baru Hany Bany. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:50 sobota 8. února 2020. Anketa je uzavřena.

  • 54
  • 52
  • 47
  • 46
  • 43
  • 41