Fotbal musí stranou. Miliardář Abramovič dal lékařům k dispozici stadion Stamford Bridge

Pokud se světové vlády po propuknutí pandemie koronaviru něčeho obávají, je to kolaps jejich zdravotnictví. Smutnou ukázkou toho je sever Itálie, kde nová nemocniční oddělení vznikají ve stanech takříkajíc na zelené louce. Počty nakažených rostou také ve Velké Británii. V důsledku toho se ruský miliardář a majitel londýnské Chelsea rozhodl k poměrně nečekanému kroku. Anglickým lékařům nabídl prostory stadionu, kde jeho tým hraje utkání. Liga je však nyní přerušena a Roman Abramovič chce nabídnout pomocnou ruku. Zpráva přišla nedlouho poté, co britští novináři informovali, že oligarcha už kvůli koronaviru přišel o více než 2,4 miliardy liber.

Stadion Stamford Bridge, kde mnoho let chytala česká brankářská legenda Petr Čech, se nachází v luxusní čtvrti, která je vyhlášena především tím, že je pořádně drahá a bydlení tam stojí pořádný balík peněz. Součástí stadionu je i hotel s drahými obchody.

Pro klub to vždy znamenalo jisté příjmy navíc, a tak by se zdálo, že během výluky, která skončí neznámo kdy, se bude chtít majitel Chelsea držet alespoň tohoto výnosného byznysu.

Opak je pravdou. Londýnská Chelsea zveřejnila zprávu, v níž se uvádí, že ruský majitel už jednal se zástupci National Health Service a nabídl jim hotel Millennium, který se nachází u stadionu, včetně potřebných prostor a vybavení.

Klub se zástupci lékařů jednal několik dní a řešilo se, jak nejlépe by mohl pomoci. V Londýně se připravuje preventivní plán pro plné propuknutí koronavirové nákazy.

„Mnoho zdravotnických pracovníků bude pracovat na dlouhé směny a nemusí být schopni vždy cestovat domů nebo by jim dlouhé dojíždění komplikovalo práci. Místní ubytování pomáhá udržovat zdraví a pohodu těchto klíčových pracovníků v této kritické době,“ stojí ve vyjádření Chelsea FC.

Klub dále uvedl, že veškeré náklady s ubytováním lékařů a dalšího zdravotnického personálu bude hradit Roman Abramovič.

Dokonce se počítá s tím, že kvůli velkému zájmu budou lékařům vyhrazeny všechny pokoje v luxusním hotelu, což bude znamenat skutečně drahý účet pro známého oligarchu.

Chelsea poslala svůj tým do karantény, když se nemoc potvrdila u jednoho z...

Pro Abramoviče to bude další rána do rozpočtu, který se kvůli koronaviru a propadu akcií na světových trzích zase o něco zmenšil. Podle britského Daily Mailu přišel podnikatel už o 2,4 miliardy liber a v dalších dnech se bude ztráta prohlubovat.

Pro fotbalovou Chelsea je ovšem dění okolo nemoci covid-19 velmi aktuální. Londýnský tým byl prvním z klubů v Anglii, který potvrdil, že se nemocí nakazil jejich hráč. Jeho spoluhráči a lidé z klubu museli povinně do karantény.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 pátek 17. července 2020. Anketa je uzavřena.

  • 56
  • 44
  • 44
  • 43
  • 43
  • 38