MMA bijec Brito, který chce vzít Kozmovi titul: Život v chudobě! Zápasit začat kvůli mámě

MMA zápasník David Kozma je často nazýván králem Oktagonu. O své nadvládě už pochybovače přesvědčil několikrát. S přehledem přemohl všechny, kteří si v nedávné minulosti dělali zálusk na zisk opasku pro šampiona velterové divize. Teď na něj čeká možná největší výzva v kariéře. Rychlý a šikovný Brazilec Kaik Brito na českou scénu vtrhl jako uragán, své soky často knokautuje v prvních minutách zápasu. Málokdo to ví, ale tento sympaťák, jenž začínal s fotbalem, zažil velmi těžké dětství. Jeho rodina měla vždy hluboko do kapsy, on musel ještě jako dítě pracovat a kvůli milované mamince začal zápasit. Ta byla původně proti tomu, aby ze syna vyrostl bojovník, teď je ale jeho největší fanynkou.

Šampiona Oktagonu Davida Kozmu čeká už 3. prosince další titulová obhajoba. V Ostravě se oblíbený MMA zápasník střetne s brazilským expresem Kaikem Britem, který většinu svých soupeřů ukončil v prvním kole drtivým knokautem.

„Vypíná lidi z přední i ze zadní. Musím si dát bacha, aby mě nesekl v prvním kole. Od třetího kola dál ho budu ždímat psychicky i fyzicky,“ prozradil nedávno Expresu svůj plán David Kozma, který je často označován za krále Oktagonu.

Sympaťák Kaik Brito byl pro české fanoušky, co se týče soukromí, dlouho velká neznámá. Nyní se ale pro youtubový kanál organizace Oktagon MMA rozpovídal o svém dětství.

Brito stejně jako mnoho dalších brazilských sportovců pochází z velmi chudých poměrů. Jeho maminka měla co dělat, aby sama ze svého platu uživila celou rodinu. Kaik se jí tedy snažil pomáhat ze všech sil.

„Já a moje rodina jsme byli vždy velmi skromní. Já, sestra a bratr jsme se museli vždy starat jeden o druhého. Máma nás vychovávala sama, každý den chodila do dvou i tří zaměstnání a já jsem tu na světě jen pro ni,“ svěřil se ranař, který jako malý začínal s fotbalem.

Kaik Brito se svou maminkou

Začal zápasit kvůli mamince, zpočátku ale radost neměla

S bojovými sporty Brito začal ještě coby teenager právě kvůli mamince. Ona byla ale proti.

„Chci jí dopřát lepší život. Vlastně to všechno začalo kvůli ní, když jsem chtěl dopřát větší komfort jí a své rodině,“ vzpomíná Kaik ve velmi emotivním videu.

„Kaika začaly bojové sporty bavit, když mu bylo čtrnáct. Jednou za mnou přišel a říká: Mami, já přestanu chodit do školy, protože to se nedá. On přes den pracoval, večer chodil do školy a po škole ještě do posilovny trénovat. Když mu bylo šestnáct let, domluvili mu zápas. To jsem říkala: Tohle ne,“ řekla na kameru maminka Kaika Brita, která je ale nyní na svého syna hrdá a podporuje ho.

Kaik Brito se svou maminkou

„Kaik je velký válečník a bojovník,“ dodává maminka brazilského zápasníka.

„Dnes je moc šťastná, protože jsem se dostal někam, kam jsme nečekali, že se dostanu. Začínali jsme z ničeho, pro ni je to velké zadostiučinění,“ tvrdí Brito, který si je dobře vědom toho, že zápas s Kozmou je největším momentem jeho kariéry.

„Stanu se šampionem, přivezu pás do Brazílie. Dám do toho všechno,“ slibuje Brazilec.

Bude to na krále Oktagonu ale stačit?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:07 neděle 2. dubna 2023. Anketa je uzavřena.

  • 25
  • 22
  • 10
  • 8
  • 8
  • 6