Turecký speciál přivezl Šuralovo tělo. Do Česka přijela i zdrcená manželka Denisa

Tragicky zesnulý fotbalista Josef Šural se vrátil domů. Rakev s ostatky bývalého kapitána pražské Sparty do Prahy přivezl turecký speciál v půl desáté večer. Spolu s ní přicestovala i Šuralova manželka Denisa, kterou teď čekají smutné povinnosti kolem zařizování pohřbu, s dcerou.

Byla to zcela nečekaná a o to tragičtější zpráva. Josef Šural, bývalý kapitán fotbalové Sparty a současný hráč tureckého Alanyasporu, zemřel během dopravní nehody cestou z venkovního zápasu v Kayseri jen kvůli souhře několika nešťastných náhod (psali jsme ZDE).

Zpráva obletěla svět v pondělí ráno. Přes den pak všichni – od spoluhráčů i soupeřů až po fanoušky – rodině zesnulého fotbalisty kondolovali. V odpoledních hodinách se pak u rakve s Josefem Šuralem rozloučil celý tým Alanyasporu. To proto, že za nedlouho už byla rakev naložena na turecký speciál mířící do Prahy.

Podle informací Expresu byla repatriace Šuralova těla do rodné země tak rychlá proto, že nebyl důvod provádět pitvu.

Osmadvacetiletý fotbalista zemřel na jednotce intenzivní péče a lékaři tak měli přesný přehled o tom, co se mu stalo osudným. Už během dne oznámili, že šlo o vnitřní krvácení a šok, Šural měl také četné zlomeniny po celém těle. 

Manželka Josefa Šurala Denisa přijela do Prahy s rakví.

Letadlo s tureckou vlajkou dosedlo na pražské letiště v půl desáté večer. Rakev s tělem bývalého českého reprezentanta přivezlo na terminál číslo 4, tedy na terminál, který je spravován Ministerstvem obrany ČR a slouží pro důležité státní lety.

V minulosti na něj například letoun české armády přivezl ostatky tří vojáků tragicky zesnulých při sebevražedném útoku v Afghánistánu.

Turecký speciál do Prahy přivezl rakev s ostatky fotbalisty Josefa Šurala i jeho rodinu.

Společně s rakví turecký speciál přivezl i Šuralovu rodinu, na letišti byla viděna jeho manželka Denisa.

Turecký speciál do Prahy přivezl rakev s ostatky fotbalisty Josefa Šurala i jeho rodinu.

Právě na Denisu Šuralovou teď čekají smutné starosti se zařizováním pohřbu. Očekává se, že se s bývalým kapitánem Sparty přijde rozloučit celá řada slavných jmen českého fotbalu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:54 úterý 27. srpna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 160
  • 76
  • 39
  • 35
  • 29
  • 27