Šuralova tragická smrt: Do cíle zbývalo pět kilometrů, oba řidiči usnuli

Tragickou ztrátu zaznamenal český fotbal, když teprve osmadvacetiletý bývalý sparťan Josef Šural zemřel při návratu z utkání v Kayseri. Jak se navíc zdá, dvě dcery včetně teprve dvouměsíční Melissy přišly o tátu zcela zbytečně, jen kvůli souhře několika nešťastných náhod. Řidič minibusu, v němž sedm fotbalistů Alanyasporu cestovalo, za jízdy usnul a jeho kolega měl zrovna přestávku, během které zrovna také spal. Zatímco šest spoluhráčů utrpělo jen drobná poranění, Šural podle všeho vypadl ze zásuvných dveří, přičemž utrpěl vážná poranění hlavy. A to vše jen pět kilometrů od cíle cesty...

Ta zpráva zaskočila a šokovala všechny fotbalové fanoušky v Česku i Turecku, bez ohledu na jejich klubovou příslušnost. Josef Šural, někdejší kapitán Sparty a současný hráč Alanyasporu, zemřel při dopravní nehodě minibusu, kterým se s několika spoluhráči vracel z utkání v Kayseri.

Po Šuralovi zůstala manželka Denisa a jejich dvě dcery, Vanesa Alex a teprve dvouměsíční Melissa Denise. O tátu přitom dívky přišly zřejmě zbytečně, jen kvůli souhře několika nešťastných náhod.

Tou první byla skutečnost, že řidič minibusu za volantem usnul. Jde o častou příčinu dopravních nehod, v tomto případě se ale hned vedle nacházel druhý řidič, který mohl včas zasáhnout, kolegu probudit nebo se chopit volantu.

Bohužel ale i na něj během přestávky dolehla únava a v osudnou chvíli spal. Řidiče, který nehodu způsobil, už zadržela policie a nyní celou záležitost vyšetřuje.

Nabouraná dodávka, v níž Josef Šural cestoval.

Podle fotografií minibusu se každopádně zdá, že nehoda nebyla nijak fatální. Škody na vozu jsou na první pohled jen malé, navíc všichni ostatní cestující vyvázli jen s menšími zraněními. Isaac Sackey, mimochodem bývalý hráč Liberce, utrpěl zlomeninu ruky, jinak ale všichni ostatní skončili jen s drobnými pohmožděninami.

Jak je tedy možné, že Josef Šural utrpěl zranění tak vážná, že po převozu do nemocnice zemřel? Podle všeho jsou na vině vysouvací dveře dodávky, které se při nehodě otevřely a bývalý kapitán Letenských z nich vypadl.

Po Šuralovi zůstaly dvě dcery, jedné byly pouhé dva měsíce.

„Pro ty, kteří o incidentu nevědí: Sedm hráčů Alanyasporu se vracelo domů ve VIP minivanu z venkovního zápasu. Během cesty řidič usnul a minivan naboural. Nehoda ve skutečnosti nebyla vážná, ale po nárazu se dveře minivanu otevřely a Josef vypadl ven. Trefil se hlavou do svodidel a upadl do bezvědomí. Je to hrozné,“ píše muž z Turecka na serveru Reddit.com.

To, že se Šuralovi staly osudnými otevřené dveře dodávky, potvrzuje i server Hurriyet.com.tr. Podle něj ostatní hráči během nehody spadli dovnitř auta, český záložník z vozidla vypadl a po silnici byl vláčen ještě deset metrů. Jeho zranění proto byla o poznání vážnější, Šural měl mnohočetné zlomeniny hlavy, hrudníku i rukou a nohou. Podle prohlášení nemocnice je příčinou smrti vnitřní krvácení a hypotermický šok.

Fotbalista Josef Šural zemřel kvůli souhře nešťastných náhod.

Výčet smutných náhod tím navíc nekončí. Cesta z Kayseri do Alanye je podle mapy dlouhá zhruba 600 kilometrů a trvá mezi sedmi a osmi hodinami. Minibus hráčů Alanyasporu byl přitom už skoro v cíli, a když k nehodě došlo, do centra města mu zbývalo pouhopouhých pět kilometrů.

Tělo českého fotbalisty by do Česka mělo být přepraveno již dnes, a to soukromým speciálem.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:54 úterý 27. srpna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 57
  • 26
  • 21
  • 21
  • 20
  • 18