Těhotná vdova po Šuralovi? Nechtěla být sama, říká Švancara. A proč on zrušil svatbu?

Brněnská fotbalová ikona Petr Švancara (42) platí za věčného šprýmaře a optimistu, který má snad neustále plný rukáv hlášek, vtípků a legračních historek. Když ale přijde řeč na tragicky zesnulého brněnského odchovance Josefa Šurala (†28), se kterým ho pojil přátelský vztah, sotva hledá slova. „Hrozně dobrý klučina to byl, myslíme na něj i na celou rodinu,“ řekl Švancara ve videorozhovoru s redaktorem Expresu. Jak brněnská legenda plánuje uctít památku bývalého reprezentanta a co říká na zvěsti o tom, že vdova po Josefu Šuralovi je už rok po smrti svého manžela v pokročilém stadiu těhotenství?

Ve středu tomu byl přesně rok, co tragicky zahynul reprezentační útočník a bývalý kapitán pražské Sparty Josef Šural

Český fotbalista se tehdy vracel s několika spoluhráči z tureckého Alanyasporu domů ze zápasu. Řidič minibusu ale nezvládl řízení a pět kilometrů před cílem havaroval. Šural vypadl z vozu a utrpěl devastující zranění, jimž nakonec v nemocnici podlehl. I rok poté je to pro jeho kamarády stále čerstvá rána.

„Skamarádili jsme se, když z Brna odešel. Scházeli jsme se, znali jsme se velmi dobře a znám se i s jeho bráchou, s ním jsem dneska ráno mluvil. Je to strašná tragédie pro celou rodinu, byl to hrozně dobrý klučina. Všechny nás to mrzí, byl jsem na pohřbu se s ním rozloučit. To, jak zahynul, je strašný. My (Zbrojovka Brno, pozn. red.) jsme dnes udělali vzpomínkové video, myslíme na něj i na celou rodinu. Nedá se s tím nic dělat, už to nevrátíme,“ řekl v rozhovoru pro Expres.cz Petr Švancara.

Zbrojovka má v plánu exhibici pro Šurala a finanční pomoc pro rodinu

Legendární brněnský útočník v současné době pro milovanou Zbrojovku Brno pracuje a plánuje i exhibici pro tragicky zesnulého Šurala.

„Do budoucna plánujeme oslovení některých lidí z rodiny, a až to trochu pomine, aby to nebylo tak hektické a nepříjemné, chceme uspořádat exhibiční zápas a finančně pomoci rodině. V hlavě nějaké věci máme, ale zatím to necháváme, protože je to stále čerstvé a ta tragédie byla tak strašná, že nikdo nechce něco vymýšlet, když jim to bude nepříjemné,“ poodhalil plány bývalý fotbalový showman s přezdívkou „Mercedes“.

S vdovou po Josefu Šuralovi Švancara ani nikdo z vedení Zbrojovky v současné době v kontaktu není. Případná exhibice se řeší s bratrem Jakubem Šuralem, který za Zbrojovku hraje a s Josefem měl velmi dobrý vztah. O tom svědčí i fakt, že každý gól svému milovanému bráškovi posílá nahoru do nebe.

Bratři Šuralové spolu měli výborný vztah.

Když jsme se Švancary zeptali, co říká na to, že vdova Denisa Šuralová je údajně v pokročilém stadiu těhotenství, byl známý šprýmař v šoku.

„Jé, to vůbec nevím! To je pro mě úplně nová informace. Já ani nevím, jestli někoho má, jestli si někoho našla,“ okomentoval šťastnou novinku Švancara.

Po takové tragédii nechce být člověk sám, brání vdovu po Šuralovi Švancara

Na sociálních sítích se v posledních hodinách objevilo hodně kritických ohlasů, které směřovaly k vdově Denise. Podle mnohých je pár měsíců po úmrtí manžela na založení nové rodiny příliš brzy. 

„Chápu ale, že člověk po takovéto tragédii nechce být úplně sám. Nechci nikoho hodnotit, jsme lidi,“ braní vdovu Švancara.

Kvůli koronaviru musel zrušit svatbu

Expresu se bývalý ligový kanonýr svěřil také s tím, že kvůli koronaviru přišel o svatbu, kterou se snoubenkou plánoval letos v červnu.

„Měli jsme mít svatbu 25. června. Po dohodě s hotelem jsme se domluvili, že to zrušíme. Vypadá to, že to přesuneme celé o rok. Nejde ani tak o ty osoby, bojím se ale toho, že by nám hotel nepovolil, abychom mohli do rána tancovat a tak dále. Věříme, že to ještě letos stihneme, v nejhorším za rok,“ řekl nám Švancara.

Na celý rozhovor s bývalým ligovým útočníkem Petrem Švancarou se podívejte ve videu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 čtvrtek 27. srpna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 93
  • 60
  • 50
  • 48
  • 47
  • 42