Vdova po Josefu Šuralovi Denisa: Rok od tragédie porodila syna kontroverznímu podnikateli

Rok a necelý měsíc po manželově smrti má Denisa Šuralová opět důvod k radosti. Narodil se jí syn. Krátce po tragédii totiž padla do náruče byznysmenovi Tomáši Horáčkovi, který je trestně stíhán v kauze zmanipulovaných zdravotnických zakázek a minulý rok dokonce strávil nějaký čas ve vazbě.

Před měsícem si fotbalový svět připomínal tragickou smrt reprezentačního útočníka Josefa Šurala, který v Turecku nepřežil dopravní nehodu při návratu ze zápasu. V souvislosti s tím vyšla najevo hodně nečekaná informace: Vdova Denisa je těhotná a brzy bude rodit.

Lidé si dobře spočítali, že musela přijít do jiného stavu sotva tři měsíce po manželově smrti a příliš pochopení pro to neměli.

Jak informuje Blesk, dnes se Denisa Šuralová dočkala a porodila syna. A poprvé vyšla najevo i identita její nové lásky. Tou je kontroverzní podnikatel Tomáš Horáček.

„Máme zdravého syna. Vzali jsme to rychle, je mi jasné, že někteří lidé se mají o čem bavit,“ řekl Blesku novopečený otec.

Podnikatel Tomáš Horáček

Jeho jméno už jste možná slyšeli. Horáček figuruje v obří kauze zmanipulovaných zakázek ve zdravotnictví. Policie ho v červnu roku 2018 zadržela, obvinila z uplácení a ovlivňování veřejných zakázek a poslala do vazby.

Denisa s dcerkou

Tam Horáček strávil několik měsíců, mimo jiné i proto, že měl tajně posílat z vězení dopisy spolupracovníkům a instruovat je o dalším postupu. Také se měl pokoušet ovlivňovat svědky. Ven se dostal, až když přiznal vinu a začal spolupracovat.

Kromě toho Tomáš Horáček platí za vlivného lobbistu. Měl vazby na politiky z ČSSD i hnutí ANO, kterému měl zajišťovat reklamu pro některé kandidáty. U finančního úřadu za něj měl zase orodovat šéf komunistů Vojtěch Filip.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 9:17 čtvrtek 17. září 2020. Anketa je uzavřena.

  • 381
  • 66
  • 63
  • 55
  • 54
  • 53